131019098
27 Nisan 2024, Cumartesi

ALKAN, “ALİAĞA’DA DEPREM KOMİTESİ KURULMALI”

18 Kasım 2020, Çarşamba 07:07

     


Gelecek Partisi Aliağa İlçe Başkanı Gürcan Alkan, ilçede olası bir deprem riskine karşı önlemler alınması için acilen bir deprem komitesinin kurulması gerektiğini söyledi.

Gelecek Partisi Aliağa İlçe Başkanı Gürcan Alkan, geçtiğimiz ay yaşanan İzmir depremi özelinde deprem ile ilgili önceden alınması gereken önlemlerle alakalı düşüncelerini paylaştı. Alkan açıklamasında Aliağa’da deprem komitesinin acilen kurulması gerektiğini belirtti. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Alkan, “Biliyorsunuz yakın geçmişte İzmir depremini yaşadık. Maalesef hayatını kaybeden ve yaralanan vatandaşlarımız oldu. Her deprem sonrası maalesef bir hafta on gün konuşuyoruz ve bu konu kapanıp gidiyor. Bence artık deprem konusunda olduktan sonra değil olmadan konuşmamızın zamanı geldi. Önlemleri en baştan konuşarak almalı ve can kayıplarımızı en aza indirmek zorundayız. Öncelikli olarak ilçemizde Kaymakam beyin başkanlığında belediye, STK'lar ilçe parti örgütleri, konu ile ilgili kamu görevlileri, muhtarlarımız bir araya gelerek adının başında deprem olan bir komite kurup, alınacak önlemleri en başından belirleyip bir yol haritası çizmek zorundayız. İlçemizde uygulanacak kentsel dönüşümün parsel bazında değil ada ve hatta mahalle bazında uygulanması için gerekli çalışmalara derhal başlanmalı, bir yandan depreme dayanıklı yapılar inşa ederken bir yandan da şehrimizi güzelleştirmenin önünü açmalıyız. Bu konularda fikri olan herkesi dinlemeli ve bir an önce bu deprem komitesini kurmalıyız.” dedi.

“Okullarımızı boş bir bölgeye kampüs şeklinde inşa edelim”

Aliağa’nın yeni gelişen bir yerleşim yeri olduğunu belirterek sözlerine devam eden Alkan, “İlçemiz yeni gelişen bir yerleşim yeri olduğu için bu kentsel dönüşüm Kazım Dirik, Atatürk, Kurtuluş ve Kültür Mahallelerimizi kapsayacağından, mahalle bazında ve kısmen ada bazında kentsel dönüşümü belediyemiz öncülüğünde gerçekleştirirsek hem şehir merkezini trafik keşmekeşinden kurtarırız hem de depreme dayanıklı binalar inşa ederiz. Şehir içindeki okullarımızı da en yakın bir boş bölgeye kampüs şeklinde inşa edersek buradan kazanılacak alanları da başka amaçlar için kullanabiliriz. Adapazarı depreminde 4 yakınını kaybetmiş bir Aliağalı olarak benim naçizane düşüncem bunlardır.” İfadelerini kullandı.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler