131019098
27 Nisan 2024, Cumartesi

Tugay ve Güç sözünü tuttu

20 Mart 2024, Çarşamba 06:42

     


CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay ve CHP Aliağa Belediye Başkan Adayı Çağatay Güç, Yeni Şakran’ın kanalizasyon sorununun çözümü için verdikleri sözü tuttu. İki başkan adayı yaptıkları girişimlerle yerel seçimden önce kanalizasyon sorununu çözüme kavuşturmak için ilk adımı attı.

Aliağa’nın Yeni Şakran Mahallesi’nin yıllardır bekleyen kanalizasyon sorunu çözüme kavuşuyor. Hem CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay hem CHP Aliağa Belediye Başkan Adayı Çağatay Güç, bölgede gerçekleştirdikleri ziyaretlerde halkın taleplerini dinlemiş, göreve gelmeleri halinde mahallelinin en büyük talebi olan kanalizasyon sorununu çözeceklerini vadetmişti. İki başkan adayının da yaptıkları girişimlerle yerel seçimden önce sorunun çözüme kavuşmasını sağlayacak Yeni Şakran’ın kanalizasyon projesinin temeli atıldı.

“ŞAKRANIMIZI DAHA GÜZEL GÜNLER BEKLİYOR”

Yeni Şakran’da İZSU birimlerince başlatılan paket arıtma tesisinin alt yapı çalışmalarının başlangıç noktasına gelen CHP Aliağa Belediye Başkan Adayı Çağatay Güç, İZSU sorumlularından bilgi alıp, projeyi incelemesinin ardından çalışmaların başlangıç işaretini de verdi. CHP Aliağa Belediye Meclis Üyesi Adayları, Yeni Şakran Mahalle Muhtarı Metin Yıldız ve mahalle sakinlerinin de beraberinde olduğu kalabalık ile çalışmaları takip eden CHP Aliağa Belediye Başkan Adayı Çağatay Güç, “Önümüzdeki yazdan itibaren her evi paket arıtmaya bağlayarak buradaki kanalizasyon sorununu çözüme kavuşturacağız. Hepimize hayırlı uğurlu olsun. İnşallah Şakranımızı daha güzel günler bekliyor. Önümüzdeki dönem çok daha güzel işler yapacağız’’ dedi.

“SÖZÜMÜZÜ TUTTUK”

Kurumlar arası iletişimin de önemine değinen Çağatay Güç ‘’Şakranlımız yıllardır alt yapı sorunlarının çözüme kavuşturulması yönünde beklentisini dile getiriyor. Hem İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sayın Cemil Tugay ile yaptığımız ziyaretlerde hem de aylardır yürüttüğümüz çalışmalarda Şakranlı hemşehrilerimize bu sorunu çözmekte adımlar atacağımıza dair sözler verdik. Sözümüzü tutmak için de hiç beklemeden ilgili birimlerle görüşmeler gerçekleştirdik. Bugün de burada ertelemeden ilk adımı atıyoruz. Bizlerin taleplerini ve girişimlerini dikkate alan ve çalışan tüm İZSU çalışanlarımıza teşekkür ederiz. Aliağa’mız için çalışmaya devam edeceğiz’’ dedi. 

KANALİZASYON SORUNU KALICI OLARAK ÇÖZÜLECEK

Yeni Şakran’da alt yapı çalışmalarını yürüten İZSU Aliağa Kanalizasyon Alt Yapı Sorumlusu Cem Kaçar, “Burası Şakran Mahallemizin alt yapı sorununu çözmek için Çanakkale Asfaltının üst tarafında kalan bölge. Bu bölgedeki kanalizasyon sorununu çözmek için paket arıtma çalışmalarını başlattık. Şakran’ın üst bölgesindeki kanalizasyon sorununu paket arıtma ile çözeceğiz. Eş zamanlı olarak yolun diğer tarafındaki hanelerimizin kanalizasyon sorununu çözmek için de 2171 sokakta bir paket arıtma kuracağız. Her evi bu paket arıtma tesisine bağlayacağız. Ana arıtma tesisimiz tamamlanana kadar bu yolla Şakranlı hemşehrilerimizin alt yapı ihtiyacı karşılanacak. Ana arıtma tesisimiz de biter bitmez tüm hatlarımızı buraya bağlayarak kanalizasyon sorunumuzu Şakran için kalıcı olarak çözeceğiz’’ diye konuştu.

MUHTAR YILDIZ’DAN TUGAY VE GÜÇ’E TEŞEKKÜR

Yeni Şakran Mahalle Muhtarı Metin Yıldız da ‘’Uzun süredir dile getirdiğimiz bir sorundu. Bugün burada derdimize çare olacak bu adımın atılıyor olması bizi çok heyecanlandırıyor. Bizim için çok önemli olan çalışmayı ertelemeden başlatan İzmir Büyükşehir Belediyemizin İZSU birimlerine, aracı olan CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay ve CHP Aliağa Belediye Başkan Adayı Çağatay Güç’e çok teşekkür ederiz’’ dedi.

(DERYA SÜNER)







 
Son Eklenen Haberler