131019098
18 Nisan 2024, Perşembe

MHP’DEN “ANLATMA VE AYDINLATMA TOPLANTISI”

14 Mart 2022, Pazartesi 06:47

     


MHP İl Başkanlığı tarafından düzenlenen "Adım Adım 2023, İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma Toplantısı" hafta sonu Aliağa’da gerçekleştirildi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli önderliğinde başlatılan Adım Adım 2023 Projesi kapsamında düzenlenen İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma Toplantısı, Aliağa’da gerçekleştirildi. Yeni Mahalle Düğün Salonu’nda yapılan toplantıya; MHP Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Yaşar Yıldırım, MHP Genel Sekreter Yardımcısı İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, MHP İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu, MHP MYK Üyesi Seçkin Odabaşı, MHP İl Başkanı Veysel Şahin, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, MHP Aliağa İlçe Başkanı Nuray Aydemir, partinin ilçe yönetimi ve partililer katılım gösterdi.

Nuray Aydemir: “Birlik ve beraberlik içinde çalışacağız”

Toplantı saygı duşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra toplantıyı yönetecek divan üyeleri yerlerini aldı. Ardından konuşmasını yapmak üzere MHP Aliağa İlçe Başkanı Nuray Aydemir kürsüye davet edildi. Aydemir, “Türkiye’nin dört bir yanında gerçekleştirilecek bu buluşmaların vatanımıza, milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Teşkilat olarak hep birlikte davamız, Aliağamız, İzmirimiz için hayırlı hizmetler yapma gayretinde olacak, 2023 lider ülke Türkiye ve İzmir’in yükselen yıldızı Aliağa vizyonuyla birlik ve beraberlik içinde çalışacağız.” Dedi.

Veysel Şahin: “Haklının güçsüz, haksızın güçlü olduğu bir dünyada yaşıyoruz”

MHP İlçe Başkanı Nuray Aydemir’in ardından MHP İl Başkanı Veysel Şahin konuşmasını yapmak üzere kürsüde yerini aldı. Şahin, “Uzun zamandır böyle engelsiz, rahat bir şekilde bir araya gelememiştik. Bir araya gelmeyi özlemişiz. İzmir teşkilatı olarak Aliağa ilçemizle birlikte 30 ilçe teşkilatımız, ülkü ocaklarımız, gönüllü kuruluşlarımız ve tüm dava arkadaşlarımızla genel merkezimizin işaret edeceği çalışmaları yapmaya hazırız. İlk kurşunu atan Hasan Tahsin gibi, çiçekler açan dağlarımız gibi nöbette bekleyen asker gibi liderimizin emirlerini bekliyoruz. Haklının güçsüz, haksızın güçlü olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Dünyanın neresine bakarsak bakalım acı, gözyaşı ve zulümle karşı karşıya kalıyoruz.” dedi ve ülkelerdeki ekonomik buhranlardan bahsederek sözlerine son verdi.

Serkan Acar: “Aliağamızı en iyi noktalara getirmek için çaba sarf ediyoruz”

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin’in ardından Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar konuşmasına başladı. Başkan Acar, konuşmasına geçtiğimiz yıl Kasım ayında vefat eden MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir ile geçen bir anısını paylaşarak başladı. Daha sonra Başkan Acar, “Aliağamızı her anlamda en iyi noktalara getirmek için çaba sarf ettik. Çaba sarf etmeye de devam ediyoruz. Eğitimde bir yandan okullarımızın fiziksel koşullarını düzeltmeye çalışırken bir yandan geçtiğimiz günlerde imzaladığımız bir protokolle inşallah Aliağa Belediyesi olarak yer tahsisinden itibaren Aliağamıza bir Fen Lisesi kazandıracağız. Sağlıkta mevcut devlet hastanemiz C sınıfı. Devlet hastanemizi B sınıfımıza yükseltebilmek ve doktor kadrosunu B sınıfına kazandırabilmek için ek binalar yapmaktayız. Bir yandan da Dokuz Eylül Üniversitesi ile iş birliği içerisinde Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi kazandırmaya çalışıyoruz. Tarımda bir yandan fidanlık yaparken, bir yandan çiftçilerimize destek olmaya çalışırken, bir yandan Tarım Bakanlığımızla imzaladığımız bir protokolle Damızlık Koyun Üretim Merkezi kurmaya çalışıyoruz. Yakın zamanda Doğa Park sosyal yaşam alanını Aliağamıza kazandıracağız. Bunun gibi pek çok projeyi gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Temel gayemiz üretken belediyecilik anlayışının en güzel örneğini sunmak.” İfadelerini kullandı.

Seçkin Odabaşı: “Tüm teşkilatlarımız canla başla çalışıyor”

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın ardından MHP MYK Üyesi Seçkin Odabaşı konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldi. Odabaşı, “Milliyetçi Hareket Partimiz üstlendiği misyon doğrultusunda Türkiye siyasi tarihinde yarım asrı aşkın süredir varlığını ve çabalarını sürdürmektedir. Partimiz kurulduğu ilk günden bu yana Türk Milletinin aydınlık geleceği, toplumsal refahı için nesiller boyu çalışma azmiyle mücadele etmiştir. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Bey’in emir ve talimatları doğrultusunda tüm teşkilatlarımız canla başla çalışmaktadır.” Şeklinde konuştu.

Hasan Kalyoncu: “Son yüz yılda yaşanabilecek en kötü olayları yaşıyoruz”

MHP MYK Üyesi Seçkin Odabaşı’nın konuşmasının sonrasında MHP İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldi. Kalyoncu, “Hepimiz televizyonlardan, haberlerden Türkiye’nin gündemini takip ediyoruz. Ayrıca sizler MHP’nin gündemini de takip ediyorsunuz. Ülkede ve dünyada öyle şeyler oluyor ki belki son yüz yılda yaşanabilecek en kötü olayları yaşıyoruz. Türkiye için de çok farklı durumlar söz konusu. 15 Temmuz darbe girişimi aslında Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne direkt saldırı olarak nitelendirilen adi bir darbe girişimidir. Arkasından gelen birçok şey var. Bunların başında salgın, devamında ekonomik sıkıntılar, iklim değişikliği, gıda krizleri vesaire. Hatta İzmir bunların devamında deprem ve sel felaketleriyle de sarsıldı. 2018’de Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile bu ülke yönetilmeye başlanmasaydı bugün yaşadığımız bu sorunların tamamında Türkiye hükümet krizleriyle de uğraşır durumda olacaktı. Bu sistem bu sıkıntıları daha rahat atlatmamıza sebebiyet verdi. CHP’ye gelecek olursak, bu parti Atatürk’ün partisi değildir. Atatürk’ün değerlerine riayet eden bir parti de değildir. Bu altılı ganyan çetesine oy vermeyi düşünen kitleye doğruları anlatmak mecburiyetindeyiz.” İfadelerini kullandı.

Tamer Osmanağaoğlu: “Sabırla dinleyip, samimiyetle anlatacağız”

MHP İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu’nun konuşmasının ardından MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu kürsüde yerini aldı. Osmanağaoğlu, “Siyasi, ekonomik ve toplumsal etkileri şimdiye kadarki örneklerinden daha sert olan hadiselerin cereyan ettiği bir dönemden geçtiğimiz muhakkaktır. Komşu coğrafyamızda yaşanan hadiseler, dünya ekonomisinde yaşanan dalgalanmalar yetmezmiş gibi kuzey komşularımız Ukrayna ve Rusya arasında patlak veren savaş maalesef hala devam etmektedir. Kurulan masalardan bir sonuç çıkmamakta ve maalesef bu buhran tüm dünyayı etkileyecek şekilde gün geçtikçe daha da artmaktadır. Yıllardır acı ve gözyaşının mesken tuttuğu bu topraklar ne hazindir ki biri bitmeden diğeri başlayan kanlı senaryoların sergilendiği bir arenaya dönüştürülmeye devam etmektedir. Türkiye olarak bu güne kadar yüklendiğimiz sorumluluğumuzun bundan sonra çok daha ağır olacağı muhakkaktır. Türk Milleti ile olan bin yıllık hesaplarını görmek için kılıçlarını çekenler, Türkiye Cumhuriyeti ile olan asırlık hesaplarını görmek için savaş ilan edenler şüphesiz dün olduğu gibi bugün de kaybedeceklerdir. Sabırla dinleyip, samimiyetle anlatacağız.” Dedi.

Yaşar Yıldırım: “Ülke menfaatleri söz konusu olduğunda hepimiz bir olmalıyız”

MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu’nun konuşmasının ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yaşar Yıldırım konuşmasına başladı. Yıldırım konuşmasına pandemi döneminin zorluklarından bahsederek başladı. Daha sonra CHP’nin de içinde bulunduğu Millet İttifakı’na yönelik eleştirilerde bulundu. Yıldırım, “İç siyasette iktidarda olamayanlar seçim istiyor. Siyaseti yaparken siyasetçinin vebali çok büyüktür. İç siyaseti yaparken karşı görüşlü insanlar olabilir. Bu doğaldır. Ama iş sınırlarınızın ötesine geçtiği zaman birlik olmasını bilmek lazım. Ülkenin menfaatleri söz konusu olduğu zaman hepimiz bir olmalıyız.” ifadelerini kullandı. Katılımcıların konuşmalarının ardından İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma Toplantısı sona erdi. Toplantı sonunda davetlilere kahve fincanı hediye edildi.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler