131019098
11 Mayıs 2024, Cumartesi

YAVUZ ADAR, “ARTIK HAK ETTİĞİN İTHAMLARLA BAŞ BAŞASIN”

18 Şubat 2020, Salı 06:18

     


İYİ Partili Belediye Meclis Üyesi Gülten Taşbaş’ın parti üyeliğinden istifasının ardından İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanlığı’na aday olan kardeşi Soner Bilgiç de adaylığını geri çekti. Taşbaş’ın istifası ile ilgili açıklamada bulunan İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar, duruma bir düşünürün sözüyle tepki göstererek, “Aramızda durarak hak etmediğin itibarı görüyordun, bu hamlenle karakterini ele verdin, artık hak ettiğin ithamlar ile baş başasın” ifadelerini kullandı.

İYİ Partili Aliağa Belediye Meclis Üyesi Gülten Taşbaş geçtiğimiz günlerde partisinden istifa etti. Yaşanan istifa sonrası İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanlığı’na adaylığını açıklayan kardeşi Soner Bilgiç de adaylığını geri çekti. Bu olayların ardından İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar parti binasında bir basın açıklamasında bulundu. Basın açıklamasında sert ifadelere yer veren Adar, “ Gülten Taşbaş'ın 13 Şubat günü partimiz üyeliğinden istifa ettiği anlaşılmıştır. Bu konuda bu güne ve bu saate kadar kendisinden her hangi bir açıklama yapılmadığı gibi, istifa sonrası bütün iletişim araçlarını kapattığı için bizlerinde kendisine ulaşma ve işin aslını öğrenme imkanımız olmamıştır. Bu noktada kamuoyunda birkaç gündür konu ile ilgili çıkan haber ve söylemlerin yoğunlaşması üzerine bir açıklama yapma ihtiyacı hasıl olmuştur. İnsan siyasetin en önemli unsurlarından bir tanesidir. Bu unsur temel olarak sayısal -nicel bir değerdir ve sayı çubuğundaki sıfırın hemen dibindeki 1’dir. Ancak insan genellikle öğrenen ve sürekli kendini geliştiren de bir varlıktır. Böylelikle bilgi, kültür ahlak gibi birçok kıymetli özellikler ile kendini donatıp nitelik katan insan sıfırın yanındaki bir olmaktan çok öteye gider ve bazen on olur bazen bin bazen milyon olur. Artık nitelik öyle bir seviyeye gelir ki, sırada etrafa ışık olmak vardır. İşte tam bu noktada insan siyaset yapmalı, insanların en kutsal emanetleri olan oylarına talip olmalıdır.” İfadelerini kullandı.

“Bu hamlenle karakterini ele verdin”

Konuşmasına 31 Mart yerel seçimlerinden bahsederek devam eden Adar, “31 Mart 2019 yerel seçiminden başlayarak bu güne kadar geçen zamanı göz önüne aldığımızda; sıfırın hemen dibindeki bir olmaktan öteye gidememiş, yani nitelikten hiç nasibini alamamışların varlığı nicelik olarak bir değerinde iken nitelik olarak herkesin de şahit olduğu üzere maalesef sıfır değerindedir. Dolayısı ile bu türlerin yokluğu da sadece sayısal olarak bir eksiğe sebep olur, ama nitelik olarak sıfır kayıp yaşatır. Bununla beraber gittikleri yerde de sayısal olarak sadece bir artıları olurken nitelik olarak sıfır katkıları olur. Bir düşünürün de dediği gibi "aramızda durarak hak etmediğin itibarı görüyordun, bu hamlenle karakterini ele verdin, artık hak ettiğin ithamlar ile baş başasın "sözü herhalde gelinen bu durumun en güzel özeti olacaktır. Bu ihanetten kurtulmanın tek yolu kalmıştır. Millet ittifakına gönül veren vatandaşlarımızın bu şerefli emanetini meclis üyeliğinden de istifa etmek sureti ile iade etmendir. Buradan İYİ Parti’ye gönül vermiş herkese sesleniyorum. İYİ Parti umudun vahasıdır. Nefesi tükenenler, yüreği yetmeyenler keyfinizi kaçırmasın. Sıfırdan bir ve milyonlar yaptığımız gibi az, çok, eksiği tam yaparız. Her dem yeniden doğarız.” şeklinde konuştu.

“Meclis üyeliğinden istifa etmesini bekliyoruz”

Basın açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Adar, “Gülten Taşbaş’ın Meclis üyeliğinden istifası söz konusu olacak mı?” sorusunu şöyle yanıtladı; “Beklentimiz tabi ki kendisine oy veren insanların düşüncelerine saygı duymak kaydıyla meclis üyeliğinden istifa etmesidir. Kendisine ulaşamadık. Konuyla ilgili son durumu nedir bilmiyoruz. Ama meclis üyeliğinden istifa etmesini bekliyoruz.”.

“Evet sizi de bilemedik, getirdik ilçe başkanı yaptık”

İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanlığı eski yöneticilerinin Gülten Taşbaş’ın istifası ile ilgili çıkan haberlere yaptıkları yorumlarla ilgili sorulara da cevap veren Yavuz Adar, isim vermeden partinin ilçe eski başkanı Yücel Karaşan’ı eleştirdi. Adar, “İnsan kavun değil ki koklayasın. İYİ Parti Aliağa’da maalesef ilk başladığı günden talihsizliklerle başladı. Bir ilçe başkanı seçildi. İstifa etti. Gitti başka partiden meclis üyesi adayı oldu. Kendisini görevden alan yoktu. Niye istifa ettin? Bütün telkinlerime rağmen istifa etti. Gitti Demokrat Parti’den meclis üyesi adayı oldu. Şimdi bu tür insanlar kalkıp liyakatli insan seçme noktasında bizi eleştiriyorsa, evet biz sizi de bilemedik. Getirdik sizi ilçe başkanı yaptık. Yani o kadar feraset sahibi insan değildik doğru. İstifa eden hanımefendi de kendi yönetimindeyken parti yöneticisiydi. Bilseydi ve seçmeseydi o zaman.” İfadelerini kullandı.

“Soner Bey bizim kardeşimizdir”

Geçtiğimiz günlerde parti ilçe başkanlığı için adaylığını açıklayan Taşbaş’ın kardeşi Soner Bilgiç’in adaylıktan çekilmesiyle ilgili düşüncelerinin sorulmasına da cevap veren Adar, “ Soner bey bizim kardeşimizdir. Değerli bir arkadaşımızdır. Ben adaylık basın açıklamamda da Soner Bey’in adaylığından memnun olduğumu, mutlu olduğumu, partimize değer katacağını ifade etmiştim. Soner Bey’in adaylıktan çekilmesi tabi ki kendi tercihidir. Partisinden istifa ederek kurumsal kimliğini askıda bırakan Gülten Hanım, Soner Bey’in ablasıdır. Bu konuda kendisine de bilgi verilmeden, onun parti içindeki konumu hiçe sayılarak, istişare yapılmadan alınmış bir karar olduğunu biliyorum. En azından kardeşiyle bir istişare yapabilirdi. Ona konuyu anlatabilirdi. Bu kongrede belki Soner Bey kazanacaktı. Haydi, bizimle bir problemin var ki olduğunu sanmıyorum. Onunla konuşabilirdi. Soner kardeşimiz de bu durumun kendisinde yaratmış olduğu travmadan mütevellit böyle bir karar almış olabilir. Soner Bey’in üyeliği devam ediyor. Sadece adaylıktan çekilmiştir.” Şeklinde konuştu.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler