131019098
29 Nisan 2024, Pazartesi

ACAR, MHP'Lİ BELEDİYE BAŞKANLARI İSTİŞARE TOPLANTISINA KATILDI

14 Temmuz 2020, Salı 06:43

     


Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, MHP Genel Merkezi'nde düzenlenen ve Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin başkanlık ettiği Belediye Başkanları İstişare Toplantısı'na katıldı. MHP Lideri Bahçeli, toplantıda yaptığı konuşmada, belediyecilikte halka hizmeti Hakk'a hizmet gören bir anlayışla üretken belediyecilik ilkesini esas aldıklarını belirtti.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi’nde Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin başkanlığında Belediye Başkanları İstişare Toplantısı düzenlendi. Toplantıya Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar da katıldı. Belediyelerin çalışmaları ve sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bahçeli, belediyecilikte halka hizmeti Hakk'a hizmet gören bir anlayışla üretken belediyecilik ilkesini esas aldıklarını belirtti. Belediye yönetimlerinin demokratik süreçlerin en önemli etapları arasında olduğunu vurgulayan Bahçeli, hiçbir belediye yönetiminin milli iradenin takdir ve teveccühünü istismar ve inkar yanlışına sapmaması gerektiğine dikkat çekti.

“Kayyum atanması çok doğru ve yerinde bir karar”

Beş yıl süreyle üstlendikleri emanete dikkat, riayet ve sadakat gösteren belediye başkanlarının hürmetle yad edildiğini, ihanet edenlerin ise adli ve idari tasarruflarla layık oldukları muameleyi kaçınılmaz şekilde gördüğünü ifade eden Bahçeli, “Belediye imkanlarını terör örgütü lehine seferber eden bölücülerin görevlerinden derhal uzaklaştırılmaları, emanetin ise tekrardan millete tevdi, adalet ve ahlakın zorunlu bir gereğidir. Karanlık ve kirli ilişkilere gömülmüş, terör örgütü PKK'nın fiili kontrolüne girmiş HDP'li bazı belediye başkanlarının hukuki tedbir yoluyla görevlerinden uzaklaştırılıp yerlerine kayyum atanması çok doğru ve yerinde bir karardır. Bu kapsamda kayyum atanmasını eleştirip, yapılan idari tasarrufu demokrasi ayıbı olarak değerlendiren sorumsuz ve işbirlikçi siyasetçilerin işlenmiş ağır suçların bir parçası oldukları da bir başka gerçektir." dedi.

“Ayasofya'nın cami olarak kullanılması milletimizin hasreti ve beklentisidir”

Konuşmasında Ayasofya’nın tekrar ibadete açılmasına da değinen Bahçeli, “Vakıf malı olan Ayasofya'nın, vakfiyesine muvafık şekilde cami olarak kullanılması milletimizin uzun yıllardır hasreti ve beklentisidir. Aynı zamanda eşsiz bir mimarlık ve sanat abidesi olan Ayasofya'nın ibadete açılması inanç haklarımızın mecburi bir gereğidir. Aksi bir iddia ve ileri sürülecek ifade hükümsüz ve temelsizdir. Ayasofya'nın, vakfeden kutlu ecdadımızın emaneti doğrultusunda kesintisiz cami olarak kullanılması bağlılık ve vefayla yerine getirilmesi şart olan tarihi bir sorumluluktur. Danıştay 10. Dairesi müstesna bir karara imza atarak Ayasofya Camisi'ni müzeye dönüştüren 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı'nı iptal etmiştir. Elbette Müslüman Türk Milletinin hislerine tercüman olmuş, sonuç itibariyle milli vicdan müsterih hale gelmiştir. 567 yıldır devam edegelen fetih sürecimiz yeni bir safhaya geçmiş, bütün Türk ve İslam beldeleri ayağa kalkmıştır. Hitamında yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı'yla Ayasofya Camisi'nin yönetimi Diyanet İşleri Başkanlığına devredilerek ibadete açılmasının önündeki bütün sahte ve sanal bariyerler yıkılmıştır." dedi.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler