131019098
19 Mart 2024, Salı

AYTUN ÇIRAY: “İZMİR’DE İYİ PARTİ’NİN OY ORANI YÜZDE 23,7”

14 Temmuz 2021, Çarşamba 06:47

     


İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanlığı, İyileştirilmiş ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem ve Artagan projelerini parti içi eğitimle yönetim kuruluna tanıttı. İki gün süren parti içi eğitimin açılışında konuşan İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, İzmir’de İYİ Parti’nin oy oranının yüzde 23,7 olduğunu açıkladı.

İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanlığı, Genel Başkan Meral Akşener’in grup toplantılarında açıklamış olduğu İyileştirilmiş ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem ve Artagan projeleri ile ilgili olarak interaktif nitelikte parti içi eğitim programı düzenledi. Düzenlenen programa İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar, İYİ Partili Aliağa Belediye Meclis Üyesi Sedat Sarı ve ilçe yönetimi katılım gösterdi.

Hüsmen Kırkpınar: “Bu milletin ferasetine, aklına güveniyoruz”

Düzenlenen eğitimin açılışında ilk olarak İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar konuşmasına başladı. Kırkpınar, “Eğer biz İyileştirilmiş ve Güçlendirmiş Parlamenter Sisteme biraz daha geç kalırsak bugünde şahidi olduğunuz, sorgusuz sualsiz gözaltı sürelerinin 12 güne çıkması, kayyum atanması, ihraç gibi durumlara daha çok maruz kalırız. Biz İYİ Partililer olarak bu milletin ferasetine, aklına güveniyoruz. Hep söylüyorum; baskın olur, erken olur ya da 25 Haziran 2023’de olur hiç fark etmez. Bizim İYİ Parti kadroları bu seçime hazır. Allah çıktığımız bu yolda bizi mahcup etmesin. O günün şafağı söktüğünde, İYİ Parti’nin güneşi doğduğunda Türk Milletinin kurtuluş reçetesi de ortaya çıkmış olacak. Çünkü hukukun olmadığı yerde adalet olmaz. Adaletin ve hukukun olmadığı yerde hiçbir yatırımcı gelip yatırım yapmaz. Ekonomide arıza yaptığınız zaman bu arıza enflasyonu tetikliyor. Enflasyon tetiklendiği zaman istihdamda daralma oluyor. İşten çıkarmalar artıyor. Birbirini tetikleyen bu mekanizma deprem etkisi yaratıyor. Genel başkanımızdan başka çarşı, pazar gezip esnaf dinleyen çiftçi dinleyen oldu mu? Olmadı. Demek ki sayın genel başkanımızın açtığı yolda yürümek bizim için borçtur, vebaldir.” dedi.

Aytun Çıray: “Rejimsiz bir hükümetle yaşıyoruz”

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar’ın ardından İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray kürsüye davet edildi. Çıray, “Bu Anayasaya göre ne kabine var ne bakan var. Açın Anayasaya bakın; Cumhurbaşkanlığı Kabinesi diye bir kabine yok. Yeni Anayasa’nın cari maddelerinden birine göre Anayasada ya da kanunlarda tarif edilmeyen hiçbir kurum kurulamaz. Türkiye şuanda ucube rejimde. Rejimsiz bir hükümetle yaşıyoruz. Attıkları imzaların geçerli olup olmadığı tartışmaya açıktır. Çünkü Anayasa’da yok böyle bir kabine. Yani kendi kendilerine yazıp çizdikleri Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle ortaya attıkları bir sistem bu.” İfadelerini kullandı. Konuşmasına partisinin İzmir’deki oy oranına değinerek devam eden Çıray, “Bugün itibariyle İzmir’de İYİ Parti’nin oy oranı yüzde 23.7’dir arkadaşlar.” Dedi.

Yavuz Adar: “Maksadımız partimizin politikalarını tabana yaymak”

Aytun Çıray’ın ardından, İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar projerle ilgili olarak açıklama yaptı. Adar konuşmasında, “Aliağa İYİ Parti İlçe Teşkilatı olarak daha öncede planladığımız ama pandemiden dolayı ertelediğimiz bir çalışmamızı gerçekleştirdik. Bu tür eğitim programlarımızı yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımıza, ilerleyen süreçte de parti üyelerimize yönelik yapacağız. Maksadımız partimizin politikalarını tabana yaymak. Bu politikaları kamuoyuna anlatmak. İktidara talip olan bir İYİ Parti’nin, üyesinden ilçe başkanına kadar herkesin hazır bir biçimde partimize katkı sağlamasını hedefliyoruz. Bundan sonra da eğitim çalışmalarımız devam edecek. Bu programı tertipleyen Avukat Tuğba Oktay’a teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından eğitimin ilk gününde İyileştirilmiş Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem projesi ilçe yönetim kuruluna tanıtılırken ikinci gün ise Artagan projesi tanıtıldı.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler