131019098
26 Nisan 2024, Cuma

ADAR: “HANİ BATTI-ÇIKTININ İHALESİNİ YAPMIŞTIN?”

15 Mart 2022, Salı 06:09

     


İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar, belediye başkanı Serkan Acar’ın, Çanakkale karayolu üzerine yapılması planlanan battı-çıktı projesi ile ilgili açıklamalarını eleştirdi. Adar, “Hani battı-çıktının ihalesini yapmıştın Sayın Başkan? Hani ihalede revize yapılarak 2019 yılının sonunda battı çıktı bitirilecekti?” diye sordu.

MHP İl Başkanlığı tarafından hafta sonu Aliağa’da düzenlenen İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma Toplantısı’nda konuşan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, yıllardır ilçenin gündeminde olan, Çanakkale karayolu üzerine yapılması planlanan battı-çıktı projesi ile ilgili müjde vermişti. Karayolları müdürlüğüne başvurduklarını, battı çıktı projesini yapmaya talip olduklarını, bu yıl içerisinde battı çıktıyı Aliağa’ya kazandırmayı hedeflediklerini açıklamıştı.

“Projenin ihale edildiğini söylemişti”

Serkan Acar’ın seçim dönemi vaatlerinden olan battı çıktı projesi hakkında daha önce de açıklamalarda bulunan İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar, konuyla ilgili bir kez daha açıklama yaptı. Acar’ın 31 Mart seçimlerinden üç gün önce, ilçedeki bir yerel gazeteye projeleriyle alakalı reklam ve tanıtım ilanı verdiğini ifade eden Adar, “Başkan verdiği ilanda, Eski Garaj Mevkii’nde yapımı planlanan battı çıktının sekiz ay önce ihale edildiğini, projenin ihale bedelinin revize edilerek çalışmaların bu yıl içerisinde başlayacağını ve beş ay gibi bir sürede bitirileceğini söylemişti.” Dedi.

“Sattığın arsaları hiç edeceksin değil mi?”

Eski Garaj Mevkii’ndeki trafiğin üç yılı aşkın zamandır, özelikle sabah ve akşamları, yaz aylarından ise her saat çekilmez bir çileye dönüştüğünü söyleyen Adar, “Seçim kazanmak adına kentin sorunlarını gazetelere, billboardlara ve afişlere manşet yaptıran parkmatik başkan seçimden sonra nedense unutuyordu. Şehrül yalan doğruları konuşmaya başladı. İYİ Parti olarak geldiğimiz günden bu güne, battı çıktı sorununu Aliağa’nın gündemine taşıdık. Görüyoruz ki şehrül talan arsa satışlarına kılıf için şehrül yalan pozuna bürünmüş. Hani ihalesini yapmıştın Sayın Başkan? Hani ihalede revize yapılarak 2019 yılının sonunda battı çıktı bitirilecekti? Seçim yaklaşıyor değil mi? Her seçim dönemindeki yalanlarını yeni döneme sarkıtıyorsun. Bu suretle sattığın arsaları hiç edeceksin değil mi?” ifadelerini kullandı.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler