131019098
27 Nisan 2024, Cumartesi

Güç’ten Down Sendromu Farkındalık Günü mesajı

21 Mart 2024, Perşembe 18:24

     


Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa Belediye Başkan Adayı Çağatay Güç, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan CHP Aliağa Belediye Başkan Adayı Çağatay Güç, “Bugün Down Sendromu Farkındalık Günü’nde, hepimizin birbirimize destek olması ve farklılıkları kucaklaması gerektiğini hatırlatıyoruz. Her bireyin benzersiz olduğunu ve herkesin aynı sevgi, saygı ve fırsatlara layık olduğunu düşünüyoruz” dedi.

+1 FARKLA HAYATA ÖNDE BAŞLAMALARI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

“Bizler, Aliağamız’da yaşayan Down sendromlu bireylerin ve ailelerinin ihtiyaçlarını anlamak, onların yaşamlarını kolaylaştırmak için çalışmak zorundayız” diyen Çağatay Güç, yerel yönetimlerin hizmet eşitliği ilkesi ile çalışması gerektiğini vurguladı. Güç, “Down sendromlu gençler çalışan ve paralarını kazanan bireyler, bizim görevimiz de onlara eşit ve bağımsız yaşam imkanlarını sunmak ve kendi ayakları üzerinde durmak istedikleri bu yolda olanaklarını arttırmak olacaktır. Aliağa’da Down Sendromlu bireyler ve aileleriyle oluşturacağımız birimlerle, eğitim ve iş olanaklarını düzenleyeceğiz. +1 fark ile onların hayata önde başlaması için var gücümüzle çalışacağız” diye konuştu.

(HABER MERKEZİ) 

 

 







 
Son Eklenen Haberler