131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

TANSU KAYA’NIN İSMİ KULİSLERİ HAREKETLENDİRDİ

17 Mart 2022, Perşembe 15:12

     


AK Parti Aliağa İlçe Başkanlığı’nda, ilçe başkanı Hamdi Erdem ve yönetimi görevlerinden istifa etmişti. İstifaların ardından partinin ilçe başkanlığı için birçok isim konuşulmaya başlandı. Bunların arasında Aliağa Belediye eski Başkanlarından Tansu Kaya’nın isminin ön plana çıkması siyaset kulislerini hareketlendirdi.

AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Hamdi Erdem ve yönetiminin geçtiğimiz pazartesi günü istifaları alınmıştı. Edinilen bilgiye göre, AK Parti Aliağa İlçe Başkanlığı’nda son zamanlarda yaşanan sıkıntılar nedeniyle İl Başkanı Kerem Ali Sürekli duruma müdahale etmiş, genel merkez ile yapılan istişareler sonucunda Hamdi Erdem ve yönetiminin görevden alınmasına karar verilmiş, AK Parti İl Teşkilat Başkanı Nail Kocabaş da ilçeye gelerek başkan ve yönetimin istifalarını almıştı.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından partinin yeni ilçe başkanının kim olacağı ile ilgili kulislerde birçok isim konuşulmaya başlandı. İlçe başkanlığı için; Tansu Kaya, İsa Önal, Serhat Aras, Güven Demirağ ve daha birçok isim konuşuluyor. Bunların arasında en çok konuşulan isim ise Aliağa Belediye eski Başkanlarından Tansu Kaya. Partinin yeni ilçe başkanının Tansu Kaya olacağı iddiası ilçede siyaset kulislerini hareketlendirdi. Edinilen bilgilere göre ilçeye gelerek partililerle yeni ilçe başkanının belirlenmesi için görüşmelerde bulunan AK Parti Genel Merkez Ege Bölge Koordinatörü Kurtcan Çelebi’nin görüşmelerinde de Tansu Kaya’nın ismi ön plana çıktı.

Partide aktif görev yapan ve önceki dönemlerde görev yapmış birçok ismin; Tansu Kaya’nın ilçe başkanlığına sıcak baktığını, Cumhur İttifakı ile birlikte ilçede eski gücü ve etkisini kaybeden, MHP’nin arkasında kalan AK Parti’yi Tansu Kaya’nın yeniden yükselişe geçirebileceğini, partiyi derleyip toparlayacağını, küskünleri geri döndüreceğini dile getirdiği edinilen bilgiler arasında.

Yine kulis bilgilerine göre MHP’li Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Tansu Kaya’nın AK Parti İlçe Başkanı olmasına sıcak bakmıyor. Belediye Meclisi’nde AK Partili meclis üyeleri ile uyumlu bir çalışma ortamı yakalayan Serkan Acar’ın, Tansu Kaya ilçe başkanı olursa bu uyumlu çalışma ortamının bozulacağını düşündüğü ifade ediliyor.

CHP kanadın da ise bir kesimin Tansu Kaya AK Parti ilçe başkanı olursa Acar’ın güç kaybedeceğini, bu durumun partilerinin lehine olacağını savunduğu, diğer bir kesimin ise Kaya yeniden aktif siyasete döner ve gelecek yerel seçimde Cumhur İttifakı’nın belediye başkan adayı gösterilirse durumun partilerine zarar vereceğini, AK Parti ve MHP’nin yanı sıra İYİ Parti ve CHP tabanından da oy alabilecek potansiyelde olduğunu savunduğu kulislerde konuşulanlar arasında. (VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler