Babacan; “İyi ki de DEVA'yı kurmuşuz”
18 Ocak 2024, Perşembe 06:45Tweet |
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İzmir'de partililerle buluştu. Babacan, “Seçime kadar muhalefetle de aynı masaya oturduk kalktık ya. Pek çok partinin de içini biraz anladık ya. Seçimden sonra muhalefet partilerinin çoğunda yaşananları da gördük ya; 'İyi ki de DEVA'yı kurmuşuz' diyoruz" ifadelerini kullandı.
Karabağlar ilçesinde açılan Seçim Koordinasyon Merkezi'nde (SKM) partililerle bir araya gelen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yaptığı konuşmada geçen hafta Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde çıkan çatışmada şehit olan askerlere rahmet diledi. Terör hadiselerinin herkesi üzdüğünü ama bu haberlere alışmayacaklarını, sorunun köküne inerek çözüm vadettiklerini aktaran Babacan, "Tabii ki silahlı bir örgüt varsa silahlı örgütün karşısında silahlı gücünüz olması gerekiyor. Ama çözüm için çok daha geniş bir çerçevede çalışma gerektiğini de bilmemiz lazım. Ülkeler arası siyasi diyaloğun iyi çalışması lazım. Diplomasinin iyi çalışması lazım. Örgütün yalnızlaştırılması lazım. Daha da önemlisi bunu işin kök sebeplerine inmek lazım." diye konuştu. Türkiye'nin her alandaki sorunlarına çözüm önerilerini ansiklopedi haline getirerek sunduklarını, bunu yapan başka bir partinin olmadığını kaydeden Babacan, "Yerel seçimler geliyor değil mi? Yerel seçimlerle ilgili, belediyecilik, yerel yönetimler ve şehircilikle ilgili eylem planımızı ta 2 sene önce yayınladık." dedi.
Konuşmasında muhalefet partilerini de eleştiren Ali Babacan, şunları söyledi: "Şu seçime kadar muhalefetle de aynı masaya oturduk kalktık ya. Pek çok partinin de içini biraz anladık ya. Seçimden sonra muhalefet partilerinin çoğunda yaşananları da gördük ya; 'İyi ki de DEVA'yı kurmuşuz' diyoruz. Ve eğer bugün Türkiye'de DEVA Partisi kurulmamış olsaydı, hemen kollarımızı sıvayıp hep beraber sıfırdan kurar ve yola çıkar, devam ederdik. Çünkü ülkemizin büyük ihtiyacı var."
Partililerden yerel seçimlerde daha çok çalışmalarını isteyen Babacan, açılışı yapılan Karabağlar Seçim Koordinasyon Merkezi'nin hayırlı olmasını temenni etti. Babacan'a DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen, İl Başkanı Serap Karaosmanoğlu, partinin Karabağlar Belediye Başkan Adayı Abdullah Kaya ve diğer partililer eşlik etti.
(AA)

Aliağa Belediyesi’nin 2026 yılı için 5 milyar 577 milyon TL olarak tahmin

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Seyhan Öz, yaklaşan

Aliağa Belediyesi ile İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğinde

Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürü

İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında

TOBB ALOSBİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde uygulanan proje kapsamında belirlenen

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa’da Uzunhasanlar ve Karakuzu mahallelerine

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay'ın başkanı olduğu

ALTO ve ALOSBİ iş birliğiyle düzenlenecek konferansta, vergi denetim süreçlerine

Devrimci Emekliler Sendikası (Dev Emekli-Sen) Aliağa Şubesi, 1. Olağan Genel Kurulu’nu

Nesine 2. Lig Kırmızı Grup’ta oynanan 8.hafta karşılaşmasında Aliağaspor FK,

İstanbul SEO Ajansı, dijital dünyada işletmelerin başarısını önceleyen bir

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, TCDD ile ortak işletilen

CHP Aliağa İlçe Gençlik Kolları Başkanı Alp Günay Bayrak, Huracan

İzmir’de yaşayan SMA TİP 2 hastası Zümra bebek için seferberlik

İzmir Valisi Süleyman Elban, yılbaşından bu yana düzenlenen 228 operasyonda

İzmir Gemi Söküm Koordinasyon Grubu, Aliağa’daki gemi söküm

LOGISTECH Fuarı’nda gerçekleştirilen oturumda, Aliağa Limanları’nın

Aliağa Ticaret Odası, Pilz Türkiye ve Bilge Akademi iş birliğiyle düzenlenecek

2026 Mali Yılı Performans Programı ve 2026 Mali Yılı Bütçe Tasarısı, Aliağa

Savunma Sanayii Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle yürütülen

Menemen’de görevli infaz koruma memuru Gökhan Haskan’ın DMD

Spor ayakkabılar, günlük hayatımızın vazgeçilmez bir parçası

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen kongrenin ardından göreve

Nesine 2. Lig Kırmızı Grup 7. haftasında Aliağaspor FK, deplasmanda karşılaştığı Muş

Aliağalı taekwondocular, Arnavutluk'un Başkenti Tiran'da düzenlenen turnuvadan

İYİ Parti İzmir Milletvekili Hüsmen Kırkpınar, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı

Hayat bazen insanın önüne kapılar kapatır, ama o kapıların ardında bambaşka

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Aliağa’ya gelerek

Aliağa’da, Demokrasi ve Kültür Derneği kuruldu. Dernek başkanı Sabahattin

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, İzmir’deki

Aliağa Gemi Geri Dönüşüm Tesisleri'nde meydana gelen iş kazasında,