131019098
3 Mayıs 2024, Cuma

İSTİFA SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞUYOR

15 Temmuz 2019, Pazartesi 06:23

     


Cumhur İttifakı kapsamında Aliağa’da MHP listelerinden belediye meclisi seçilen AK Partili 4 meclis üyesinin AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin tutumunu eleştirerek partilerinden istifa etmeleriyle başlayan sorunun çözümü için olumlu adımlar atıldı. İstifa eden meclis üyeleriyle yapıcı görüşmeler gerçekleştirdi.

31 Mart Yerel Seçimlerinde Cumhur İttifakı kapsamında Aliağa’da MHP listesinden belediye meclis üyesi seçilen Eda Kılıç, Serhat Aras, İbrahim Halil Özer ve Ferhat Lek, partilerinin yeni atanan il başkanı Kerem Ali Sürekli’nin Cumhur İttifakı grubundan istifa ederek kendi partilerine geçmeleri yönünde baskı uyguladığını belirterek Sürekli’nin bu tutumu karşısında istifa edip bağımsız meclis üyeliğine geçmişlerdi. AK Partili 4 ismin Kerem Ali Sürekli’nin tutumunu eleştirip görevlerinden istifa etmeleriyle başlayan süreçte olumlu gelişmeler yaşandı.

OLUMLU GÖRÜŞMELER GERÇEKLEŞTİRİLDİ

AK Parti Genel Merkezi sorunun çözümü için duruma el attı. Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mücahit Yanılmaz olayı araştırmak için telefonla görüşmeler yaptı. Yaşananlarla ilgili bilgi almak için istifa eden meclis üyelerinden Eda Kılıç’ı arayan Mücahit Yanılmaz, süreç hakkında detaylı bilgi aldıktan sonra AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı da meclis üyeleriyle telefon görüşmelerinde bulundu. Selim Yağcı, AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Kazım Sayın ve 4 meclis üyesi ile görüşmeler gerçekleştirdi. Bu gelişmelerin ardından İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin de istifa eden meclis üyeleriyle olumlu çerçevede görüşmeler yaptığı öğrenildi. Öte yandan İl Başkan Yardımcısı Ali Aslan da sorunu çözmek için Aliağa’ya geldi. Aslan; Eda Kılıç, Serhat Aras, İbrahim Halil Özer ve Ferhat Lek ile birebir görüşmeler gerçekleştirdi. Aslan’ın yaptığı görüşmeler sonrasında da sorunun çözümü için yapıcı adımlar atıldığı edinilen bilgiler arasında.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler