131019098
26 Nisan 2024, Cuma

ACAR’DAN BATTI-ÇIKTI MÜJDESİ

14 Mart 2022, Pazartesi 06:45

     


Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, yıllardır ilçenin gündeminde olan, Çanakkale karayolu üzerine yapılması planlanan battı-çıktı projesi ile ilgili müjde verdi. Acar, hedeflerinin bu yıl içinde battı çıktı projesini Aliağa’ya kazandırmak olduğunu söyledi.

MHP İl Başkanlığı tarafından hafta sonu Aliağa Yeni Mahalle Düğün Salonu’nda düzenlenen "Adım Adım 2023, İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma Toplantısı’nda konuşan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, yıllardır ilçenin gündeminde olan, Çanakkale karayolu üzerine yapılması planlanan battı-çıktı projesi ile ilgili müjde verdi. Acar, yaptığı açıklamada, “Önemli bir projeyi daha birlikte gerçekleştireceğiz. Uzunca zamandır Çanakkale yolumuza bir battı çıktı yapma planımız vardı. İnşallah yakın zamanda bu konuda adımlar atacağız.” Dedi.

“Demir yolu hattı şehrimizi bölemeyecek”

Battı-çıktı projesi ile ilgili süreç hakkında bilgiler veren Başkan Acar, “Battı çıktı projesinin hikayesini kısaca anlatmak isterim. 2012 yılında bir proje yapılmış. Bir demir yolu hattı projesi. Bu hat Aliağa’dan Bergama’ya uzanıyor. Bu proje maalesef şehrimizin iki yanını birbirinden koca bir duvarla ayıran projeydi. Siteler Mahallesi’nden başlayan demir yolu hattı, Çanakkale yolumuzu kesip, yerin üzerinden gidip, şehrimizi ikiye ayırıyordu. Biz bu projenin çok doğru olmadığını, trafik açısından da görüntü olarak da hoş olmadığını düşünerek itirazımızı yaptık. Uzunca zamandır bu konudaki itirazlarımızı dile getiriyorduk. Yapılacak proje Tüpraş Kavşağı’nı, Fevzi Paşa Bulvarı’nı, Güzelhisar Yolu’nu kapatan bir projeydi. Hamdolsun bundan yaklaşık bir buçuk ay önce amacımıza ulaştık. Şehrimize zarar vereceğini düşündüğümüz bu proje iptal oldu. Artık demir yolu hattı Siteler Mahallesi’nden, yerin altından giderek şehrimizde herhangi bir bölünmeye izin vermeyecek.” diye konuştu.

“Battı çıktıyı da yapmaya adayız”

Bu durumun battı çıktı projesinin de önünü açtığını ifade eden Belediye Başkanı Serkan Acar, “Bizler karayolları müdürlüğümüze başvurarak dedik ki ‘Artık Çanakkale Yolumuza battı çıktı yapılabilir durumda. Nasıl ki 200 yataklı bir hastaneyi yapmak için elimizi taşın altına koyduk, şimdi diyoruz ki battı çıktıyı da yapmaya adayız. Protokolle bize devrini yapın. Biz de battı çıktımızı Aliağamıza kazandıralım.’ İnşallah bu yıl içerisinde hedefimiz o battı çıktıyı Aliağamıza kazandırmak.” İfadelerini kullandı.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler