131019098
27 Nisan 2024, Cumartesi

Binler iftar sofrasında buluştu

19 Mart 2024, Salı 06:57

     


Aliağalılar, CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay ve CHP Aliağa Belediye Başkan Adayı Çağatay Güç’ün katılımıyla Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirilen iftar yemeğinde buluştu.

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, CHP Aliağa Belediye Başkan Adayı Çağatay Güç, CHP’li Belediye Meclis Üyesi Adayları ve parti ilçe yöneticilerinin de katılımıyla gerçekleştirilen iftar yemeğinde binlerce Aliağalı oruçlarını birlikte açmanın mutluluğunu yaşadı. İftar programında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa Belediye Başkan Adayı Çağatay Güç, “Bereketin ve huzurun ayı olan Ramazan Ayı’nda buralara kadar gelip bizleri yalnız bırakmadığınız, aşımızı paylaştığınız için teşekkür ederiz” dedi.

“ZOR GÜNLERİMİZDEN RAMAZAN’IN MANEVİYATI İLE ÇIKACAĞIZ”

Ekonomik krizin yarattığı zor günlerden Ramazan’ın maneviyatıyla çıkacaklarını belirten Çağatay Güç, “Bu mübarek aydaki dayanışmayı arttırmayı, bir tas çorbayı, bir parça ekmeği paylaşmayı, azı çoğaltmayı belediyecilik anlayışını değiştirerek yapacağız. Bu memleketin zenginliğini bu kentin insanlarıyla paylaşacağız. Sosyal konut projelerimizle barınma sorununu çözeceğiz. Halk lokantalarıyla halkımızı ucuz yemekle buluşturacağız. Aşevleriyle ihtiyacı olan insanlarımıza yemek ulaştıracağız. Halk ekmekle insanlarımızı ucuz ekmekle buluşturacağız. Huzurevleriyle yaşlı vatandaşlarımıza kendi anne, babamıza bakar gibi bakacağız. Sosyal tesisler ile halkımızın yaşam standardını arttıracak, meslek edindirme kursları ve iş bulma birimimiz ile gençlerimizi işsizlikten kurtaracağız. Düğün salonlarımız ile ücretsiz düğünler yapacak, belediye kreşlerimizde çocuklarımızı okutacağız. Okullarımıza ve öğrencilerimize yapacağımız yardımlar ile ailelerimizin üzerindeki ekonomik yükü alacağız. İnşallah, bu görevi devraldığımızda bu çalışmaları sizler için yapacağımıza buradan sizlere söz veriyorum” diye konuştu.

“KİMSE AÇ, EVSİZ VE İŞSİZ KALMASIN DİYE SİYASET YAPIYORUZ”

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay da, “Sizlerle birlikte burada bu güzel birlik beraberlik tablosunda buluşmak, bu bayrağın altında buluşmak bizler için çok büyük bir gurur. İnşallah gelecek günlerde, gelecek Ramazanlarda, gelecek yıllarda bugünlerde yaşadığımız tüm sıkıntılardan kurtulduğumuz çok daha iyi günleri birlikte paylaşacağımız sofralarda buluşacağız” dedi.  “Bu mübarek ayda oruç tutan, kendisi, ailesi, milleti için dua eden tüm değerli hemşehrilerimizin Allah ibadetlerini ve dualarını kabul etsin” diyerek sözlerine devam eden Tugay, “Bu ülkede, bu şehirde bu ilçede hemen yanı başımızda, kapımızın önünde yaşanan yoksulluklar bize adaletsizlik olarak görünüyor. Kimse aç kalmasın kimse evsiz kalmasın kimse yokluk çekmesin, kimse bu dünyanın adaleti yok demesin, hiçbir gencimiz niye bu ülke bana iş vermiyor demesin diye mücadele ediyoruz. Bu sebeple siyaset yapıyoruz” diye konuştu.

“ALLAH, BİZLERE ÇAĞATAY GÜÇ’LE BİRLİKTE GÖREV YAPMAYI NASİP ETSİN”

Aliağa Belediye Başkan Adayı Çağatay Güç’ün sözlerine de vurgu yapan Cemil Tugay’ın, “Aliağa’ya her geldiğimde sizlerin Aliağa Belediye Başkan Adayımız Çağatay Güç’e nasıl sevgiyle baktığınızı görüyorum. Ben de kendisini şimdiden bu şehrin kazandığı değerli siyasetçilerden birisi olarak görüyorum. Allah, Çağatay kardeşimle beni bu şehirde belediye başkanı olmak için beraber görevlendirmeyi nasip etsin. Yüce Allah’tan isteğim odur; biz size öyle hizmet edelim ki sonunda başımız dik, anlımız açık görevimizi yaptık diyelim” sözleri iftar yemeğine katılan vatandaşlarca “Amin” sesleri ve alkışlarla karşılandı.

GÖREV SÜRESİ SONA EREN MUHTARLARA TEŞEKKÜR PLAKETİ

Konuşmalarının ardından CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay ve Aliağa Belediye Başkan Adayı Çağatay Güç, görev süresi sona eren mahalle muhtarlarına teşekkür plaketlerini sundu. İftar programının devamında gerçekleştirilen geleneksel Hacivat ve Karagöz gösterimini izleyen Aliağalılar, “Ramazan’ın bereketiyle birlikte iftar yapmak daha huzurlu oluyor. Eski duygularımızı burada böyle geniş bir sofrada yaşamak çok güzel bir duygu” dedi. Birlik beraberlik ve dayanışmanın öneminin daha da anlaşılır kılındığını söyleyen Aliağalılar, “Bizleri böylesi bir günde yan yana getiren CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayımıza ve Aliağa Belediye Başkan Adayımıza çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

(HABER MERKEZİ)

 

 

 







 
Son Eklenen Haberler