131019098
29 Nisan 2024, Pazartesi

TEMAYÜLDE 3 İSİM ÖNE ÇIKTI

16 Nisan 2019, Salı 06:41

     


AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül'ün görevinden istifa etmesinin ardından yeni İl başkanını belirlemek için temayül yoklaması yapıldı. 210 partilinin oy kullandığı temayül yoklamasında Aydın Şengül, Tanfer Kemerli ve Kerem Ali Sürekli'nin en çok oyu alan isimler olduğu öğrenildi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, geçen hafta sonu görevinden istifa ettiğini açıklamıştı. İstifa sonrası AK Parti Genel Merkezi yeni il başkanını belirlemek için çalışmalara başladı. İl yönetim kurulu üyeleri, kadın ve gençlik kolları üyeleri, belediye başkanları, ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri, milletvekillerinin katılımıyla parti il binasında temayül yoklaması yapıldı.

210 partilinin katıldığı temayül yoklamasında, Aydın Şengül'ün adı ilk sırada çıktı. Şengül'ün yönetiminde Teşkilattan Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Tanfer Kemerli'nin en yüksek oyu alan ikinci isim olduğu öğrenildi. Sandıktan üçüncü olarak ise AK Parti İzmir eski Milletvekili Kerem Ali Sürekli'nin adının çıktığı konuşuluyor. Temayül sonuçlarının Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacağı, AK Parti'nin yeni il başkanının bir hafta içerisinde belirleneceği öğrenildi.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler