ACAR’DAN BATTI-ÇIKTI MÜJDESİ
14 Mart 2022, Pazartesi 06:45Tweet |
Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, yıllardır ilçenin gündeminde olan, Çanakkale karayolu üzerine yapılması planlanan battı-çıktı projesi ile ilgili müjde verdi. Acar, hedeflerinin bu yıl içinde battı çıktı projesini Aliağa’ya kazandırmak olduğunu söyledi.
MHP İl Başkanlığı tarafından hafta sonu Aliağa Yeni Mahalle Düğün Salonu’nda düzenlenen "Adım Adım 2023, İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma Toplantısı’nda konuşan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, yıllardır ilçenin gündeminde olan, Çanakkale karayolu üzerine yapılması planlanan battı-çıktı projesi ile ilgili müjde verdi. Acar, yaptığı açıklamada, “Önemli bir projeyi daha birlikte gerçekleştireceğiz. Uzunca zamandır Çanakkale yolumuza bir battı çıktı yapma planımız vardı. İnşallah yakın zamanda bu konuda adımlar atacağız.” Dedi.
“Demir yolu hattı şehrimizi bölemeyecek”
Battı-çıktı projesi ile ilgili süreç hakkında bilgiler veren Başkan Acar, “Battı çıktı projesinin hikayesini kısaca anlatmak isterim. 2012 yılında bir proje yapılmış. Bir demir yolu hattı projesi. Bu hat Aliağa’dan Bergama’ya uzanıyor. Bu proje maalesef şehrimizin iki yanını birbirinden koca bir duvarla ayıran projeydi. Siteler Mahallesi’nden başlayan demir yolu hattı, Çanakkale yolumuzu kesip, yerin üzerinden gidip, şehrimizi ikiye ayırıyordu. Biz bu projenin çok doğru olmadığını, trafik açısından da görüntü olarak da hoş olmadığını düşünerek itirazımızı yaptık. Uzunca zamandır bu konudaki itirazlarımızı dile getiriyorduk. Yapılacak proje Tüpraş Kavşağı’nı, Fevzi Paşa Bulvarı’nı, Güzelhisar Yolu’nu kapatan bir projeydi. Hamdolsun bundan yaklaşık bir buçuk ay önce amacımıza ulaştık. Şehrimize zarar vereceğini düşündüğümüz bu proje iptal oldu. Artık demir yolu hattı Siteler Mahallesi’nden, yerin altından giderek şehrimizde herhangi bir bölünmeye izin vermeyecek.” diye konuştu.
“Battı çıktıyı da yapmaya adayız”
Bu durumun battı çıktı projesinin de önünü açtığını ifade eden Belediye Başkanı Serkan Acar, “Bizler karayolları müdürlüğümüze başvurarak dedik ki ‘Artık Çanakkale Yolumuza battı çıktı yapılabilir durumda. Nasıl ki 200 yataklı bir hastaneyi yapmak için elimizi taşın altına koyduk, şimdi diyoruz ki battı çıktıyı da yapmaya adayız. Protokolle bize devrini yapın. Biz de battı çıktımızı Aliağamıza kazandıralım.’ İnşallah bu yıl içerisinde hedefimiz o battı çıktıyı Aliağamıza kazandırmak.” İfadelerini kullandı.
(VOLKAN GÜNDÜZ)

Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü, Trafik Haftası’nı

Aliağa Engelliler ve Rehabilitasyon Derneği Başkanı Musa Pala ve yönetimi, Engelliler

Kendisine has üslubu ve özgün tarzı ile geniş bir okur kitlesine ulaşan

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer "Başka Bir Tarım

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Yargıtayın CHP İstanbul İl Başkanı Canan

Emekli Sen Aliağa Şube Başkanı Sebahattin Yeşiltepe, ‘Engelliler Haftası’

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Vakfı tarafından düzenlenen “Bir

Doğal meyve suyu üretimi oldukça kolaydır. Yapılması gereken sadece doğal

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, AK Parti İzmir İl Başkanı

Helvacı Geleneksel Er Meydanı Yağlı Pehlivan Güreşleri için geri sayım

Aliağa Engelliler ve Rehabilitasyon Derneği koordinesinde Engelliler Haftası etkinlikleri

Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, SMA hastası Bergamalı Kaan Efe’nin sağlığına

Alp Oğuz Anadolu Lisesi’nde, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı düzenlendi. Alp

Trafik Haftası dolayısıyla düzenlenen programda konuşan İzmir Valisi Yavuz Selim

Aliağa Engelliler ve Rehabilitasyon Derneği, Engelliler Haftası kapsamında bir dizi

İzmir'de, 10 Mayıs Dünya Hareketlilik Günü dolayısıyla yürüyüş

İzmir Körfezi’ni yeniden yüzülebilir hale getirme hedefi doğrultusunda

Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Haftası kapsamında

Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği Başkanı Musa Pala, 10 – 16 Mayıs Engelliler

Aliağa Ticaret Odası, Aliağa iş dünyasından gelen talepler doğrultusunda, oda

Kendine has tadı ve kokusuyla ünlü Emiralem Çileği’nin hasat

İzmir'de yaşayan ve 2005'ten bu yana şehitler anısına bisiklet yolculuğu yapan

Yılın ilk çeyreğinde 1,8 milyar TL net kâr elde eden Petkim, global etkilere

Tüpraş 2022 yılının ilk çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, omurilik felcinin tedavisine

Menemen Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen Menemen Garage Modifiyeli

Bergama Belediyesi’nin ev sahipliğinde organize edilen Türkiye Enduro ve

Aliağa Belediyesi Mayıs ayı Olağan Meclis Toplantısının ikinci birleşimi yapıldı.

Aliağa’da “Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik Projesi”