131019098
26 Nisan 2024, Cuma

YAVUZ ADAR, “TARIM DAHA DA DESTEKLENMELİ”

18 Haziran 2020, Perşembe 06:29

     


İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar Güzelhisarlı çiftçileri ziyaret etti. Ziyaret sonunda açıklamada bulunan Adar, “Pandemi de süreci göstermiştir ki tarımın daha da desteklenmesi gerekir. Gıda stratejik bir öneme sahip.” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar, İYİ Parti Aliağa Belediye Meclis Üyesi Sedat Sarı ile birlikte harman zamanında Güzelhisarlı çiftçileri ziyaret etti. Çiftçilerin sorunlarını dinleyen Adar, konuyla alakalı yaptığı açıklamada, “ Çiftçi bahar öncesi ekmiş olduğu ürünün harmanı döneminde. Dolayısıyla Aliağalı çiftçilerimizi yerinde ziyaret ettik. Sorunlarını dinledik. Çiftçilerimizin durumları nedir? Ürünlerinin karşılığını alıyorlar mı? diye sorduk. Aliağamızda çiftçi kayıt sistemine üye 350 çiftçimiz var. Türkiye’de şuanda çiftçi kayıt sistemine kayıtlı 2 milyon 100 bin çiftçimiz mevcut. Daha önce 2 milyon 800 iken bu rakam buraya düşmüş. Dolayısıyla tarımda bir erime söz konusu. Çiftçinin durumunun ne kadar vahim olduğunu görüyoruz. Üreticiden tüketiciye beslenen mahsuller yeterli miktarda değil. Bu da Türkiye Cumhuriyeti’ni ithalata yönlendiriyor. Bu verilere bakınca Türkiye’de çiftçinin emeğinin karşılığını bulamadığını, bu yüzden farklı sektörlere yöneldiğine şahit oluyoruz. Bu pandemi de süreci göstermiştir ki tarımın daha da desteklenmesi gerekir. Gıda stratejik bir öneme sahip. Ülkemizi yöneten hükümetin bu konuyla alakalı daha radikal kararlar almaları gerekmektedir.” İfadelerini kullandı.

“Ürün masrafları, girdileri çok pahalı”

Sözlerine Aliağalı çiftçilerin sorunlarından bahsederek devam eden Başkan Adar, “çiftçilerimizin genel sıkıntılarıyla alakalı bir ziyaret gerçekleştirdik. Ürün masrafları, girdileri çok pahalı. Mazot, tohum, gübre fiyatları çok pahalı. Dolayısıyla çiftçilerimiz emeklerinin karşılığını alamıyorlar. Ama toprağında işlenmesi lazım. Şuna da dikkat çekmek istiyoruz. Aliağa sanayi şehri diye geçer. Ama bunun dışında burada üretimin de olduğunu göstermek istiyoruz. Aliağa’da çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşan bir kesim var.” Dedi.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler