27 Temmuz 2024, Cumartesi

AK Parti’nin en genç belediye meclis üyesi aday adayı

15 Şubat 2024, Perşembe 06:41

     


AK Parti Aliağa teşkilatının en genç Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı Osman Mertkan Özkurt, lise çağlarından itibaren siyasete ilgi duymuş, ilgiden öte bizzat içinde yer alarak bugüne kadar gelmiş genç bir iş insanı.

Aslen Rize’li olup 1997 yılında Aliağa’da doğmuş ve büyümüş olan Osman Mertkan Özkurt, ilk ve Orta öğrenimini Atatürk İÖO, lise eğitimini ise 80.Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nde tamamlamış. İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde Dış Ticaret okumuş, lisans eğitimini ise Atatürk Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nde sürdürmekte. İyi derecede İngilizce bilen Mertkan Özkurt, lise çağlarında ilgi duymaya başladığı siyaset için diksiyon eğitimi alıp, Siyaset Akademisi Sertifikası’na da sahip olmuş.

2012 Yılında, AK Parti Aliağa İlçe Başkanlığı Gençlik Kollarına üye olarak başladığı siyaset hayatında kısa zamanda pek çok başarılı göreve imza atmış. Aliağa Gençlik Kolları Başkan Yardımcılığı görevini yaparken, şu anki AK Parti İzmir Milletvekili Eyüp Kadir İnan’ın başkanlığındaki İzmir İl yönetimine geçerek Kınık, Bergama, Dikili, Foça gibi pek çok ilçenin koordinatörlüğünü sağlamış, Kuzey Bölge Medya Tanıtım Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmiş. ardından yine Eyüp Kadir İnan tarafından AK Parti Aliağa Gençlik Kolları Başkanı olarak atanmış. Deyim yerinde ise hiç boş durmamış.

Osman Mertkan Özkurt sadece siyaset hayatında değil ticaret hayatında da başarılı bir yönetici olmuş. İzmir Caddesi’nde bulunan Körfez Pastanesi’nin işletmesini babasından devralıp ardından Aliağa Genç Girişimciler ve Genç İşadamları Derneği’nin çalışmalarına katılmış. Dernek üyeleri tarafından Başkan olarak seçilen Özkurt halen bu derneğin Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapıyor.

Kendi söylemiyle “tüm gençliğini gençler için siyaset yaparak geçiren” 27 yaşındaki Osman Mertkan Özkurt, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan önce gençlere reva görülen siyaset, yedek kulübesi bile değildi. Gençler kadro dışı bırakılmıştı. Sayın Cumhurbaşkanımızın geçtiğimiz yıl sarf ettiği 'Gençler biz sizleri ilk 11'de görmek istiyoruz' sözü üzerine ben de bugüne kadar ki bilgi ve becerim ile yine gençlerin sesi olmak için AK Parti’den Aliağa Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı oldum” dedi.

(HABER MERKEZİ)







 
Son Eklenen Haberler