131019098
27 Nisan 2024, Cumartesi

MUHARREM İNCE: “HEM İKTİDARI HEM MUHALEFETİ GÖNDERMELİYİZ”

15 Kasım 2021, Pazartesi 06:58

     


Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, partisinin ilçe başkanlığı binasının açılışını yapmak üzere hafta sonu Aliağa’ya geldi. Açılış öncesi konuşan İnce, “Bu iktidar değişmeli. Ama muhalefetin de değişmesi lazım. Toptan bir temizlik lazım. Hem iktidarı hem muhalefeti göndermeliyiz.” dedi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, hafta sonu Aliağa’ya gelerek partisinin ilçe başkanlığı binasının açılışını yaptı. Muharrem İnce’ye Aliağa programında; Memleket Partisi İl Başkanı Cüneyt Oğuz, Memleket Partisi İl Yöneticisi Mustafa Arıcı, Memleket Partisi Aliağa İlçe Başkanı Tayfun Ar, Menemen Belediye eski Başkanı Tahir Şahin, partililer ve vatandaşlar eşlik etti.

“Bu kafayla gidilirse dolar 15 lira olur”

Açılış öncesi Memleket Partisi İlçe Binası önünde açıklamalarda bulunan Muharrem İnce, “Karış karış geziyoruz memleketi. Memleketimizin her bir köşesinde il binalarımızı, ilçe binalarımızı açıyoruz. Bundan çok kısa bir zaman önce ‘Elektrik faturalarındaki TRT payı kaldırılsın’ demiştim. Kaldırıldı, teşekkür ediyorum. Aklın yolu bir. TRT önceden tek kanalken bir kamu yayıncılığı yapıyordu. Şuanda TRT’yi izleyen yok ki. Mecbur da değil kimse. Bir sürü özel kanal var. O zaman bu faturalardaki TRT payına zaten gerek yok. Üç sene önce meydanlarda demiştim ki ‘Erdoğan bir daha seçilirse Dolar 10 lira olur.’ Bana gülüyorlardı o zaman. Bu kafayla gidilirse dolar 15 lira olur. Bu kafa doğru kafa değil. Yanlış yönetiyorlar. Hukuk yok. Akıl yok. Bilim yok. Dolar 8-10 lira olacak dediğimde bazı gazeteler manşet attı ‘Muharrem İnce’yi MİT, savcılar sorgulasın’. Bence savcılar beni değil Erdoğan’ı sorgulasın. ‘Paranın itibarı ülkenin itibarıdır’ diyordu. Yazık, günah. İlk kez dolar ve sterlin 10 liranın üzerine çıktı. Bu gidiş gidiş değil.” Dedi.

“Vatandaşlık maaşını derhal işleme sokun”

Açıklamasına çözüm önerilerini sıralayarak devam eden İnce, “‘işler kötü gidiyor. İşsizim.’diyen gençlere o ‘çıkar telefonunu’ diyen dayılar var ya o dayılara sesleniyorum. Gencecik bir öğretmen, atanamadığı için inşaatta çalışırken elektriğe kapılıp hayatını kaybetti. Yazık, günah. Hata yapıyorsunuz. Bu gidişatta ne yapılmalı? Çözüm önerilerimi söyleyeceğim. Belki dinlerler. Muhalefetten de bunu kopya çekecek kişiyi biliyorum. İki gün sonra kesin hemen takip edip kopya çeker. Memleketin yararına olacak şeylerde kopya çekmek serbesttir. KDV’yi 18’den 15’e düşürün. Temel gıdalarda KDV’yi sıfırlayın. ÖTV’yi yeniden tanımlayın. Vatandaşlık maaşını derhal işleme sokun. Eğer savaş çıktığı zaman bütün vatandaşları savaşa çağırıyorsan, vergi alacağın zaman bütün vatandaşlardan vergi alıyorsan, zor günlerde de sen vatandaşa vatandaşlık maaşı vereceksin. Nasıl zorla askere alıyorsan zorla da o maaşı vereceksin. Öğretmen atamalarını derhal yapın. Okullarda eğitim bitmiş durumda. Gençlerin, bütün öğrencilerin internet, bilgisayar ve telefon alımlarında özel iletişim vergisini kaldırın. Geleceğimizi kaybediyoruz. Asgari ücretten vergi almayın. Tarımdaki dolaylı vergileri bu kara kış için kaldırın. Başta TOBB olmak üzere buna benzer kurumların kasalarındaki nakit paraları derhal üyelerine aktarın. Bunlar acilen yapılması gerekenler.” İfadelerini kullandı.

“Hem iktidarı hem muhalefeti göndermeliyiz”

Konuşmasına uzun vadede yapılması gereken çözüm önerilerine de değinen Genel Başkan Muharrem İnce, “85 milyon şunu bilsin ki yargı düzelmeden ekonomi düzelmez. Güçler ayrılığı olmadan, yasama, yürütme, yargı birbirinden ayrılmadan, bağımsız, tarafsız, adil mahkemeler olmadan ne esnafın işi düzelir, ne çiftçinin işi düzelir, ne emeklinin işi düzelir. Uzun vadede Türkiye ekonomisini ayağa kaldırmamız için yargıdan işe başlamamız lazım. Yine geleceği kaybetmemek için eğitimi yeniden şekillendirmeliyiz. Eğitimi akıl, bilim ışığında yeniden örgütlemeliyiz. Şeffaf bir kamu yönetimi, hesap veren bir kamu yönetimi kurmak zorundayız. Katma değeri yüksek ürünler üretmeliyiz. Marka üretmeliyiz. Dünyada yüz büyük marka arasında ne yazık ki bir tane Türk markası yok. Bu iktidar değişmeli. Ama muhalefetin de değişmesi lazım. Toptan bir temizlik lazım Türkiye’ye. Hem iktidarı hem muhalefeti göndermeliyiz.” Şeklinde konuştu.

“Hepsini çuvala koyup göndereceğiz”

Açıklamasına muhalefet partilerini de eleştirerek devam eden İnce, “Muhalefet Türkiye’de hep ‘hesap soracağız’ üzerine muhalefet yaptı. Hâlbuki muhalefetin görevi hesap sormak değildir. Proje üretmektir. Hesap sormak yargının işidir. Neden muhalefet hiç hesap soramadı biliyor musunuz? Hep palavra attı yıllarca muhalefet. Allah’ın izniyle biz iktidar olduğumuzda elimizde ne kadar yolsuzluk dosyası varsa yargıya vereceğiz. Ama önce tarafsız, bağımsız, etkin, hızlı, adil bir yargı düzeni kurmak için var gücümüzle uğraşacağız. Muhalefetin görevi milletin önüne istihdamla ilgili, üretimle ilgili, refah artışıyla ilgili projeler sunmaktır. Dünyada daha açılmadan, üstünden geçilmeden zam yapılan şey nedir biliyor musunuz? Çanakkale Köprüsü. Daha köprü açılmadı. Üstünden geçilmedi. Ama sürekli zamlanıyor. Niye? 15 Euro. Bunlardan kurtulacağız. Bundan hiç kuşkum yok. Bunlardan kurtulurken muhalefetten de kurtulalım. Çünkü bunların birbirinden farkı yok. Yani iktidar sahiplerinde dört beş yerden maaş alanlar var. Muhalefette yok mu? Var. Açın bakın muhalefetin belediyelerine orada da dört beş yerden maaş alanlar var. Bunlar iktidara gelince aynısı yapacaklar. Birbirlerinden bir farkları yok. Temizlik yapacaksak milletimizle birlikte toptan temizlik yapacağız. Hepsini çuvala koyup göndereceğiz. Çok kısa bir süre içerisinde birinci parti olacağız.” Dedi.

Parti ilçe binasını açtı, esnafı gezdi

Konuşmasının ardından parti ilçe binasının açılışını gerçekleştiren Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Aliağa’ya hayırlı olmasını dileyerek açılış kurdelesini kesti. İlçe Binasını gezen İnce daha sonra partisinin kadın üyelerine rozetlerini taktı. Ardından Hükümet Caddesi’nde esnaf ziyaretinde bulunan İnce, esnafın ve vatandaşların sorunlarını dinledi. Daha sonra Kafeler Sokağı’na geçen Muharrem İnce burada da bir vatandaşla oturup kahve içip sohbet etti. Ardından oda ve STK’ları ziyaret eden İnce, son olarak Aliağa Kapalı Pazaryeri’ni ziyaret edip ilçedeki programını sonlandırdı.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler