131019098
2 Mayıs 2024, Perşembe

ÇEVRE KİRLİLİĞİNİN BOYUTLARI BELİRLENECEK

14 Aralık 2020, Pazartesi 06:52

     


CHP’li Aliağa Belediye Meclisi ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Oğuzhan Özşahin, Aliağa ve yakın çevresinde çevre kirliliğinin boyutlarının belirlenmesi amacıyla başlatılan proje kapsamında saha çalışmalarının Aralık ayı itibarıyla başladığını, 6 aylık periyotlar ile değerlendirmelerin yapılacağını söyledi.

CHP’li Aliağa Belediye Meclisi ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Oğuzhan Özşahin, Aliağa ve yakın çevresinde çevre kirliliğinin boyutlarının belirlenmesi amacıyla başlatılan proje hakkında açıklamalarda bulundu. Projenin saha çalışmalarının Aralık Ayı itibarıyla başladığını duyuran Özşahin, “Daha önce bilgilendirmelerini yaptığımız üzere, çalışma ve gayretlerimizle; Aliağa ve yakın çevresinde, çevre kirlenmesinin boyutlarının belirlenmesi amacıyla, bölgenin toprak, hava ve su kirliliğinin tespiti için bilimsel çalışmalara yönelik yapılan araştırmalar ve ön çalışmalar sonucunda, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Marmara Araştırma Merkezi tarafından sunulan çalışmaya ilişkin proje teklifleri uyarınca, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Ege Üniversitesi Rektörlüğü arasında imzalanmak üzere hazırlanan protokol İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde onaylanmıştı. Bu bağlamda, planladığımız projenin saha çalışmaları Aralık ayı itibarıyla başlamıştır. Çalışma süresi 16 ay olarak belirlenmiştir. 6 aylık periyotlar ile değerlendirmelerin yapılması düşünülmektedir.” dedi.

Aliağa ve çevresiyle ilgili, ilçenin tarihinde ilk defa böylesine kapsamlı bilimsel çalışma yapılıyor olmasının umut verici olduğunu kaydeden Oğuzhan Özşahin, bu çalışmanın yapılmasına katkı koymanın ve çalışmanın içinde bulunmanın da kendisini gururlandırdığını vurguladı.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler