Konut projesiyle ilgili ‘bürokratlara baskı yapıldı’ iddiası
16 Haziran 2023, Cuma 06:17Tweet |
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi Haziran ayı ikinci olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, İzmir Büyükşehir Belediyesinin "imalat hatası" tespit edilen ve yıkımına karar verilen konut projesine ilişkin, tespit edilen 300 metrekarelik bölümün yıkılmaması için bürokratlara baskı yapıldığını savundu.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi haziran ayı ikinci olağan meclis toplantısı Kültürpark Fuar Alanı'nda Meclis Başkanvekili Mustafa Özuslu başkanlığında toplandı. Gündemdeki konuların görüşülmesinin ardından gündem dışı konular için meclis üyelerine söz verildi. AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, "imalat hatası" tespit edilen ve yıkımına karar verilen konut projesiyle ilgili belediyenin bu noktalara gelmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi. Projedeki eksikliğe ilişkin İzmir Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı personeli tarafından tutanak tutulduğunu anımsatan Hızal, "İnşaatta eksiklikler bildirilmiş olup düzeltme sonrası nihai kontrole yeniden çıkılacağı söylenmiş. Ölçüm işlemi devam ederken 'eksiklikler düzeltme kontrolü yapılmadan, tarafımızdan onay alınmadan beton dökümü başlamıştır'. Demek ki burada bir problem var? Bunu ben söylemiyorum. Bunu söyleyen İzmir Büyükşehir Belediyesinin mühendisleri." dedi.
Hızal, “Yıkılmaması için bürokratlara baskı yapılıyor”
Hızal, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in konuya ilişkin ilk olarak hatanın tespit edilip ilgili bölümün yıkılacağını sosyal medyasında paylaştığını, başka bir açıklamasında ise yüklenici firma tarafından hiçbir hatalı iş yapılmadığıyla ilgili bir paylaşım yaptığını ve "Belki de hiçbir şey yoktur." dediğini anımsattı. İzmir Büyükşehir Belediyesinin kooperatifler dışında ihale yoluyla da kentsel dönüşüm yaptığını aktaran Hızal, ihale yoluyla yapılan dönüşümlerin ilerlediğini ancak İZBETON ve kooperatifler yoluyla yapılan inşaatların olması gereken seviyeden çok daha düşük olduğunu kaydetti. Kooperatifler eliyle yapılan inşaatların belirlenen programların gerisinde olduğunu ve zamanında bitirilemeyeceğini söyleyen Hızal, "Bundan dolayı İZBETON, İzmir Büyükşehir Belediyesine tazminat ödemek zorunda kalacak. Hatalı beton ve demir imalatı tespit edilen 300 metrekarelik bölümünün yıkılmaması için bürokratlara baskı yapılıyor. O alan yıkılmaz, oradaki hata düzeltilmez ise meydana gelecek depremde orada yaşayan insanlar o binanın altında kalarak hayatını kaybedecek. O alanın yıkılmasını engellemek için bürokratlara baskı yapmasınlar. Kulağımıza böyle duyumlar geliyor." diye konuştu.
Aydın, “İşimizi iyi yapmakla eleştiriliyoruz”
CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın da Büyükşehir Belediyesinin denetim faaliyetini sürdürürken inşaatta bir kusur tespit ettiğini, firmaya bunu dile getirdiğini ve giderilmesini istediğini aktardı. Firmanın kusuru düzelttiğini ancak bunu göstermeden beton dökmesi üzerine tutanak tutulduğunu ve inşaatın mühürlendiğini belirten Aydın, "Burada neyi eleştiriyoruz? İzmir Büyükşehir Belediyesinin kontrollerini mi? 'Yasal işlemi yapın' demesini mi eleştiriyoruz? Büyükşehir Belediyesi yaptığı kontrolü iyi yapmış. Kimse 300 metrekareyi küçümsemedi. 300 metrekaredeki bir hatayı bulacak kadar ince işçilik yapıyoruz. İşimizi iyi yapmakla eleştiriliyoruz." dedi. Diğer meclis üyeleri de konuya ilişkin görüşlerini bildirirken, zaman zaman mecliste küçük tartışmalar yaşandı.
(AA)

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir’de belediyecilik hizmetlerinin

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile Özel Dentora Ağız ve Diş Sağlığı

DİSK'e bağlı Devrimci Emekliler Sendikası'nın (DEV Emekli Sen) Aliağa Şubesi,

Aliağa Belediyesi’nin Yeni Şakran’daki kanalizasyon sorununa yönelik

SOCAR, MSC ile stratejik bir iş birliği anlaşması imzaladı. Bakü’de gerçekleşen

Sonbahar ve kış sezonlarının vazgeçilmez parçalarından biri olan deri

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, bu yıl kent genelinde

94. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), 29 Ağustos-9 Eylül 2025 tarihleri arasında

Aliağaspor FK, Nesine 2. Lig Kırmızı Grup 4. hafta maçında deplasmanda karşılaştığı

Aliağa Petkimspor'un ev sahipliğinde oynanan hazırlık turnuvası Ege Cup 2025'i

Aliağa’nın tanınmış esnafından İsa Özbek, 2026 yılında yapılacak Aliağa

Aliağa, Dikili ve Menemen’de düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 4 kilo

Tüpraş, Avrupa Komisyonu’nun Ufuk Avrupa Programı kapsamındaki Ar-Ge projesi

Onun yazın serüveni sadece bireysel bir yolculuk değil, aynı zamanda öğrencilerine,

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Mobil İstihdam Aracı uygulaması,

IBS Sigorta ve Reasürans Brokerliği Üst Yöneticisi (CEO) Murat Çiftçi,

Petrol-İş Sendikası Aliağa Şubesi’nin 12. Olağan Genel Kurulu, 27 Eylül’de

Türkiye Oryantiring Federasyonu’nun 2026 faaliyet takviminde yer alan 3.

Kınık Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde (TDİOSB) altyapı

Aliağa’nın kurtuluşunun 103. yılı kutlamaları kapsamında açılacak “Zamanın

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Aliağa Petkimspor, kendi

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Yeni Şakran’ın kanalizasyonunu yapmak için

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Serdar Berk, basit usul vergi sisteminin

İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İZSMMMO) Aliağa İlçe Temsilciliği’nde

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Ozan Yıldızbaş, seçilmesi

365 Gün Engelliyiz Platformu üyeleri, ulaşımda kesintisiz erişim için

İzmir Büyükşehir Belediyesi, personel alımlarında yeni bir sistem başlatıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, mevcut ulaşım sorunlarını tespit etmek, ihtiyaçları

SOCAR Türkiye ve Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi (EDU)

Aliağa Petkimspor, Karatay Belediyespor Basketbol Takımında forma giyen 2007 doğumlu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Aliağa Yerel Hizmetler Şube Müdürlüğü,

İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İZSMMMO) Aliağa İlçe Temsilciliği’nde

Bu içerikte farklı özel güvenlik kıyafetleri modellerini, kullanım

AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, CHP'li belediyeleri