131019098
19 Nisan 2024, Cuma

“KURADA KENDİNİZ ÇIKANA KADAR DEVAM MI EDECEKSİNİZ?”

19 Aralık 2020, Cumartesi 06:39

     


CHP, Deniz Karakurt’un Menemen Belediye Başkanvekilliğine kurayla seçilmesi sonrasında, AK Parti’nin itirazı sonucu mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararına tepki gösterdi. Tepki için Menemen’de gerçekleştirilen basın açıklamasına katılan CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, “Kurada kendiniz çıkana kadar bu duruma devam mı edeceksiniz? Sonuna kadar Deniz Karakurt’un yanındayız.” dedi.

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un "zimmet ve irtikap" iddialarıyla hakkında yürütülen soruşturma nedeniyle İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırmasının ardından, Menemen Belediye Meclisi’ndeki oylamada 4. turda da sonuç alınamayınca yapılan kurada, Deniz Karakurt Belediye Başkan Vekili seçilmişti. AK Parti'nin adayı Aydın Pehlivan, kurada cam kavanoz ve top kullanılmasının usule aykırı olduğu gerekçesiyle Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurmuş, İzmir 2. İdare Mahkemesi kuranın usule uygun yapılmadığı gerekçesiyle yürütmenin durdurulması kararı vermişti.

Yücel, “Gerekli itirazları yapacağız”

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Menemen Cumhuriyet Meydanı’nda; CHP İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir milletvekilleri, CHP’li belediye başkanları, parti ilçe başkanları, il ve ilçe yöneticilerinin katıldığı bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Basın açıklamasında CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan da hazır bulundu. Kuranın AK Partililerin öneri ve onayıyla çekildiğini söyleyen CHP İl Başkanı Deniz Yücel, “Kuraya hile, şaibe karıştırıldığını ispatlasınlar Deniz Karakurt şu an, şu dakika istifa eder. Böyle bir iddiaları yokken, sırf kuranın sonucu istedikleri gibi çıkmadığı için oyunbozanlık yapmaya kalkanlar bunun altından kalkamazlar. CHP olarak yasal haklarımızı hukuk çerçevesinde sonuna kadar arayacağız. Mahkemenin kararına karşı gerekli itirazları yapacağız. Menemen’i korumaya ve Menemenlilerin hakkını savunmaya sonuna kadar devam edeceğiz. Deniz Karakurt'un görevine devam edeceğine yürekten inanıyorum.” dedi.

Oğuzhan, “İstanbul seçimlerinde olanların aynısı Menemen’de de olacak”

Basın açıklaması sonrası değerlendirmede bulunan CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan ise, “Ben bir hukukçu olarak da kararı doğru bulmuyorum. İl Başkanımızın da söylediği gibi karar yanlış bir karardır. Kurada kendiniz çıkana kadar bu duruma devam mı edeceksiniz? Bu başvuruyu etik de bulmuyorum, ahlaki de bulmuyorum. Her şeyi kendiniz ayarlıyorsunuz, kendi öneriniz yerine getiriliyor, oradan da çıkamıyorsunuz. Kelimenin tam anlamıyla, ‘Ben küstüm, oynamıyorum’ deyip, oyunbozanlık yapıp, şikayet ediyorlar. Bunu kabul etmiyoruz. Sonuna kadar Deniz Karakurt’un yanındayız. İstanbul seçimlerinde olanların aynısı bu seçimde Menemen’de de olacaktır. Ona da inancım tam.” diye konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler