131019098
24 Nisan 2024, Çarşamba

OĞUZHAN, “ALİAĞA’NIN DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

21 Mart 2022, Pazartesi 06:59

     


CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan ve yönetimi, Aliağa Belediye Meclis Toplantısı sonrasında basın toplantısı düzenledi. Oğuzhan, “Biz burada olduğumuz sürece Aliağa’nın tüm değerlerine sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

CHP Aliağa İlçe Başkanlığı tarafından, Mart ayı Aliağa Belediye Meclis Toplantısı sonrasında değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Her Belediye Meclis Toplantısı sonrasında yapılan toplantıya CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, CHP’li Aliağa Belediye Meclis Üyeleri; Sami Toydemir, Hakan Turan, Oğuzhan Özşahin, Savaş Dağdeviren, Murat Erden, Berkay Aktaş ve ilçede faaliyet gösteren basın mensupları katılım gösterdi.

“20 yılda ülkenin geldiği durum içler acısı”

Toplantıda açıklamada bulunan CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, “Ülke siyaseti malum, nefes almak bile para oldu. Her geçen gün artan zamlar milletin sırtında büyük bir yük oluşturdu. İktidar da bunun farkında ki seçim yasasıyla oynuyor. Seçimi kaybedeceğini anlayan iktidarlar seçim yasalarıyla oynarlar. Onlar da seçim yasalarıyla oynamaya başladılar. Aliağa’da benzinliklerde kuyruklar gördüm. Hepiniz gördünüz. 20 yılda ülkenin geldiği durum içler acısı. Bu 20 yıl içerisinde Cumhuriyet’in ilk yıllarındaki bütün kazanımları da sattılar. Sata sata ülkenin refah düzeyine ulaşması gerekirken ülke gün geçtikçe ekonomik bir bataklığın içerisine saplanıyor.” Dedi.

“Kurumların yapması gerekeni siz neden üstleniyorsunuz?”

Konuşmasına Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ı eleştirerek devam eden Oğuzhan, “Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bunu yaparken yereldeki küçük Tayyip Erdoğan da burada mal satışlarına başladı. Biz Aliağa’nın mallarını sattırmamak için elimizden geleni yapacağız. Mecliste de bunun kavgasını verdik. Belediye yönetiminde ‘Ben satarım, sattığımla iki üç bir şey yaparım, ondan sonrası çok da mühim değil’ anlayışı var. Biz Aliağa’ya yatırım yapılmasını elbette destekliyoruz. Bir battı çıktı projesinden söz ediliyor. Evet, bu projeye Aliağa’nın ihtiyacı olabilir. Ama bu yatırımı yapması gereken kurum yapsın. Kurumların yapması gerekeni siz neden üstleniyorsunuz? Belediye bunu yaptırmak için genel iktidara baskı kurmalı, bu yatırımı genel iktidar yapmalı. Yetenek, beceri budur. Genel iktidarın yapması gerekenleri onlara yaptırabilmektir. Bence gerekçe yaratılmaya çalışılıyor. Halkın ihtiyacı olan yatırımların kılıfını bulmak için, ‘Burada kullandım’ demek adına Aliağa’nın malları satılıyor. Bizler bu taşınmaz satışlarına ilişkin davamızı 8 Mart’ta açtık. Aynı şekilde ek bütçe için de açılmış bir davamız var. Meclis toplantısında ‘Satmayacağım’ dendi. Hemen ardından satışlar gündeme geldi. Artık biz, bu tür işler gündeme geldiğinde altında bir şaibe arar olduk. Gerçekten iyi niyetli bir yaklaşım olsaydı ‘satmayacağım’ denilen yerler satışa çıkarılmazdı. Biz burada olduğumuz sürece Aliağa’nın tüm değerlerine sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bu konuda muhalefet olarak elimizden geleni yapacağız.” İfadelerini kullandı.

Başkan Oğuzhan’ın konuşmasının ardından CHP’li Aliağa Belediye Meclis Üyeleri de arazi satışları, Battı Çıktı Projesi ve Meslek Hastalıkları Hastanesi’nin inşaatı gibi konular hakkında açıklamalarda bulundu.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler