131019098
26 Nisan 2024, Cuma

YAVUZ ADAR: “ANDIMIZ NARALARI ATANLAR NEREDESİNİZ?”

16 Mart 2021, Salı 06:27

     


İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar, Danıştay’ın Öğrenci Andı’nı kaldıran Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğini iptal eden kararını bozmasına tepki gösterdi. Adar, “Andımızın yasaklanıp resmî dairelerden T.C.’nin silindiği dönemde birileri avazı çıktığı kadar bağırıyordu. ‘Andımızı yeniden okutacaklar’ naraları atanlar neredesiniz?” diye sordu.

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Danıştay 8. Dairesi’nin Öğrenci Andı’nı kaldıran Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğini iptal eden kararını bozdu. Bu kararın ardından artık okullarda Öğrenci Andı okunmayacak. İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar, şahsi sosyal medya hesabında paylaştığı açıklamayla duruma tepki gösterdi. Adar, “Türklük gurur ve şuurdan yoksun olanlara ithafen” başlığıyla paylaştığı açıklamanın başına Andımız’ı ekledi.

“Hani T.C. tabelalarını resmî dairelere yeniden astıracaktınız”

“Andımızı okutmazsak, T.C.’yi astırmazsak namerdim” diyenlerin bu karar karşısında sessiz kaldıklarını vurgulayan Yavuz Adar, “Nasıl bir ülkede yaşadığımızı gelin görün. Sözde açılım süreci başlatılarak, Türk Milleti’ne rağmen bir fiili durum yaratılarak yasaklanan Andımızın okunması bu kez de Danıştay kararıyla tescillendi. Bu devleti yönetenler, düşmanları öyle istiyor diye Türk’üm demekten nasıl vazgeçebilir. İhanet açılımı ile Andımızın yasaklanıp, resmî dairelerden T.C.’nin silindiği dönemde birileri avazı çıktığı kadar bağırıyordu. ‘Andımızı yeniden okutacaklar’ naraları atanlar neredesiniz? Hani T.C. tabelalarını resmî dairelere yeniden astıracaktınız. ‘Andımızı okutmazsak, T.C.’yi astırmazsak namerdim’ diyordunuz. Soruyorum dostlar; bu sözleri söyleyenler Meral Akşener’e hakaret etmenin dışında şimdi neredeler?” ifadelerini kullandı.

“Sonuna ve sonsuza kadar haykırıyoruz! Ne mutlu Türk’üm diyene”

Andımızın kaldırılması ile ilgili sesiz kalanlara tepki gösteren İYİ Parti İlçe Başkanı Yavuz Adar, açıklamasını şu ifadelerle sonlandırdı, “Milliyetçi olduğunuzu iddia edemiyorsunuz, Türk Milletinin değerleri bir bir ortadan kaldırılırken neden sessiz kalıyorsunuz? Bu yaşananlara daha önce söylediklerinizin aksine bugün sessiz kalıyorsunuz. Hatta bu işin bu günkü fiili durumunu yaratanlara, yani açılım sürecini başlatanlara destek vererek devletin ve milletin bekasından bahsediyorsunuz. Pekala, siz istediğiniz kadar kör, sağır, dilsiz olun, hamasi söylemlerle milliyetçilik naraları atın, biz İYİ Partililer olarak sonuna ve sonsuza kadar haykırıyoruz! Ne mutlu Türk’üm diyene.”

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler