131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

“TÜRKİYE EKONOMİSİ EN ZOR SÜREÇLERİNDEN BİRİNİ YAŞIYOR”

21 Ocak 2020, Salı 06:39

     


Saadet Partisi Aliağa İlçe Başkanlığı "Aliağa Yerel Medya Buluşması ve İlçe Divan Kurulu Toplantısını” yaptı. Toplantı Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Kılıç, toplantı sırasında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Şerafettin Kılıç “Türkiye ekonomisi en zor süreçlerinden birini yaşıyor” ifadelerini kullandı.

Düzenlenen kahvaltılı programa Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, İl Yönetim Kurulu Üyesi Naci Yolcu, Saadet Partisi Aliağa İlçe Başkanı Mahmut Koç ve Yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda partili katıldı. Programda İlçe Başkanı Mahmut Koç ve Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç birer konuşma yaptı. Konuşmada Saadet Partisi Aliağa İlçe Başkanı Mahmut Koç, Ülkenin ve İslâm Aleminin çeşitli sıkıntılar içinde olduğu bir dönemde yapmış oldukları bu toplantının hayırlara vesile olmasını temenni etti.

“Her ay bu toplantılarımızı yapacağız”

Başkan Mahmut Koç” Teşkilat modelimize göre her ilçe teşkilatımız ayda 1 defa ilçe divan toplantısını yapmak durumundadır. Milli Görüş Teşkilatlarını zinde ve dinamik tutan yegâne güç, işte bu toplantılardır. İlçe Divan Toplantılarında, ilçe yönetim kurulunda görev yapan birim başkanlarımız, mahalle temsilcilerimiz, sandık müşahitlerimiz, kadın ve gençlik kollarımız geçtiğimiz ay yapmış oldukları ve gelecek ay yapmayı planladıkları çalışmaların raporlarını takdim ederler. İşte biz de Aliağa İlçe Teşkilatı olarak bugün yeniden besmeleyi çekerek çalışmalarımıza hız vermek amacıyla bu toplantıyı tertip etmiş bulunuyoruz. Bundan böyle inşallah her ay bu toplantılarımızı düzenli olarak yapacağız.” İfadelerini kullandı.

“Asgari ücret düşük”

Saadet Partisi Aliağa İlçe Başkanı Mahmut Koç’un ardından konuşma yapan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç; İslam dünyasının, özellikle Ortadoğu'nun hızla büyük bir felaketin, karanlığın içine doğru sürüklendiğini belirtti. Kılıç, Türkiye’nin bir ateş çemberi üzerinde olduğunu çevresini kuşatmış olan İslam ülkelerinde kan ve gözyaşı var olduğunu, Türkiye üzerinde oynanan bir oyunun bulunduğundan bahsetti. Türkiye ekonomisi en zor süreçlerinden birini yaşadığını dile getiren Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, yüksek enflasyon oranları, ürkütücü ve tehdit noktasına gelen işsizlik rakamları, sanayinin yaşadığı daralma, çiftçinin üretim sorunları, yüksek faiz oranları gibi pek çok temel noktada yaşanan darboğazdan da bahsetti. Uygulanan asgari ücretin tek başına bir işçiyi bile geçindirmeye yetmeyecek kadar düşük olduğunu söyleyen Kılıç, asgari ücretin bir türlü insani seviyeye getirilemediğine dikkat çekti. Hükümetin ilan ettiği rakamların gerçek hayat ile bağdaşmadığını dile getiren Kılıç, asgari ücretin açlık sınırında değil, yoksulluk sınırında konuşulması gerektiğine vurgusunu yaptı.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler