“BAŞKAN KENDİ KENDİNİ YALANLADI”
18 Aralık 2020, Cuma 07:07Tweet |
CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, Aliağa Belediyesi Basın Birimi tarafından servis edilen haberde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından gönderilen genelgenin yayınlandığını, Başkan Acar’ın böylece pazar esnafının tezgah tahsis ücretleri ilgili bir kez daha kendi kendini yalanladığını söyledi.
CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, Aralık ayı Belediye Meclis Toplantısı’nda, pazar esnafını rahatlatmak amacıyla tezgah tahsis ücretlerinin 6 ay ertelenmesi için önerge verdiklerini, ancak Belediye Başkanı Serkan Acar’ın, pazaryerlerinin işletim hakkının belediye şirketine verilmiş olmasını gerekçe göstererek bu önergeyi iade ettiğini söylemişti. Konuyla ilgili yeni bir açıklama daha yapan Oğuzhan, “Aliağa Belediye Başkanı Sayın Serkan Acar, Çarşamba Pazarı’nda yaptırdığı anonslarla Aralık ayı Meclis Toplantısı’nda oylanan ve kabul edilen önergeye rağmen pazarcı esnafından tezgah tahsis ücreti istemeye devam etmiştir. Önergenin iadesine gerekçe olarak ise pazaryerlerinin işletme haklarının belediye şirketine devredilmesini göstermiş, belediyenin bu konuda herhangi bir söz hakkı olmadığını iddia etmiştir.” dedi.
“Aliağa’yı kar amacı güden bir ticarethane gibi yönettiğini açık etti”
Ancak, Aliağa Belediyesi Basın Birimi tarafından servis edilen haberde, Çevre ve Şehircilik bakanlığı tarafından gönderilen genelgenin yayınlandığını ifade eden Oğuzhan, “Bu genelgenin ilgili kısmında deniliyor ki ‘Koronavirüs salgını kaynaklı zorlayıcı sebepler gerekçesiyle; yerel yönetimler ve bağlı kuruluşları ile bunların üyesi olduğu mahalli idare birlikleri ve bunların sermayesinin yarısından fazlasına doğrudan doğruya ya da dolaylı olarak birlikte veya ayrı ayrı sahip oldukları şirketlerin mülkiyetinde veya tasarrufunda olan taşınmazlarına ilişkin olarak irtifak hakkı, kiralama ve benzeri kullanımdan kaynaklanan ve ilgili mevzuatınca ödenmesi gereken bedellerin veya tutarların; kamu kurum ve kuruluşları tarafından alınan önlemler sonucunda veya pandemi sürecine bağlı olarak faaliyetlerinde azalma meydana gelen işyerlerinden tahsil edilecek sözü edilen bedellere ilişkin olarak idarece yapılacak değerlendirme sonucunda indirim veya erteleme yönünde karar alınabilecek.’ Böylece Sayın Belediye Başkanı bir kez daha kendi kendini yalanlamış, vatandaş yararına belediyecilik yapmak yerine Aliağa’yı kar amacı güden bir ticarethane gibi yönettiğini açık etmiştir.” diye konuştu.
“Acar’ı bu yanlıştan dönmeye davet ediyoruz”
Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ı, belediyeyi kamu yararını gözeterek yönetmeye davet eden CHP İlçe Başkanı Oğuzhan, “Ekonomik krizin yanı sıra pandemi gibi zor ve sıkıntılı bir dönemden geçtiğimiz şu günlerde, vatandaşımızın hayatını kolaylaştırmak için ülke çapında seferberlik sürdürülürken, bu anlaşılmaz tavrın kabul edilebilmesi mümkün değildir. Sayın Serkan Acar’ı bu yanlıştan dönmeye, Aliağa Belediyesi’ni bir şirket müdürü gibi değil şehr-ül emin olarak ve kamu yararını gözeterek yönetmeye davet ediyoruz.” Dedi.
(VOLKAN GÜNDÜZ)

IBS Sigorta ve Reasürans Brokerliği Üst Yöneticisi (CEO) Murat Çiftçi,

Petrol-İş Sendikası Aliağa Şubesi’nin 12. Olağan Genel Kurulu, 27 Eylül’de

Türkiye Oryantiring Federasyonu’nun 2026 faaliyet takviminde yer alan 3.

Kınık Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde (TDİOSB) altyapı

Aliağa’nın kurtuluşunun 103. yılı kutlamaları kapsamında açılacak “Zamanın

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Aliağa Petkimspor, kendi

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Yeni Şakran’ın kanalizasyonunu yapmak için

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Serdar Berk, basit usul vergi sisteminin

İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İZSMMMO) Aliağa İlçe Temsilciliği’nde

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Ozan Yıldızbaş, seçilmesi

365 Gün Engelliyiz Platformu üyeleri, ulaşımda kesintisiz erişim için

İzmir Büyükşehir Belediyesi, personel alımlarında yeni bir sistem başlatıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, mevcut ulaşım sorunlarını tespit etmek, ihtiyaçları

SOCAR Türkiye ve Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi (EDU)

Aliağa Petkimspor, Karatay Belediyespor Basketbol Takımında forma giyen 2007 doğumlu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Aliağa Yerel Hizmetler Şube Müdürlüğü,

İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İZSMMMO) Aliağa İlçe Temsilciliği’nde

Bu içerikte farklı özel güvenlik kıyafetleri modellerini, kullanım

AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, CHP'li belediyeleri

İzmir Büyükşehir Belediyesi, okul aile birliklerinin talepleri doğrultusunda

CHP’de olağanüstü kurultay ile hâlihazırda devam eden olağan

İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi’nde düzenlenen toplantıda, acente

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Ozan Yıldızbaş, Aliaport Deniz

Petrol-İş Sendikası Aliağa Şubesi’nde delege seçimleri sona erdi. Şube

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Okul Aile Birliklerine Destek Projesi kapsamında

İzmir Büyükşehir Belediyesi toplu ulaşımda bugün (8 Eylül) itibariyle

“Türkiye ve Azerbaycan 4. Enerji Forumu” katılımı kapsamında İzmir’de

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2025-2026 eğitim öğretim yılında 9 bin

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) ile Özel İzmir Zeliha Güzel Öğretim Kursu

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2025-2026 eğitim öğretim yılı öncesinde

CHP Aliağa İlçe Kongresi’nin 28 Eylül’de yapılması kararlaştırıldı.

İzmir'de kuraklık ve azalan yağışlar barajları olumsuz etkiliyor. Geçen

Menemen Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Uluslararası Çömlek Festivali,

Aliağa Nemport Limanı’nda dün sabaha karşı yangın çıktı. İhbar üzerine