ŞİDDETE ORTAK TEPKİ
19 Ocak 2021, Salı 07:22| Tweet |
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Gelecek Partisi’nin Aliağa ilçe başkanları, ortak basın açıklaması düzenleyerek son günlerde gündeme gelen siyasetçilere yönelik saldırıları ve şiddet olaylarını kınadı.
CHP İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, İYİ Parti İlçe Başkanı Yavuz Adar ve Saadet Partisi İlçe Başkanı Mahmut Koç, Gelecek Partisi İlçe Başkanlığı’nı ziyaret ederek Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'ın saldırıya uğramasıyla ilgili olarak partinin ilçe başkanı Gürcan Alkan’a geçmiş olsun dileklerini ilettiler. Ziyarette dört partinin ilçe başkanları ortak bir basın açıklamasında bulunarak yaşanan saldırıları ve şiddet olaylarını kınadılar.
“Bu menfur olaylar bir türlü son bulmuyor”
Ortak basın açıklaması metnini okuyan Gelecek Partisi İlçe Başkanı Gürcan Alkan, 15 Ocak Cuma günü Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu ile KRT TV programcısı Avukat Afşin Hatipoğlu’nun kimliği belirsiz gruplarca yapılan eş zamanlı saldırıların hedefi olduklarını hatırlattı. Saldırıların; Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'ın, son zamanlarda bazı siyası partilere yapmış olduğu söylemler ve neticesinde bu söylemlere ilişkin Orhan Uğuroğlu'nun yazısının yayımlanmasından iki gün sonraya denk geldiğini söyleyen Alkan, “Söz konusu olaylar ile ülkemizin içinde bulunduğu vahim durumun demokrasi, hukuk ve özgürlük ile bağdaşmadığı apaçık ortaya çıkmış olup bu menfur olaylar bir türlü son bulmamaktadır.” dedi.
“Yaşam hakkı zorbalıkla elimizden alınıyor”
5 Ekim 2018 günü İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, evinin önünde kalabalık bir grup tarafından tehdit edildiğini, aynı şekilde 21 Nisan 2019 günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na şehit cenazesinde saldırıda bulunulduğunu ifade eden Gürcan Alkan, “Son olarak Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcı Selçuk Özdağ’a ve iki gazeteciye yapılan saldırılarla görmüş olduk ki hiçbir siyasinin ülke sınırları içerisinde can ve mal güvenliği kalmamıştır. Kaldı ki Anayasa ile korunmuş olan değerler ve en temel hak olan yaşam hakkı zorbalıkla elimizden alınmaktadır. Yapılan saldırılardan daha da vahim olan ise saldırganların hala tespit edilememesi veya beraat etmiş olmaları ile yaptıklarının yanlarına kâr kalmasıdır. Her geçen gün Yeni Türkiye’nin yeni ayıpları karşımıza çıkmaktadır. Ancak toplumun hafızası yapılan ayıpları unutmaz ve bu yapılanların hesabını en meşru şekilde sormasını da bilir.” ifadelerini kullandı.
“Sırada kim var?”
Bu saldırıların Türk demokrasisine yapıldığını ve ülkemizin ayıbı olduğunu vurgulayan Alkan, “Bu alçakça yapılmış siyasi bir terördür. Maalesef Türkiye’nin geldiği nokta budur. Hangi mahfiller üzerinden tezgâhlandığını bilmediğimiz bu çağ dışı olayları yüce Türk Milleti’nin vicdanına ve takdirlerine sunuyoruz. Hukuk için, adalet için, özgürlük için, demokrasi için çalışan, sesini yükselten herkesin sesi bir şekilde susturulmaya çalışılmaktadır. Korkaklara ve alçaklara memleketimiz için bedeli ne olursa olun boyun eğmeyeceğiz. Mücadeleye yasalarımız ve Atatürk’ün ilke ve inkılâpları ışığında devam edeceğiz. Aziz milletim uyanın. Sırada kim var?” diye konuştu.
(VOLKAN GÜNDÜZ)

MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda

MHP Aliağa İlçe eski Başkanı Abdurrahim Aydemir, vefatının dördüncü

DEM Parti İzmir İl Eş Başkanı Fulya Erdoğan ve Genel Merkez Kadın Koordinasyonu Üyesi

Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro

İzmir'de "Online Sigara Bırakma Danışmanlık Hizmeti" hayata geçirildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Aliağa’nın mahallelerinde temizlik

Aliağa Ticaret Odası (ALTO), üyelerinin ve ailelerinin güvenliğini artırmak

Aliağa Gemi Geri Dönüşüm Tesisleri’nde meydana gelen iş kazasında,

Aliağa–Midilli feribot seferleri başlıyor. Kasım ayına özel 22 Euro’dan

Türkiye’de ilk kez İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin 7. haftasında sahasında Esenler

İngiltere vize randevusu, telefon ya da e-posta ile değil; hesap oluşturma →

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı Toplu Konut İdaresi

Aliağaspor FK, sahasında Adanaspor’u 7-1 mağlup ederek zirve yolunda önemli

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir Ticaret Odası Yönetim

Şakran’da çocukların zeytin üreticiliğinin tüm aşamalarını

Aliağa Belediyesi’nin vatandaşlara kaliteli hizmeti uygun fiyatla sunma anlayışıyla

Aliağa Belediyesi, “Aliağa Kent Kitaplığı” yayınevinin ardından “Aliağa

“Aliağa Damızlık Koyun Üretim Merkezi Projesi” kapsamında, kura ile

DEM Parti Aliağa İlçe Başkanlığı, Sayıştay’ın 2024 yılı Aliağa Belediyesi

Alia Park Atla Terapi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kapalı manej yapımı sürüyor.

Aliağa Belediyesi tarafından projelendirilen Aliağa Gençlik Merkezi ile Aliağa

Aliağa Petkimspor, FIBA Europe Cup C Grubu 4. Hafta mücadelesinde, deplasmanda

Foça, Torbalı, Kemalpaşa, Bornova, Karabağlar ve Güzelbahçe ilçelerinde

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 81 ilde uygulamaya koyulan Harezmi Eğitim

Aliağa Belediyesi, 2025 yılı Emlak ve Çevre Temizlik Vergilerinin ikinci taksit

Aliağa Belediye Meclisi Kasım ayı Olağan Toplantısı bu akşam yapılacak. Toplantıda

FIBA Avrupa Kupası C Grubu 4. hafta maçında Aliağa Petkimspor, yarın deplasmanda

















