131019098
6 Mayıs 2024, Pazartesi

ACAR’DAN SOYER’E: “BİZ ÇOCUK DEĞİLİZ”

18 Temmuz 2020, Cumartesi 06:54

     


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Büyükşehir Belediye Meclis toplantısına katılmayan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ve Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar’a sitem etti. İki başkan da kendilerine sitemde bulunan Soyer’e cevap verdiler. Serkan Acar: “Tunç Bey İzmir’e, biz de ilçemize hizmet ediyoruz. Bunlar konuşulacak şeyler değil, biz çocuk değiliz. O geldi, bu gelmedi diye tartışacak değiliz.” dedi.

Koronavirüs salgını nedeniyle Mart ayından bu yana yapılamayan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısı, salgın sürecinde ilk kez yapıldı. Meclisin Temmuz ayı olağan toplantısı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer başkanlığında, Kültürpark Fuar Alanı 1 Nolu Hol'de gerçekleştirildi.

Tunç Soyer: “Aliağa’dan proje teklifi gelmedi”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, toplantının bir bölümünde yaptığı konuşmada, Aliağa’dan büyükşehir belediyesine ortak proje teklifi gelmediğini söyledi. Soyer: “Kınık, Aliağa ve Kiraz ilçelerinden bize ortak proje teklifi gelmesi lazım. İlçelerin bunu demesi halinde biz harekete geçiyoruz. Neyin ne olduğunu onlar biliyor. Bir talep gelmedi” dedi.

Hakan Şimşek: “Meydan yapmak istiyoruz, bize engel olmayın”

Toplantıda MHP grubu adına konuşan Aliağa Belediye ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hakan Şimşek, Soyer’in sözlerine cevap olarak: “Aliağa’dan bize proje gelmedi dediniz. Seçimden sonra söz verdiniz. Gelecektiniz, gelmediniz. Bizim projelerimiz var. Narlıdere Metrosu’yla ilgili büyük bir onurla rayı yaptık dediniz. Gurur duydunuz ve hoşuma da gitti. Ben çıtayı yükselteyim. Aliağa’ya meydan yapmak istiyoruz. Büyükşehir’in yetkisinde. Bize sadece onay verin. Ne maddi destek ne de başka bir şey istiyoruz. Bu meydanın altına otopark yapmak istiyoruz, bize engel olmayın. Aliağa Belediyesi şu anda hafif raylı sistem projesi hazırladı. Metro yapılacak. Eğer bize engel olunmaz ise kendi imkanlarımızla kazandırmak istiyoruz” dedi.

Soyer’den Acar’a sitem

Tunç Soyer, toplantıya katılmayan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ve Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar’a da sitem etti. Soyer, “Aliağa ile ilgili birkaç şey söylemek istiyorum. Bizde proje yok, biz zaten söylenenleri yapmak istiyoruz. Başkanımızın hiç gelmiyor oluşuna da sitem edeyim, lütfen kendisine iletin. Aynı şekilde Kiraz için de öyle. En azından bu toplantıya katılmalılar. Başkanların olmamasına sitem ediyorum. Çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Biz bu arkadaşlarla birlikte İzmir’i dünya kenti yapacağız.” diye konuştu.

Serkan Acar: “Önemli projeler için çalışmalar yapıyoruz”

Yaşanan bu gelişmelerin üzerine Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ve Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar, Gerçek İzmir’e açıklamalarda bulundu. İki başkan da meclis toplantılarına katılmadıkları gerekçesiyle kendilerine sitemde bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e cevap verdiler. Bunların polemik yapılacak konular olmadığını söyleyen Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, “Biz belediye olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bir takım proje hazırlıklarımız var. Önümüzdeki süreçte kamuoyuyla da paylaşacağız. Aliağa’ya hizmet edecek önemli projeler için çalışmalar yapıyoruz. Bunların gerçekleşmesi için mücadele veriyoruz. Arkadaşlarımızla birlikte Aliağa’ya hizmet etmeye çalışıyoruz” dedi.

“O geldi, bu gelmedi diye tartışacak halde değiliz”

Gerekli gördüklerinde toplantıya katılabileceklerini ifade eden Serkan Acar, “Açıkçası biz çocuk değiliz. Birbirimize sitem edecek durumda değiliz. Hepimizin derdi İzmir. Şehrimiz, ilçemiz kalkınsın, bunlarla oyalanmanın anlamı yok. Herkes işine baksın. Gayemiz nedir? Tunç Bey İzmir’e hizmet ediyor, biz de ilçemize hizmet ediyoruz. Bunlar konuşulacak şeyler değil, bizler çocuk değiliz. O geldi, bu gelmedi diye tartışacak halde değiliz. Biz Büyükşehir’in tüm faaliyetlerini takip ediyoruz. Orada meclis üyelerimiz bizi temsil ediyorlar. Onun dışında belediye başkanı olarak dahil olmamız gereken konular olursa tabii ki katılırız. Katılma ya da katılmama konusunda bir kararımız söz konusu değil. Gerekli gördüğümüzde katılırız, gerekli görmediğimizde katılmayız. İlçemizi ilgilendiren, önemsediğimiz bir konu olursa geliriz. Onun dışında zaten arkadaşlarımız sürekli gündemi takip ediyorlar, biz de takip ediyoruz. Özel bir katılmama ya da katılma kararımız yok.” diye konuştu.

Saliha Özçınar: “Tunç Bey’in de meclislere katıldığını görmedik”

Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar ise Tunç Soyer’in açıklamalarına cevap olarak; “Normal şartlarda meclislere katılan bir başkanım ama Kiraz çok uzak olduğu için gün içinde gelip gitme açısından aksaklıklar oluyor. Ciddi bir problem varsa bırakıp gelemiyorum ilçeme. Ayrıca bizden 2 tane meclis üyesi var. Gün içinde istişare halindeyiz. Onlar mutlaka katılıyor. Grup başkan vekiliyle sürekli konuşuyoruz. Ben geçen dönem de belediye başkanıydım. Tunç Bey de belediye başkanıydı. Çok da öyle meclislere katıldığını görmedik. Bunu da belirtmek isterim. Sitemde bulunurken bunu da dikkate almak lazım.” ifadelerini kullandı.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler