Akşener: “Kadın milletvekili seçtirme konusunda başarısız oldum”
18 Kasım 2022, Cuma 06:25Tweet |
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İzmir'de iş kadınları ile buluştu. Partilerinin yüzde 25 kadın kotası olduğunu söyleyen Akşener, “Bütün birimlerimizde yüzde 25 kadın kotasına uyuldu ama milletvekilliği konusunda maalesef başarısız oldum.” Dedi.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İzmir'de Girişimci İş Kadınları Federasyonu (GİFED) üyeleri ile bir araya geldi. Akşener, İzmir’de bir otelde düzenlenen programda, kadınlarla bir araya gelmenin sorumluluk olduğunu söyledi. İYİ Parti'nin 2017 yılında kurulduğunu, yeni bir parti olmalarına rağmen ilk seçimden sonra devletten 37 milyon lira aldıklarını hatırlatan Akşener, "Bu bir mucizedir, bunu başardık. Başarmamıza vesile olan seçmenimiz ve arkadaşlarımıza teşekkür ederim." dedi.
“Çok başarısız olduğum bir yer var”
Türkiye'nin en iyi "siyasi kafa avcısı" olduğunu savunan Akşener, "Bütün bunlar başarı öyküsü ama çok başarısız olduğum bir yer var. Ben kadın konusunda başarısız oldum. Kadın seçtirme konusunda başarısız oldum. Yüzde 25 kadın kotamız var. Bütün birimlerimizde yüzde 25 kadın kotasına uyuldu ama milletvekilliği konusunda maalesef başarısız oldum. Bunu bu defa çözeceğiz. Biz öğrenen bir organizasyonuz. Örneğin Uşak'ta genç bir kadını aday gösterdik birinci sırada. 'Ben dururken onu nasıl aday gösterirsin' diyen erkekler bir dayanışma gösterdiler. Kız gitti." ifadelerini kullandı.
İş kadınlarının yaşadıkları problemler konuşuldu
Akşener, ilk kez siyasete atılan kadınlar için finansal kaynak ayrılmasından yana olduklarını söyledi. İş kadınlarının yaşadıkları problemleri konuşmak üzere toplandıklarını vurgulayan Akşener, "Bu davetin bizim için çok önemli olduğunu sizlerle paylaşmak istiyoruz. Kadın ilerlerken çok tuhaf bir zihniyetle karşı karşıya olduğumuzu bilmenizde fayda var. Türkiye'nin ayrışma noktalarının çok öne çıktığı, farklılıkların çok çizildiği, buna karşılık müştereklerin unutulduğu bir dünya düzeninde yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.
GİFED Başkanı Huriye Serter de iş dünyasındaki kadınlar olarak siyasette sorunlarını bilen, tüm kadınların gerek ekonomiye katılımında gerekse siyasette ve karar alma mekanizmalarında yer almalarında desteklenmesi gerektiğine inanan, kadınların kendi kararlarını verebilme özgürlüğüne sahip olarak yetişmelerini parti politikası olarak benimseyen liderler görmeyi istediklerini kaydetti. Program, basına kapalı devam etti.
(AA)

MHP İzmir İl Başkanlığı Yerel Yönetim Çalıştayı gerçekleştirdi.

Aliağa’daki muhtarlarla kahvaltıda bir araya gelen MHP İzmir Milletvekili Tamer

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 6-14 yaş arasında çocuğu olan ihtiyaç

İzmir merkezli 5 ilde düzenlenen operasyonda suç işlemek amacıyla örgüt

Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre 31 Mart yerel seçimleri takviminin

CHP Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı Çağatay Güç, parti ilçe

Ekimde metrekareye 5 kilogramla Türkiye'de en az yağış alan il İzmir'de,

Parfüm Notaları Nedir? Parfüm Notalarının Tanımı Parfüm notaları,

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Sayıştay’ın kamu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, akaryakıt kaçakçılığına yönelik

İstanbul, Türkiye'nin kültürel ve ekonomik başkenti olarak hem

Adalet ve hukuk krizi ile ilgili basın açıklaması gerçekleştiren CHP

SOCAR Türkiye ve Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi (EDU)

2012 senesinde yürürlüğe girmiş olan 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği

Hepimiz marketlere gittiğimiz zaman bu ürünlerin hangi aşamalardan geçerek

Barış Eroğlu, CHP’den Aliağa Belediye Başkanlığı için aday adaylığını

Ümit Devran, CHP’den Aliağa Belediye Başkanlığı için aday adaylığını

Erol Güngör, Aliağa Belediye Başkanlığı seçimleri için CHP

Aliağa Belediyesi Spor Okulları bünyesinde eğitim gören sporcuların başarıları

İzmir'de terör örgütü PKK/KCK üyeleri ile ailelerine

Petpal, evcil hayvan sahiplerine çeşitli ve kaliteli mama seçenekleri

Günün her saati, herhangi bir yerde aracınızın anahtarlarını kaybetmek veya

Aliağa Fotoğraf Atölyesi Derneği’nin (AFADER) 3. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi.

TFF 3. Lig 1.Gruptaki 12.Hafta müsabakasında deplasmanda Ayvalıkgücü

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 9. haftasında deplasmanda Fenerbahçe

Kıbrıs, güzel plajları, tarihi zenginlikleri ve eşsiz kültürel deneyimleriyle

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2023 yılı bütçesi 45 milyar

CHP Aliağa İlçe eski yöneticisi Ilgın Kavaklıoğulları, partisinden Aliağa

İzmir’de yıllarca progressive metal yapmış olan müzisyenlerin Türkçe

İzmir merkezli 10 ildeki operasyonlarda şüphelilerin yasa dışı bahis ve suçtan

24 Kasım Öğretmenler Günü Aliağa’da etkinliklerle kutlandı. 24