131019098
30 Nisan 2024, Salı

“AZERBAYCAN’IN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

20 Temmuz 2020, Pazartesi 06:49

     


İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar Ermenistan Silahlı Kuvvetlerinin Azerbaycan Devleti’ne karşı başlatmış olduğu silahlı saldırıya tepki gösterdi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Adar, “Azerbaycan’ın her zaman yanındayız” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar Ermenistan Silahlı Kuvvetlerinin Azerbaycan Devletine karşı başlatmış olduğu silahlı saldırıya tepkisiz kalmadı. Konuyla alakalı basın açıklaması düzenleyen Adar, “Ermenistan silahlı kuvvetleri tarafından Azerbaycan Devleti’ne karşı 12 Temmuz’da tüm uluslar arası mevzuata aykırı şekilde silahlı saldırı başlatıldığı ve halihazırda bu saldırıların devam ettiği hepimizin malumudur. Ermenistan’ın yanlış bir yolda olduğu, tüm hak ve hukuku hiçe sayan ve bulunduğu coğrafyada kalıcı barışı engelleyecek davranışlar sergilediği açıktır. Ermenistan’ın tabir-i caizse göz diktiği Yukarı Karabağ bölgesi, Azerbaycan’ın uluslararası tanınmış sınırları ve toprak bölgesi içerisinde kalmaktadır. Bu sebeple Ermenistan’ı takınmış olduğu tavır ve sergilediği saldırgan yaklaşımından dolayı kınadığımızı ve söz konusu saldırgan tavrını bir an önce sonlandırması çağrısında bulunduğumuzu açık açık ifade ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

“Kardeş devletimizin yanında olmaya devam edeceğiz”

Azerbaycan Devleti’nin yanında olduklarını belirterek sözlerine devam eden Adar, “Bizler Azerbaycanlı kardeşlerimizle birlikte bu coğrafyada barışın ve huzurun temini için kardeşlik ve birlik içinde yaşamak adına hareket ettik. Bilinmelidir ki, bugüne değin olduğu gibi bundan sonra da Azerbaycan’ın barış ve huzur içinde, toprak bütünlüğü esası ile ve bağımsız bir şekilde devamlılığı için kardeş devletimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Bizler bu vesile ile Azerbaycanlı şehitlerimiz için kardeş millet olan Azerbaycan halkına ve kardeş devlet Azerbaycan’a başsağlığı ve taziyelerimizi iletiyoruz. Ermenistan’ın azgın saldırgan tavrına son vermesi çağrısını tekrarlayarak kardeş devletimiz olan Azerbaycan’ın her zaman yanında olduğumuzu da belirtiyoruz.” Şeklinde konuştu.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler