131019098
19 Nisan 2024, Cuma

CHP İZMİR ÇALIŞTAY İÇİN HAZIR

19 Kasım 2019, Salı 07:14

     


CHP’de yerel seçimlerde seçilen 252 belediye başkanı, 21-22-23 Kasım’da İzmir’de bir araya gelecek. CHP Lideri’nin katılacağı çalıştayda, Soyer ve bazı belediye başkanlarının imzasıyla İzmir merkezli kurulan SODEMSEN’in Genel Kurulu da gerçekleştirilecek. Kılıçdaroğlu'nun Büyükşehir ve bazı belediyelerin açılışlarına da katılması bekleniyor.

31 Mart yerel seçimlerinde 252 belediye kazanan CHP, belediye başkanlarının eşgüdümlü çalışması ve ilk altı aylık performanslarının değerlendirilmesi amacıyla önümüzdeki hafta İzmir’de bir “Yerel Yönetimler Çalıştayı” düzenleyecek.

İKİNCİSİ İZMİR'DE

Yerel seçimlerde 11’ büyükşehir, 10’u il olmak üzere 252 belediye kazanan CHP, Temmuz ayında Afyon’da gerçekleştirdiği Belediye Başkanları Çalıştayı’nın ikincisini İzmir’de yapacak. 21, 22 ve 23 Kasım tarihlerinde düzenlenecek çalıştayın ilk gününde, CHP’li belediyelerde etkinliği artırılmak istenen İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer’in ev sahipliğinde düzenlenecek çalıştayda ikinci gün Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un konuşması ile başlayacak. Daha sonra Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşması ile devam edecek çalıştayda CHP’nin Yerel Yönetimler Yasa Teklifi ele alınacak.

BAŞKANLAR BİLGİLENDİRİLECEK

Belediye başkanları teklife ilişkin önerilerini anlatacak. Anayasa Hukuku Profesörü CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu da teklif hazırlıkları ile ilgili başkanları bilgilendirecek. Belediye başkanları, çalıştayın ikinci gününde ayrıca kardeş belediyelerle dayanışma amaçlı bir araya gelecek.

KAPANIŞ KILIÇDAROĞLU'NDAN

Çalıştayın son gününde Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği ve Kalkınma Ajansı uzmanları tarafından “Kaynaklara nasıl erişilir” isimli bir sunum gerçekleştirilecek. Ulaşım, istihdam, sosyal hizmetler ve çevre sunumlarının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçaroğlu, belediye başkanlarının altı aylık çalışmalarına ilişkin bir değerlendirme konuşması yapacak. Çalıştay, Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardından son bulacak.

KURDELE KESECEK

Kılıçdaroğlu’nın 21 Kasım Perşembe günü öğleden sonra İstanbul’dan İzmir’e geleceği, çalıştayın yapılacağı otele geçmeden önce Büyükşehir Belediyesi tarafından Harmandalı’da hayata geçirilen çöpten elektrik üretecek tesisin açılışını yapacağı öğrenildi. CHP Lideri'nin Karabağlar Belediyesi tarafından yapılan yurdun açılışını da yapabileceği belirtildi.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler