131019098
3 Mayıs 2024, Cuma

“TİCARETHANE DEĞİL, BELEDİYE İDARE EDİYORSUN “

17 Aralık 2020, Perşembe 06:40

     


CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, Belediye Meclis Toplantısı’nda, pazar esnafını rahatlatmak amacıyla tezgah tahsis ücretlerinin 6 ay ertelenmesi için önerge verdiklerini, ancak Belediye Başkanı Serkan Acar’ın, pazaryerlerinin işletim hakkının belediye şirketine verilmiş olmasını gerekçe göstererek bu önergeyi iade ettiğini söyledi.

CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, CHP’li Aliağa Belediye Meclis Üyeleri ve partinin ilçe yönetimi ile birlikte Kapalı Pazaryeri’nde esnafı ziyaret ederek sıkıntılarını dinledi. Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Oğuzhan, Aralık ayı Belediye Meclis Toplantısı’nda, pandemi sürecinde büyük sıkıntı yaşayan pazar esnafını rahatlatmak amacıyla Cumartesi ve Çarşamba Pazarı’nda talep edilen tezgah tahsis ücretlerinin 6 ay ertelenmesi için önerge verdiklerini hatırlatarak, “Ancak öğrendik ki Belediye Başkanı Sayın Serkan Acar, pazaryerlerinin işletim hakkının belediye şirketine verilmiş olmasını gerekçe göstererek bu önergemizi iade etmiştir. Aliağa Belediyesi Jeotermal A.Ş. adına pazar esnafından 15 bin 500 liralara varan tezgah tahsis ücreti istenmekte, bu bedeli ödeyemeyenler pazaryerine sokulmamakla tehdit edilmektedir.” dedi.

“Bu bedeli bütün Aliağa halkı ödeyecek”

Tüzel kişiliği farklı olsa bile belediye şirketlerinin asıl amacının kamu hizmeti olduğunu vurgulayan Oğuzhan, “Bir ticarethane gibi işletilen ve yönetilen Aliağa Belediyesi Jeotermal A.Ş., pazar esnafını zorlayarak tüm Aliağa halkına kötülük yapmaktadır. Bugün tezgah tahsis bedelini ödemekte zorlanan esnafımız, bu ödediği parayı doğal olarak sattığı ürünün üstüne koyacak, yani bu bedeli bütün Aliağa halkı ödeyecektir. Aliağa Belediyesi Jeotermal A.Ş:’nin yarattığı kamu zararı bununla da bitmemektedir. İddialara göre; tezgah tahsis bedelleri için aracı yaptığı şahsa ödenen komisyon haricinde, tezgah araları sıkıştırılarak ilave tezgah alanı yaratılmakta ve bu alanlardan elde edilecek gelir ne Aliağa Belediyesi’nin ne de şirketin kasasına girmemektedir.” dedi.

“Daha fazla vebal almadan yanlıştan dönün”

Belediye Başkanı Serkan Acar’ın, Jeotermal A.Ş. belediyenin şirketi değilmiş, Aliağa halkına hizmet etmek için kurulmamış gibi takındığı tutumun, haklılıklarını bir kez daha ortaya koyduğunu vurgulayan Oğuzhan, “Aliağa’nın ve Aliağalıların malı olan taşınmazların belediyemiz dışında, kendi şirketi bile olsa devredilmesinin yarattığı zararlar birer birer gün yüzüne çıkmaktadır. Bugün pazar esnafımızdan fahiş tahsis ücretleri istenirken, yarın sermaye artırımı için yine belediye şirketine devredilen taşınmazların kimlere, nasıl pazarlanacağını da hep birlikte göreceğiz. Bu vebal Sayın Serkan Acar’ındır. Seçimlerden önce bizzat ‘Veballi bir görev yapıyoruz. Şehr-ül Emin olarak bu ilçede yaşayan herkesin derdi benim derdimdir.’ diyen Sayın Belediye Başkanımıza bir ticarethane değil, ilçe belediyesi idare ettiğini tekrar hatırlatıyor, daha fazla vebal almadan yanlıştan dönmesi için çağrı yapıyoruz.” diye konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler