131019098
1 Mayıs 2024, Çarşamba

BÜYÜKŞEHİR’DE KOMİSYON ÜYELERİ BELİRLENDİ

17 Nisan 2019, Çarşamba 06:51

     


İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Tunç Soyer başkanlığında toplandı. Meclis toplantısında divan katipleri, meclis birinci ve ikinci başkan vekilleri, mecliste temsil edilen siyasi partilerin grup başkanvekilleri, grup sözcüleri, encümen üyeleri ile 18 ihtisas komisyonunun üyeleri belirlendi. Aliağa Belediye Meclis Üyelerinden Eda Kılıç, Sedat Sarı, Oğuzhan Özşahin ve Musa Özcan da çeşitli komisyonlarda görevlendirildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 2019-2024 dönemi ilk meclis toplantısı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer başkanlığında yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer meclisin açılış konuşmasını yaptı ve “2019 yılı yeni 5 yıllık meclis çalışmalarına bugün birlikte başlıyoruz. Bugün İzmir için Türkiye Cumhuriyeti için önemli bir gün. İzmir gerçekten Türkiye’ye örnek olacak, yapacağı çalışmalarla hayranlık kazanacak bir il olsun diliyoruz. Demokrasiyi burada uygulayacağız. İzmir Türkiye’nin gözbebeğidir. İzmir’de yapılacak çalışmaların tüm Türkiye için ilham kaynağı olmasını diliyorum. Uzlaşı içinde demokrasiyi sonuna kadar uygulayarak, en geniş katılımlı uygulamaları hayata geçirerek İzmir’i hep birlikte yönetmenin onurunu yaşayalım. Farklı siyasi görüşlerden olmamızın bir engeli olmasın. Tam tersine bu farklılıklar bu meclisin alacağı kararları zenginleştirsin. Bütün arkadaşlarımı bu onurlu göreve başlayacakları için tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar'ın da katıldığı büyükşehir belediye meclis toplantısında divan katipleri, meclis birinci ve ikinci başkan vekilleri, mecliste temsil edilen siyasi partilerin grup başkanvekilleri, grup sözcüleri, encümen üyeleri ile 18 ihtisas komisyonunun üyeleri belirlendi.

Aliağa’dan komisyonlarda görevlendirilen meclis üyeleri

Toplantıda komisyonlarda görevli isimlerin de beyanı yapıldı. Yapılan görevlendirmelerde Aliağa’da Millet İttifakı Aliağa Belediye Meclis Üyesi Sedat Sarı Ulaşım Komisyonu’nda, Millet İttifakı Aliağa Belediye Meclis Üyesi Oğuzhan Özşahin Şirketler Komisyonu’nda, Millet İttifakı Aliağa Belediye Meclis Üyesi Musa Özcan Kentsel Dönüşüm Komisyonu’nda görevlendirildi. Cumhur İttifakı Aliağa Belediye Meclis Üyesi Eda Kılıç ise Ulaşım Komisyonu’nda görevlendirildi.

Divan katibi seçildi

30 ilçe belediye başkanı ve meclis üyelerinin katıldığı toplantıda, Gaziemir'in İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi İzel Zenginobuz Derinsu divan katibi olarak seçildi. Derinsu, aynı zamanda hukuk komisyonu ile kadın-erkek eşitliği komisyonunda da görev aldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı'nda Gaziemir'in büyükşehir belediye meclis üyesi de olan Necati Kırmaz, İbrahim Özkara ve İlhan Özköse de ihtisas komisyonlarında görev aldı. Necati Kırmaz kentsel dönüşüm komisyonuna, İbrahim Özkara tüketiciyi koruma komisyonuna seçilirken İlhan Özköse de encümen üyesi oldu.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler