131019098
26 Nisan 2024, Cuma

“ÇANDARLI LİMANI, PİRE’NİN YERİNİ ALACAK'

14 Mart 2019, Perşembe 06:24

     


Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, “İzmir zamana ayak uyduramadığından dolayı Pire ve Malta limanı İzmir'in fonksiyonunun yerini aldı. Çandarlı limanı ile İzmir tekrar bunu alacak.” dedi.

Cumhur İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterilen Nihat Zeybekci, "Bir seferberlik başlatacağız. 3 ayda temizlik seferberliği. 6 ayda o şehirde bir tek çukur kalmayacak en ücra köylerimiz olmak üzere. Vatandaş İzmir'e 9. ayın sonunda İzmir'e geldiğinde 'Acaba başka bir şehre mi geldim?' diyecek" ifadesini kullandı. Yapacakları çalışmalarla 9 ay sonra şehre gelen vatandaşın İzmir'i tanıyamayacağını belirten Zeybekci, kuracakları şirketle kooperatifleri koordine edeceklerini ve 20 bin kadına istihdam sağlayacaklarını açıkladı. Zeybekci'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

'İZMİRLİ VATANDAŞLARIMIZDAN KARŞILIĞINI GÖRÜYORUZ'

Seçim kampanyasına en erken başlayan aday olarak kendisini tanımlayan Cumhur İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, “Soyadımız itibarıyla Zeybekci, Egeliyiz. Egeli insanların tavır ve yaklaşımlarını biliyoruz. Aslen İzmir'de işi gücü olan, sivil toplum kuruluşlarla çok yakın teması olan, şirketleri olan, istihdamı olan birisiyim. Bu sürecin bana öğrettiği şey ilk başlarda çok nazikçe merhaba, nasılsınız, iyi misinizden, vallahi bir çayımı içmeden bırakmamdan direk dokunan, temas eden, samimiyetinizi, kabiliyetinizi anlatan, insanların size inanmalarını sağlamakla ilgili açık yüreklilikle, İzmirli vatandaşlarımızla sohbet ettiğimizde bunun karşılığını gördük.” İfadelerini kullandı.

'BİR ŞİRKET KURARAK KOOPERATİFLERİN KORUYUCUSU OLACAĞIZ'

Tarımla ilgili bütün alanlarda projelerinin var olduğunu belirten Zeybekci, “İzmir tarımsal gayri safi hasılatında Türkiye'de 2 numara. Süt üretiminde 1 numara. Bütün bunların her birini dünya markası haline getirmek için bir çabamız olacak. İlçelerde kurulan kooperatiflerin koruyucusu kuracağımız şirket olacak. Şirket belediyenin şirketi olacak. Şirket kooperatiften ürünü alınca depolayabilme mali gücüne sahip olacak. Bu şirket kâr amaçlı değil zaten bir yere kadar zarar amaçlı kurulacak. Dünyada tüm İzmir'in hassas ürünleriyle ilgili tanıtım kampanyalarını yapacak. Dünyada bazı yerlerde görürsünüz. Londra, Paris, Tokyo, New York, Dubai'nin belirli köşelerinde İtalyan yemekleri mağazaları ve İtalyan ürünleri vardır. Bunu biz kuracağız.” Şeklinde konuştu.

'BU ŞİRKETİN GÖREVİ KOOPERATİFLERİ KURMAK VE KORUMAK OLACAK'

Bir şirket kurup bu şirketin görevlerinin kooperatifleri korumak ve kurmak olduğunu belirten Nihat Zeybekci, “Bu şirketin şöyle bir görevi olacak. İlaç, gübre, sera kurulması, traktör, pamuk toplama makinası gibi. Bunları bu şirket vasıtasıyla toplu olarak alınacak. Çiftçi kardeşim 2 yıl vadeli, sıfır faizli ödeyecek. Veya ürün hasadında ödeyebilecek. En başarılı kooperatif Tire Süt Kooperatif. Niye biz 30 ilçede aynı aynı kurup da bir noktaya gelerek korumayalım? Kooperatifleri kurmak görevi bu şirketin olacak. Onları bir şekilde zor zamanda, yağmurlu havada, kuru havada bunları bir yere götürmek bu şirketin görevi olacak.” Dedi.

'DENİZLİ'DE ÇÖPLERDEN ELEKTRİK ÜRETİLİYOR, BUNU BEN YAPTIM'

İzmirlilere yapılan nket sonuçlarından da bahseden Zeybekci, “Anketlerde altyapı sorunu çıktı. Ulaşım, otapark, yol kalitesi, yağmur suyu basması, çöp çıktı. İzmir'de tüm yağmur suları kanalizasyona verilir. Biz İzmir'de yağmur suyunu komple kanalizasyonu verdiğimiz için her yağmurda basan yağmur suyu değil lağım. Bu da denize gidiyor. 21. yüzyılda Türkiye'de böyle bir problem yaşayan başka bir şehir kalmadı. İzmir çöpünü dağlara, tepelere atıyor. Ben Denizli'de modern depolamayı yaptım da geldim. Bunlar depolanır, sızdırılmaz, arıtılır orada bir gaz oluşur, oradan da elektrik üretilir. Ben bunu yaptım da geldim. Denizli'de çöplerden elektrik enerjisi üretiliyor.” İfadelerini kullandı.

'BELEDİYE BAŞKANLARI ARTIK YATIRIMCILARIN PEŞİNDE KOŞTURUYOR'

Cumhur İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci açıklamalarına şöyle devam etti; “İzmir şu anda Ankara'nın yüzde 67'si kadar GSMH'ye sahip. Geri gitmişiz. İhracatta 2 numaraydık. Şu anda TÜİK rakamlarına göre üçüncüyüz, TİM rakamlarına göre dördüncüyüz. Antalya'ya 19 milyon üzerinde turist geldi bizi 1 milyon 40 bin. İklim anlamında baktığımızda Antalya'nın deniz turizmi var. Antalya'ya 2018'de 100 milyar para girdi, İzmir'e girmedi. Onun için yüzde 26,5 genç işsizlik var. İzmir'de tersine beyin göçü var. İzmir'de herkesin bildiği bir hanımefendi var. Dedi ki, 'benim çocuklarım en güzel okullarda okudu ve İzmir'de iş bulamadığı için İstanbul'a gitti'. Artık dünyada şehirler yarışıyor. Belediye başkanları yatırım avcısı şekilde koşturuyor. Belediye başkanları yatırımcıların peşinde koşturuyor.”.

'İZMİR'DEKİ ÇANDARLI LİMANI PİRE'NİN YERİNİ ALACAK'

İzmir'i biz bir zevk şehri haline getirmek istediğini belirten Zeybekci, “İzmir bir merkezdi. Bütün Ege'nin adalarıyla birlikte geldiği bir yerdi. Gidilmek istenen bir yerdi. İzmir zamana ayak uyduramadığından dolayı Pire ve Malta limanı İzmir'in fonksiyonunun yerini aldı. Değişen, büyüyen dünyaya nakliyecilik sistemine ayak uyduramadığı için İzmir, Pire Limanı çıktı. Çandarlı limanı ile İzmir tekrar bunu alacak. Çiğli Havalimanı bizim için e-ticaret, hava kargo ve lojistik merkezi olacak.” İfadelerine yer verdi.

'İLK ÜÇ AY YORULMAYACAĞIZ, 6 AYDA BİR TEK ÇUKUR KALMAYACAK'

Bir seferberlik başlatacağını belirterek sözlerine devam eden Zeybekci, “10 Numara İzmir kitapçığımız bir taahhütnamedir. Bir sözdür. Şimdiye kadar benim için şu sözü verdi de yapmadı diye kimse bir şey söyleyemez. İzmir Belediye Başkanlığı'na geldiğimizde 1 Nisan'dan itibaren 3 ay boyunca yorulmayacağız. İlk 3 ay projelerin hazırlanması. Bütün arkadaşlarımızla oturacağız. Önce şunda anlaşacağız, biz hizmet etmeye geldik. Hizmetkâr belediyecilik anlayışı İzmir ve 30 ilçede hisedilecek. Belediye başkanlığında eşik olmayacak. Bir seferberlik başlatacağız. 3 ayda temizlik seferberliği. 6 ayda o şehirde bir tek çukur kalmayacak en ücra köylerimiz olmak üzere. İzmir'e 9. ayın sonunda İzmir'e geldiğinde 'Acaba başka bir şehire mi geldim?' diyecek.” İfadelerini kullandı.

'ÖYLE BİR HALE GETİRECEĞİZ Kİ İZMİR'DEN ZEVK ALINACAK'

2 yıl içinde İzmir’in çöp sorununu bitireceğini belirten Zeybekci,”Katı atığı bitireceğiz. İstasyon problemlerini halledeceğiz. Alsancak'taki tramvayı Karşıyaka'ya ilk üç yıl içinde yapacağız. İZBAN'a ilave yapacağız. Metroda biz havalanına kadar Buca Metrosu ilk başlayacağımız. Gaziemir girişimiz hakikaten bir kaos. Orası iki tane 6'şar şeritli yolla trafiği rahatlatacağız. Şu anda İzmir'de benim vatandaşlarımın kişi başına düşen 1.6 metre kare. 3 yıl içinde 10 katına çıkaracağız. Metropolde yaşayan vatandaşlarımızın gidebildiği iki yer var Kordon ve Karşıyaka. Benim vatandaşlarım İzmir'den zevk alacak.”dedi.

'KEŞKE TUNÇ BEY İZMİR'İN ARKA MAHALLELERİNE GİDEBİLSE…'

Konuşmasında Millet İttifakı İzmir Büyükşehir Adayı Tunç Soyer’e de göndermede bulunan Nihat Zeybekci, “Tunç Bey İzmir'i bilmiyor. Arka mahallelerine girse, Karşıyaka'nın, Bornova'nın, Buca'nın, Karabağlar'ın yaşadığı yerleri görse. Benim vatandaşımın mangal yapmaya gidebileceği bir yer yok zaten. Oradaki endişe arka mahallelerden gelebilme. Misafir demek, beni orada geçici olarak görmek, kim kalıcı acaba İzmir'de. Hayatta kim kalıcı ki? Alsancak ve Karşıyaka'dan ibaret değildir İzmir. Karşıyaka'da benim vatandaşlarımın hiçbir şekilde gidip mangal yapma imkanı yok. Ama gidebilmeli. Millet bahçelerini bunun için söylüyoruz. 31 Mart geldiğinde sizlerin en çok konuştuğu şehirlerden biri olacaktır İzmir.” Şeklinde konuştu.

'GELDİĞİMİZDE İZMİR'DE 24 SAAT AÇIK KÜTÜPHANELER YAPACAĞIZ'

İzmir'de 1 milyon öğrenci olduğunu belirterek devam eden Nihat Zeybekci, “Geldiğimizde ilk yapacağımız şey 24 saat yaşayan, açık kütüphaneler. İzmir'de 8 tane üniversitemiz var. Oralarda da bunu yapacağız. Tiyatrolarımız, kent müzelerimiz olacak. Her ilçemizde müzelerimiz olacak. İzmir'in her yerindeki yüksek yapıların tamamı CHP belediyelerine izniyle yapılmıştır.” Dedi.

'20 BİN KADINIMIZA KURACAĞIMIZ ŞİRKETLE İSTİHDAM SAĞLAYACAĞIZ'

Türk el halıcılığıyla ilgili çok büyük zemin kaybettiklerini de sözlerine ekleyen Zeybekci, “ Türk halıları Pakistan, Hindistan, Çin'de dokunmaya başladı. 20 bin kadınımızı, atölyeleri kurarak, çalışan kadınlarımızın sigortasını ve stopajını biz ödeyeceğiz. Gençlerimizin istihdamı ile ilgili turist sayısını en az 10 milyona çıkarmamız lazım. Turizmi oraya çağıracağız. Belediyede çalışan kardeşlerimizin hiçbir kişiyi çıkarmayacağız. Zerre kadar şüpheleri olmasın.” ifadelerinde bulundu.

'SEFERİHİSAR BELEDİYESİ ÇALIŞANLARI TAM MAAŞINI ALAMIYOR'

Seferihisar’ın cennet gibi bir yer olduğunu belirten Zeybekci, “10 yıldır orada görevdesiniz. Belediyecilik olarak maalesef son derece başarısız bir alanı görüyorum. Bugün 130 milyon borcu var. Belediyenin 26 arazisi 119 milyona satıldı, bugünkü değeri milyardır. Sığacık Belediyesi'nin iki adası vardı. 28 dönümlük bir Eşek Adası 1 milyon 350 bin TL'ye satıldı. 10 yıllık süreçte yaklaşık olarak bütçemizi arttırdık anlamında söylenen şeyler var. Son 4 aydan beri maaş ödemekte zorlanan, insanların tam olarak maaş alamadıkları bir belediye.” dedi.

(HABER MERKEZİ)







 
Son Eklenen Haberler