131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

“TÜRKİYE PARTİ DEVLETİ Mİ?”

20 Ağustos 2020, Perşembe 06:48

     


İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar ve İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar, AK Parti Aliağa İlçe Başkanlığı’nın ilçede düzenlediği toplantıya kurum müdürlerinin ve memurların katılmasına tepki gösterdi.

AK Parti İlçe Başkanlığı, ilçedeki mahallelerin sorunlarının ele alındığı istişare toplantısı düzenledi. AK Parti İlçe Başkanı Hamdi Erdem başkanlığında yapılan toplantıya, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Balıkçıoğlu, İlçe Sağlık Müdürü Özkan Orhun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan, İlçe Nüfus Müdürü Halime Kılınç, Devlet Hastanesi Başhekimi Yalçın Koçyiğit, PTT Şube Müdürü Şengül Yanık, İlçe Tarım Müdürü Levent Yönten ve mahalle muhtarları katıldı.

Kırkpınar: “Bu çok tehlikeli bir şey”

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar ve İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar, AK Parti’nin düzenlediği toplantıya kurum müdürlerinin ve memurların katılmasına tepki gösterdi. İYİ Parti İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada: “AK Parti Aliağa İlçe Başkanı ilçedeki muhtarlarla toplantı düzenliyor. İlçede devleti temsil eden kurumların müdürleri de orada hazır oluyor. Bu olacak şey mi? Türkiye parti devleti mi? Bu çok tehlikeli bir şey. Eminim o toplantıya katılan müdürler de bundan rahatsız olmuştur. Belediye Başkanının bu toplantıya katılması elbette doğal ancak diğerlerinin orada ne işi var?” dedi.

“Memurlar siyasi partilerin etkinliklerine katılamaz”

Türkiye’nin bir parti devleti olmadığını vurgulayan Hüsmen Kırkpınar: “657 sayılı devlet memurları yasası çok açık. Devlet memurları siyasi partilerin etkinliklerine katılamaz. Bu gidişat hiç iyi değil. Bazı muhtarlarımız bile bu durumdan rahatsız olmuş. AK Parti’nin ilçe başkanı bir de, ‘Eğer bir sıkıntınız olur da yapmazlarsa bize haber verin’ diye laflar söylemiş. Aklınca parmak sallıyor. İYİ Parti’nin herhangi bir ilçe başkanı böyle bir toplantı düzenlese, ilgili müdürleri davet etse, bir tanesi gelmez. Türkiye bir parti devleti değildir. Cumhuriyettir. Bu durum asla kabul edilemez” dedi.

Adar: “Devleti kendi siyasi çalışmalarına dahil etmeleri doğru değil”

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar’ın açıklamalarına destek veren İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar da; “Bir siyasi partinin istişare toplantısında devlet memurlarının da bulunması doğru değil. Bu bir parti devleti uygulamasıdır ve cumhuriyetle yönetilen milletimizi rahatsız edecektir. Bu durum Aliağa’ya da yakışmamıştır. Derhal, devlet memurlarının üzerindeki bu siyasi baskıdan vazgeçilmelidir. Devlet memurları eğer vatana ve millete hizmet etmek istiyorlarsa bunun yolu açıktır. Şekli bellidir. Bu doğrultuda hizmetlerini yerine getirebilirler. Devleti kendi parti programlarına ve siyasi çalışmalarına dahil etmeleri doğru değil. Bu durumu esefle kınıyoruz.” diye konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler