131019098
30 Nisan 2024, Salı

İL BAŞKANLARI BİR ARAYA GELDİ

16 Ocak 2020, Perşembe 06:42

     


İzmir siyaseti önemli bir buluşmaya imza attı. AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'nin davetiyle Mövenpick Otel'de gerçekleşen ve 4 siyasi partinin il başkanını bir araya getirmesi planlanan programa CHP İl Başkanı Deniz Yücel ve İYİ Parti İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar katıldı. MHP İl Başkanı Veysel Şahin programa katılmadı. Şahin’in soğuk algınlığı sebebiyle yemeğe katılamadığı bildirildi.

Üç il başkanı yemek sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamada, toplantıda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 35 milyon TL bedelle ihale yoluyla satın aldığı ancak Cumhurbaşkanlığı’ndan henüz onay alınamayan Tarihi Elektrik Fabrikası, Bostanlı Balıkçı Barınağı ve Cumhur İttifakı’nın kentteki 5 belediyesinin İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden taleplerinin öncelikli olarak ele alınacağı ifade edildi. Ayrıca, il başkanları buluşmasının belli periyotlarla sürdürüleceği de belirtildi. Kerem Ali Sürekli, uzun süredir yerel yönetimi ve merkez hükümeti arasında tartışma konusu olan ve bir türlü gerçekleşmeyen Karşıyaka Stadı Projesi ile ilgili önemli bir gelişmeyi de paylaştı. Öte yandan Kemalpaşa'da İzmir Demokrasi Üniversitesi tarafından kurulması planlanan üniversite tartışmasıyla ilgili Yücel ve Sürekli açıklama yaptı.

MHP’Lİ ŞAHİN’İN KATILMAMA NEDENİNİ AÇIKLADI

Konuşmasına MHP İl Başkanı Veysel Şahin’in toplantıya katılamama nedenini açıklayarak başlayan AK Parti İl Başkanı Sürekli, “Cumhur İttifakı ortağımız MHP İl Başkanı Veysel Şahin Beyin ani bir rahatsızlığı çıktı. Kızılcahamam’da kampları vardı. Ağır bir gribal enfeksiyon geçiriyor kendileri… Başarı dileklerini illetti, selamlarını iletti. İnşallah iyileşir iyileşmez biz kendisiyle bir araya gelerek, bugünkü toplantıdan çıkan sonuçları birlikte değerlendireceğiz. Birlikte Cumhur İttifakı olarak takip edeceğiz. Ben sayın başkanlarıma teşekkür ediyorum. İzmir için önemli bir başlangıcı yaptık, devamı da gelecek” dedi.

BU DAVET BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİYDİ!

Konuşmasına MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin'e geçmiş olsun dileklerini ileterek başlayan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, "Bizler, Türkiye'de TBMM'de temsil edilen siyasi partilerin İzmir'deki il başkanları olarak, bu görevlerin yaşadığımız kente, temsil ettiğimiz siyasi partilere ve tabi ki ülkemize hizmet etmek için yapıldığının bilincindeyiz. Dolayısıyla bugün Adalet ve Kalkınma Partisi iktidardadır, yarın başka bir siyasi parti iktidarda olabilir. CHP bugün İzmir'de iktidardadır, yarın başka bir siyasi parti iktidarda olabilir. Ne olursa olsun, milletimizin, halkımızın bize vermiş olduğu görevi bilerek İzmir'de CHP yerelde iktidarda olan parti olarak yerel yönetimlerinin birçoğunu temsil eden bir parti olarak, farklı siyasi görüşlerin, farklı düşüncelerin de beklenti ve ihtiyaçlarını karşılayacak bir siyaset anlayışı ile kentimize hizmet etmeye çalışıyoruz. Bu noktada, Sayın Kerem Ali Sürekli'nin bu daveti ve bu toplantı bizler için çok önemli ve değerliydi. İzmir'de CHP'li yerel yönetimlerin yapmış olduğu projeler ve hizmetlerin hükümet tarafından, genel iktidar tarafından desteklenmesi, onaylanması ve daha çabuk bir şekilde halka ulaştırılması konusunda kendilerinin desteği çok önemli. Yine Sayın İYİ Parti İl Başkanımızın ve MHP'nin de desteği çok önemli. Kentin temel ihtiyaçlarının belirlenmesi ve bunlar için çözüm üretilmesi noktasında birbirimizi dinleyip, birbirimizi anlayıp, iletişim kurup bunlara hep beraber çözüm üretmek durumundayız. Bu her şeyden önce bizim görevimiz" dedi.

BÜYÜKŞEHİR DE ANKARA DA GÖREVİNİ YAPSIN

Toplantının gündeminin İzmir olduğunu dile getiren AK Partili Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer’in Ankara’yla ilgili projelerde gecikme olduğu yönünde açıklamalarını olduğunu belirterek, “Son televizyon programında bunun büyük çoğunluğunun bürokrasiden kaynaklandığını ifade etti. Bunlar önemli İzmir’in projeleri biz de diyoruz gecikmeler olağan akıştan kaynaklanabilir, takipsizlikten olabilir, belki de size göre gecikme vardır ama maiyetini bilmiyorsunuzdur. Mesela bazı konular var iki yazı yazılıyor Büyükşehirden Ankara’ya, Ankara’dan da cevap geliyor ‘şu sebepten olmadı’ diye. Ardından onu takip etmek lazım… Biz şöyle düşünüyoruz, “Herkes iyi niyetli İzmir için çalışılıyor” projeler biran önce hızlansın Büyükşehir görevini yapsın, Ankara görevini yapsın, hep beraber İzmirimze hizmet edelim” ifadelerini kullandı.

BÜYÜKŞEHİR VE HÜKÜMETE DESTEK ÇAĞRISI

İYİ Parti olarak 2 buçuk yıllık bir parti olduklarını belirten Kırkpınar, “Yerel yönetimlerle ilgili genel merkezimizin çok önemli çalışmaları oldu, yerel yönetimlerde İYİ Parti örneğinin Türkiye sathında neler yapabileceği konusunda önemli projeler ortaya koydu. Ama bu şehirde bir belediyemiz var, o da Tire Belediyesi… Biz hem Tire Belediyesi’ne hem de tüm ilçe belediyelerimize hem büyükşehir belediye başkanımızdan hem de hükümet kanadının il başkanı olan Kerem Ali Bey’den destek istiyoruz” dedi.

KÖRFEZ GEÇİŞ PROJESİ BİZİM PRESTİJ PROJEMİZ!

Körfez Geçiş Projesi, Körfez’in derinleştirilmesi ve İZBAN’la ilgili Büyükşehir’in Demiryolları’ndan taleplerine ilişkin soruları yanıtlayan Kerem Ali Sürekli “Aramızdaki mekanizmada bunları ivedilikle görüşeceğiz. Körfez Projesi bizim prestij projemiz. Arkasında olduğumuz bir proje ve ÇED aşamasında itirazlar var. Her ne kadar büyükşehirin şu anda itirazı yoksa da geçmiş dönemde Büyükşehir’in dillendirdiği ama meslek odaları tarafından açılan davalar var. Engeller kalktığı süreç içerisinde proje yürüyecek. Bu projeden ger adım atılmış değil. Tabi ki sayın Başbakanımız defalarca ifade etti. Ne kadar bu projeye sahip çıkılırsa motivasyonumuz artar dedi. Projeye ara verilmedi devam ediyor. İZBAN’ın bir de Bergama’ya oradan Kınık’a uzaması gündemde. O proje de yürüyor, Hem belediye kanadı hem Millet İttifakı hem de Cumhur İttifakı olarak hemfikiriz. İZBAN’da hiç bir görüş ayrılığımız yok. Ufak teknik konuları ivedilikle aşarız. İZBAN’da hiç bir pürüz yok” dedi.

HÜKÜMET İZMİR’E METRO YAPACAK MI?

Hükümetin İzmir’de bir metro projesi üstlenmesi beklentisi sorularını yanıtlayan Sürekli “Deniz Başkanımız içeride söyledi zaten. İçerde ‘Halkapınar-Otogar’ı gündeme getirdi. Proje aşamasında olduğu için takip edeceğiz ama ivedilikle gündemde Elektrik Fabrikası ve Bostanlı Barınağı. Bunlar sona yaklaşmış, şu ya da bu şekilde sonuç alınacak konular. Elektrik Fabrikasında takip gerekiyor. Yerinde takibi lazım” diye konuştu.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler