131019098
29 Nisan 2024, Pazartesi

DAĞ, “TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KOYANA DESTEK OLURUZ”

20 Temmuz 2019, Cumartesi 06:29

     


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tamamlaması gereken bazı eksikliklerin söz konusu olduğunu aktaran yazılı bir açıklama yaptı. Dağ, “İzmir için kim taş üstüne taş koymaya çalışıyorsa bu noktada var gücümüzle destek oluruz. " İfadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, yaptığı yazılı açıklamada, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı arasında yürütülen raylı sistem sürecini AK Parti İzmir Milletvekilleri olarak takip ettiklerini belirtti. Bu anlamda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tamamlaması gereken bazı eksikliklerin söz konusu olduğunu aktaran Hamza Dağ, şunları kaydetti, "Bu eksikliklerin giderilmesiyle bakanlıktaki onay aşaması nihayete erecektir. İzmir'de yaşayan vatandaşlarımızın faydasına olan her faaliyet ve projelerle mütemadiyen ilgileniyoruz. İzmir'de bir ulaşım sorunu olduğu aşikardır. AK Parti Milletvekilleri olarak bizler ve ilgili bakanlık yetkililerimiz İzmir'in ulaşım sorununa katkı sunacak tüm projeleri takip ediyoruz. İzmir için kim taş üstüne taş koymaya çalışıyorsa bu noktada var gücümüzle destek oluruz. Bugüne kadar tüm siyasetimizi bu anlayış çerçevesinde gerçekleştirdik." İfadelerini kullandı.

“Süreci dikkatle takip edeceğiz”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ, daha önce Üçkuyular Metrosu'nun planlanandan çok daha uzun sürede tamamlandığına işaret etti. Bu noktada belediyenin üstüne düşeni yapmasının önemli hale geldiğini aktaran Dağ, "Bakanlıktaki onay sürecinin hızlanması, onaylanan projelerin yapım aşamalarında kaynakların doğru kullanılması, birilerinin İzmir üzerinden rant-menfaat ilişkisi kurmaması için süreci dikkatle takip edeceğiz. İzmir'de daha önce 3 yıl diye yola çıkılmasına rağmen 10 senede ancak hizmete açılabilen bir metro yapım süreci yaşandı. İzmirliler bu olumsuz tecrübeyi tekrar yaşamamalıdır ve projelerin söz verildiği tarihte tamamlanarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulmasına özen gösterilmelidir." şeklinde ifadelerine yer verdi.

(AA) 







 
Son Eklenen Haberler