Babacan; “İyi ki de DEVA'yı kurmuşuz”
18 Ocak 2024, Perşembe 06:45Tweet |
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İzmir'de partililerle buluştu. Babacan, “Seçime kadar muhalefetle de aynı masaya oturduk kalktık ya. Pek çok partinin de içini biraz anladık ya. Seçimden sonra muhalefet partilerinin çoğunda yaşananları da gördük ya; 'İyi ki de DEVA'yı kurmuşuz' diyoruz" ifadelerini kullandı.
Karabağlar ilçesinde açılan Seçim Koordinasyon Merkezi'nde (SKM) partililerle bir araya gelen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yaptığı konuşmada geçen hafta Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde çıkan çatışmada şehit olan askerlere rahmet diledi. Terör hadiselerinin herkesi üzdüğünü ama bu haberlere alışmayacaklarını, sorunun köküne inerek çözüm vadettiklerini aktaran Babacan, "Tabii ki silahlı bir örgüt varsa silahlı örgütün karşısında silahlı gücünüz olması gerekiyor. Ama çözüm için çok daha geniş bir çerçevede çalışma gerektiğini de bilmemiz lazım. Ülkeler arası siyasi diyaloğun iyi çalışması lazım. Diplomasinin iyi çalışması lazım. Örgütün yalnızlaştırılması lazım. Daha da önemlisi bunu işin kök sebeplerine inmek lazım." diye konuştu. Türkiye'nin her alandaki sorunlarına çözüm önerilerini ansiklopedi haline getirerek sunduklarını, bunu yapan başka bir partinin olmadığını kaydeden Babacan, "Yerel seçimler geliyor değil mi? Yerel seçimlerle ilgili, belediyecilik, yerel yönetimler ve şehircilikle ilgili eylem planımızı ta 2 sene önce yayınladık." dedi.
Konuşmasında muhalefet partilerini de eleştiren Ali Babacan, şunları söyledi: "Şu seçime kadar muhalefetle de aynı masaya oturduk kalktık ya. Pek çok partinin de içini biraz anladık ya. Seçimden sonra muhalefet partilerinin çoğunda yaşananları da gördük ya; 'İyi ki de DEVA'yı kurmuşuz' diyoruz. Ve eğer bugün Türkiye'de DEVA Partisi kurulmamış olsaydı, hemen kollarımızı sıvayıp hep beraber sıfırdan kurar ve yola çıkar, devam ederdik. Çünkü ülkemizin büyük ihtiyacı var."
Partililerden yerel seçimlerde daha çok çalışmalarını isteyen Babacan, açılışı yapılan Karabağlar Seçim Koordinasyon Merkezi'nin hayırlı olmasını temenni etti. Babacan'a DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen, İl Başkanı Serap Karaosmanoğlu, partinin Karabağlar Belediye Başkan Adayı Abdullah Kaya ve diğer partililer eşlik etti.
(AA)

CHP Genel Başkanı Özel, CHP İzmir İl Başkanlığı önünde, İzmir Büyükşehir

Aliağa, Foça, Gaziemir, Bornova, Menderes ve Seferihisar ilçelerinde

Türk denizciliğinin bağımsızlık ve egemenlik simgesi 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Aliağa Petkimspor, Hollandalı

İzmir Cumhuriyet Savcılığı tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne,

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, yolsuzluk soruşturması kapsamında

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ile Aliağa Şoförler

Karşıyaka Veteran Hentbol takımı, Burhaniye Turnuvası’nı namağlup birincilikle

Geleceğe yönelik finansal planlamalar yapılırken 2025 yılının yatırım fırsatlarını

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, geçen sene gerçekleşen

Aliağa Belediye Meclisi Temmuz ayı Olağan Toplantısı bu akşam gerçekleştirilecek. Aliağa

DEM Parti Aliağa İlçe Eş Başkanları Aynur Gezici ve Veysel Özbay, İzmir

TFF 2. Lig Kırmızı Grup temsilcisi Aliağaspor FK, yeni sezon öncesi transfer

13 ayrı dosyadan kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve cezaevi firarisi olan M.Ş., Aliağa'da

TFF 2. Lig Kırmızı Grup temsilcisi Aliağaspor FK, son olarak Pendikspor forması giyen

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Aliağa’daki yangının dikkatsizlik sonucu

AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, Aliağa Belediye

Çağdaş ve klasik ev stillerinde yerini alan konsol, 2025’in işlevsellik,

Doğayla baş başa, özgürlük hissi ile dolu bir yaşamı sembolize eden

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) tarafından, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) desteğiyle hayata

Aliağa’da, mavi bayraklı Ağapark ve Ön Plajlar, 2025 yaz sezonuna kapılarını

Aliağa Petkimspor, iç transferde 28 yaşındaki uzunu Troy Selim Şav ile yeniden

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir'de CHP'li belediyelerin yalnızca

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki

DEM Parti Aliağa Başkanlığı, Çarşamba Pazarı’nda bildiri dağıtarak Temmuz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve Belediye-İş Sendikası Genel

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Egeşehir AŞ tarafından yürütülen

İzmir Büyükşehir Belediyesi, işe alımlarda halkın katılımını ve şeffaflığı

Tüpraş ve Ravago işçileri, 15-16 Haziran Direnişi’ni anma etkinliğinde,

İzmir, Türkiye’nin en büyük liman şehirlerinden biri olmasının

CHP Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, gazeteci

30 ilçede bulunan 62 istasyonda 7 gün 24 saat görev yapan İzmir İtfaiyesi,

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, çevresel gürültüyle