131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

YÜCEL: “İŞİMİZ KOLAY DEĞİL, SIKI ÇALIŞAN BİR BAŞKAN VAR”

17 Eylül 2020, Perşembe 06:53

     


CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter ve CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Aliağa’ya gelerek bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. CHP İlçe Başkanlığı’nda açıklamalarda bulunan İl Başkanı Deniz Yücel, “Önümüzdeki seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’ne Aliağa Belediyesi’ni yeniden kazandırmamız gerekiyor. İşimiz kolay değil. Çünkü sıkı ve ciddi çalışan bir belediye başkanı var.” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter ve CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP Aliağa İlçe Başkanlığı ile birlikte ilçedeki birçok yere ziyaret gerçekleştirdi. Kamyon garajında faaliyet gösteren esnaf ile buluşan Bedri Serter ve Deniz Yücel daha sonra CHP Aliağa İlçe Başkanlığı’na geçip üyelerle buluştu. İlçe binasındaki toplantıya CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Özcan Durmaz, CHP İzmir il yönetimi, CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, ilçe yönetimi ve partililer katılım gösterdi. CHP Aliağa İlçe binası ziyaretinin ardından Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası ziyaret edildi. Ardından Petrol İş Sendikası Aliağa Şubesi, Aliağa Ticaret Odası, Aliağa Engelliler Derneği, Aliağa Amatör Balıkçılar ve Deniz Sporları Derneği, Kafeler Sokağı esnafı, İzmir Caddesi esnafı, Aliağa Otomobilciler ve Şoförler Odası ziyaret edildi.

“Sıkı ve ciddi çalışan bir belediye başkanı var”

CHP İlçe Başkanlığı’nda açıklamalarda bulunan İl Başkanı Deniz Yücel, “İlçe başkanımla zaten bir takım çalışmalar yapıyorsunuz ama Aliağa bizim özel önem göstermemiz gereken bir ilçe. Az bir farkla yerel seçimleri kaybettik. Önümüzdeki seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’ne Aliağa Belediyesi’ni yeniden kazandırmamız gerekiyor. İşimiz kolay değil. Çünkü sıkı ve ciddi çalışan bir belediye başkanı var. Beğenilir ya da beğenilmez ama elimizde bir takım somut veriler var. 31 Mart yerel seçimlerinden önce de biz bu çalışmaları yaptırmıştık. Yine bir takım bilgiler geliyor bize. Ama neticede Aliağa’nın bir geçmişi var. Aliağa’da CHP döneminde yapılan çalışmalar, hizmetler önümüzdeki dönemde de devam etmeli. Çünkü İzmir, CHP’nin en güçlü olduğu illerden bir tanesi. Aliağa’nın ayrı bir önemi de sanayi kenti olması. Sanayinin yoğun olduğu ve ekonominin gerçekten canlı olduğu bir ilçe. Dolayısıyla buradaki sanayileşme, buradaki istihdam imkanlarının eşit, hakkaniyetli ve adaletli bir şekilde dağıtılması gerekiyor. Şuanda ülkenin en büyük sorunu ekonomi. Ekonominin en büyük sorunu işsizlik ve tabi bu Covid 19 salgını. Yaşadığımız bütün olumsuz koşullara Covid 19 pandemisi nedeniyle daha da büyük sorunlar eklendi. Dolayısıyla biz bu süreci her şeyden önce sağlığımızı koruyarak, ancak ve ancak yapılan çalışmaları devam ettirerek, buna bir süreklilik katarak, ilçede ulaşmadığımız kimse kalmayana kadar herkese ulaşarak, insanların ihtiyaçlarına imkanlarımız el verdiği ölçüde çözüm üreterek bu süreci geçirmek durumundayız. Önümüzde üç sene gibi bir süre var. Bu süre çok kısa da değil uzunda değil. Vakit kaybetmememiz gerekiyor. Geçmişte yaşananlardan dolayı gerek örgütte gerek CHP’ye oy veren seçmende bir kırılma var. Bir kırgınlık var. Bunları toparlamamız gerekiyor.” İfadelerini kullandı.

“Önümüzdeki hafta Büyükşehir Belediye Başkanımız da burada olacak”

Açıklamasına devam eden Yücel, “İlçe başkanımız göreve geldiği günden beri gerekli çabayı, gerekli özveriyi gösteriyor. Ancak bunu hepimizin görevi ve sorumluluğu olarak düşünmemiz gerekiyor. En sade üyeden ilçe başkanına kadar, meclis üyesine kadar ve tabii ki bizlere kadar burada birlik ve beraberliği sağlamamız gerekiyor. Biz kendi içimizde birlik ve beraberliği sağlamalıyız ki dışarıya attığımız her adım, vurduğumuz her yumruk, yaptığımız her hareket etkili olsun ve ses getirsin. Bugün bunları yapabilmek için bir aradayız. Biraz da ilçenin fotoğrafını çekmek, ilçenin dinamikleriyle bir diyalog kurmak amacındayız. Burada ilçe belediyesi bizde değil, ama büyükşehir belediyemiz özellikle pandemi döneminde güzel bir dayanışma örneği sergiledi.

Güzel çalışmalar yaptı. Önümüzdeki hafta Büyükşehir Belediye Başkanımız da burada olacak. Sizlerle bir araya gelecek. Muhtarlarla bir araya gelecek. Bu çalışmaları sürekli bir şekilde yapabilirsek önümüzdeki seçimlerde Aliağa’yı tekrar alabiliriz. Neticede bizim olmadığımız yerde sizler buradasınız. İlçe başkanımızın ulaşamadığı kişilere sizler ulaşacaksınız. Mahalle sorumlularımız ulaşacak ve Aliağa’yı yeniden Cumhuriyet Halk Partisi’ne kazandıracağız.” Dedi.

“Hedefimiz Aliağa’yı almak”

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ‘in ardından CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter bir konuşma yaptı. Serter, “ Başkanım çok güzel anlattı Aliağa’daki amaçlarımızı, hedeflerimizi. Bizim Aliağa’daki hedefimiz genel seçimlerde en yüksek oyla birinci parti olmak, onu yakalıyoruz. Fakat yerele geldik mi sınıfta kalıyoruz. Burada sevgili Özcan başkanım belediye başkanı adayımızdı. Özlem başkanımız önceki ilçe başkanımızdı. Bütün sebep ve sonuçlarını kendileri yorumlamışlardır. O sebep ve sonuçlarla beraber önümüzdeki süreci de iyi organize etmek mecburiyetindeyiz. Hedefimiz Aliağa’yı almak.” Şeklinde konuştu.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler