131019098
27 Nisan 2024, Cumartesi

Sarı’dan Soyer’e teşekkür

18 Mart 2024, Pazartesi 06:35

     


İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin 2019-2024 dönemi son toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan İYİ Parti Grup Başkan Vekili Sedat Sarı, Tunç Soyer’in en büyük teşekkürü hak eden kişi olduğunu belirterek, “Siyasetin nezaketten taviz vermeden de yapılabileceğini taraflı tarafsız herkese göstermiştir.” Dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Mart ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın üçüncü oturumu, Başkan Tunç Soyer idaresinde yapıldı. Soyer katıldığı son meclis toplantısında meclis üyeleriyle helalleşti. Yaptığı kapanış konuşmasında duygu dolu mesajlar veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Türkiye’nin her yerinde son meclis toplantıları yapılıyor ama hiçbirinde böyle bir uyum yok.  Bununla gurur duyuyorum. İftihar ediyorum. 31 Mart 2019’da yüzde 58 oy oranıyla seçilen bir belediye başkanı olarak bu şehir için canla, başla, aşkla çalışmaya başladım. 5 yıllık görev sürem boyunca, şu iki sözcüğü söylemekten asla vazgeçmedim. ‘Aşkla İzmir’, 4 buçuk milyon vatandaşımız da bu söze yürek verdi. Bu şehre duyduğumuz aşkla, seçim beyannamemizde yer alan 165 projemizi yüzde 87'lik rekor bir oranda tamamladık. Üzerine 15 büyük proje ekledik. Bunu, hep birlikte başardık. İki hafta sonra, bu makamı bırakarak İzmirlilerin bana verdiği ömürlük gönül makamına terfi edeceğim. Her şeyden önce ekonomik krize, pandemiye, depremlere, yangına, sellere ve tsunami felaketine rağmen cesaretini ve umudunu asla kaybetmeyen tüm İzmirlilere şükranlarımı sunmak istiyorum. İzmir’in her siyasetçiye bahşetmediği bu gönül makamı, benim için en büyük ödüldür. Bu başarı, bu meclis üyelerinin her birinin kolektif çabasıyla ve ortak akılla şekillenmiştir. O nedenle bir ortak başarı hikâyesine dönüşmüştür” dedi.

Sedat Sarı, “Her görevi kutsal gördüm, her makamı saygın buldum”

İYİ Parti Grup Başkan Vekili Sedat Sarı ise, “Tam tamına beş yıl. Bir daha asla geri gelmeyeceğini bildiğimiz, onun için de dolu dolu geçirdiğimiz bir beş yıl. Ve nihayet geldiğimiz bugün, bir bakıma bu beş yılı sorgulama zamanı aynı zamanda. Yolculuklar bitse de bitmeyen yollarda olduğumuzun idrakiyle, yolculuğun başından sonuna kadar olan biteni film şeridi gibi gözümüzün önünden geçiririz. Neden bu yola çıktık? Neler yaptık? Bugün sanırım hepimiz bu noktadayız. ‘İnsanı insan yapan en kıymetli hasletlerden bir tanesi de haddini bilmektir. Kendinizi dev aynasında görmeyeceksiniz. Yaratılmışların en şereflisinin insan olduğu bilinciyle kimseye ne tepeden bakacaksınız ne de kendinizi aşağıda göreceksiniz.’ Ecdadımızdan bizlere kalan bu kıymetli düstur her daim rehberim oldu bu süreçte. Bu bağlamda her görevi kutsal gördüm, her makamı saygın buldum. Toplumun menfaatleri, ülkemin çıkarı, şehrimin daha iyi hizmet alması her hareketimin, her sözümün öznesi oldu, merkezi oldu.” Dedi.

“Dertlere derman olmaya çalıştık”

Hiçbir zaman makam, mevki derdinde olmadığını, şan şöhret peşinde koşmadığını kaydeden Sarı, “Bir ‘Allah razı olsun’ sözü, benim için en değerli şan oldu. Dertlere derman olmaya çalıştık.  Bize ihtiyaç duyan herkese elimizden geldiği, gücümüzün yettiği kadar gece gündüz demeden faydalı olmaya çalıştık. Demokratik olgunluk ve uzlaşı kültürünün egemen olduğu, dışlayıcı ve ötekileştirici üslup ve söylemlerden uzak bir siyasi anlayıştan hiç vazgeçmedim. Dürüst, ilkeli, sözüne güvenilir siyaset için; çocuklarımıza gelecek, gençlerimize umut, yaşlılarımıza güven ve huzur için bu yola çıktık ve Allah nasip etti, milletimiz teveccüh gösterdi bu yolculuğu yaşadık.” Diye konuştu.

“Hakkınızı helal edin”

Elinden geleni yapmaktan hiç geri durmadığını, bu konuda bahtiyar olduğunu vurgulayan Sedat Sarı, “İnsanız. Hatasız kul olmaz demişler. Ola ki gönül kıracak bir sözümüz olduysa hakkınızı helal edin. Benden yana bütün haklarım sonuna kadar helaldir. Bu yolda yol arkadaşım olan, yolculuk yapmamda emeği olan herkese müteşekkirim. Bu yüce mecliste çok kıymetli siyasetçilerle birlikte İzmir’imiz için çalışmış olmak benim için harika bir deneyimdi. Başta, dört buçuk yıl İYİ Parti grup başkan vekilliği yapan, mecliste adeta bir yol gösterici misyon taşıyan, benim de her daim yanımda olan değerli büyüğüm Kemal Sevinç abim olmak üzere, diğer siyasi partilerin birbirinden değerli grup başkanvekilleri, bir yandan partilerinin siyasi duruşlarını titizlikle temsil ederken bir yandan da ortak kaygımız olan İzmir’imizin menfaatleri için parti ayrımı gözetmeksizin ortaya koydukları dayanışma ruhu kentimiz için büyük bir kazanç oldu. Kendilerine ve tüm meclis üyesi arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Tüm belediye çalışanlarımıza ve bürokratlarımıza da şükranlarımı sunuyorum.” Dedi.

“Siyasetin nezaketten taviz vermeden de yapılabileceğini herkese gösterdi”

Konuşmasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e de teşekkür eden Sedat Sarı, “Benim nezdimde en büyük teşekkürü hak eden kişi hiç kuşkusuz Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’dir. Koskoca beş yıl boyunca bir yandan kentimize hizmet etmek adına yoğun bir çalışma yürütürken bir yandan da defalarca yaşadığı baskı ve sataşmalara rağmen siyaseti nezaket ile yapma tercihinden hiç vazgeçmemesi başta şahsım olmak üzere eminim ki onu takip eden her bir bireyin siyasete olan inancını olumlu yönde etkilemiştir. Siyasetin nezaketten taviz vermeden de yapılabileceğini taraflı tarafsız herkese göstermiştir. Huzurlarınızda bir kez daha kendisine şükranlarımı sunuyorum. Vazifenin büyüğü küçüğü olmaz. Koltuğun, makamın büyüğü küçüğü olmaz. Hakkıyla ifa edilen her görev en büyük vazifedir, gereğine uygun işgal edilen her mevki ise en büyük makamdır. Bunu böyle bilmek gerekir. Dedik ya yolculuk biter yol bitmez. Yeni yolculara şimdiden başarılar, yeni yollara gidenlere de selametler diliyorum.” İfadelerini kullandı.

(VOLKAN GÜNDÜZ)

 

 

 







 
Son Eklenen Haberler