131019098
19 Nisan 2024, Cuma

MİLLET İTTİFAKI, HAMZA DAĞ’IN ZİYARETİNE TEPKİLİ

21 Mayıs 2019, Salı 07:04

     


AK Parti İzmir Milletvekilleri Hamza Dağ ve Necip Nasır, iftar yemeğinde CHP Aliağa Belediye Meclis Üyesi Orhan Ulaşzade’nin evine konuk oldular. Yerel seçim sürecinden Ulaşzade hakkında bazı iddialarda bulunan Dağ’ın bu ziyareti, CHP İlçe Başkanı Gülsen Cirit, İYİ Parti İlçe Başkanı Yavuz Adar ve Millet İttifakı’nın Belediye Başkan Adayı Özcan Durmaz’dan tepki gördü.

AK Parti İzmir Milletvekilleri Hamza Dağ ve Necip Nasır, Pazar günü akşamı iftar yemeğinde CHP Aliağa Belediye Meclis Üyesi Orhan Ulaşzade’nin evine konuk oldular. Yerel seçim sürecinde Orhan Ulaşzade hakkında bazı iddialarda bulunan Dağ’ın bu ziyareti sonrası CHP İlçe Başkanı Gülsen Cirit, İYİ Parti İlçe Başkanı Yavuz Adar ve Millet İttifakı’nın Belediye Başkan Adayı Özcan Durmaz’dan tepkilerini dile getiren açıklamalar yaptı.

YAVUZ ADAR, “BU RİYAKÂRLIK DEĞİL MİDİR?”

Hamza Dağ’ın Ulaşzade Ailesi’ni ziyaretine ilk tepki İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar’dan geldi. Adar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “31 Mart Yerel Seçimlerinden önce AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Millet İttifakı’nın İzmir’deki 19 belediye meclis üyesi adayının terör örgütleri ile bağlantısı olduğunu iddia etmiş ve bununla ilgili çarşaf çarşaf açıklamalarda bulunmuştu. Bunun üzerine Hamza Dağ ve Necip Nasır, Orhan Ulaşzade’nin evine iftar yemeğine gittiler. Hamza Dağ, 31 Mart Yerel Seçimlerinde, Orhan Ulaşzade’nin terör örgütü ile bağlantısı olduğunu iddia etmişti. Millet İttifakı’nda yer alan İYİ Parti’nin Aliağa İlçe Başkanı olarak, Hamza Dağ’ı bu konuda Aliağa halkından ve Millet İttifakı’ndan özür dilemeye davet ediyorum. Böyle bir yanlışa nasıl düştüğünü anlatmalı. Seçimden önce terörist dediğin insanın seçimden sonra evine ziyarete gitmek riyakarlık değil midir? Sizler Türkiye’deki kirletilmiş siyasetin öncüleri misiniz? Hamza Dağ’ın bunlara bir cevap vermesini bekliyorum.” diye konuştu.

GÜLSEN CİRİT, “ÇİRKİN SİYASETİN TASDİKLENMESİ OLDU”

Hamza Dağ’ın Ulaşzade Ailesi’ne iftar yemeğine gitmesi ile ilgili CHP Aliağa İlçe Başkanı Gülsen Cirit de değerlendirmede bulundu. Cirit, “31 Mart yerel seçimlerinde kontenjan aday olarak Sayın Orhan Ulaşzade belediye meclisine Millet İttifakı'n üyesi olarak meclise girmiş ve Aliağa’ya hizmet etmektedir. Aliağalı hemşerilerimizin güvenini ve saygısını kazanmış olan Sayın Ulaşzade, seçim öncesi AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ tarafından "CHP içerisindeki PKK'lı” diye suçlamaya maruz kalmıştır. Siyasi olarak yaptığı bu çirkin iftiraya CHP olarak bütün belgeleri ile cevap verdik. Sayın Ulaşzade’nin ailesi farklı bir partiye yakınlığı ile bilinir. Ancak Sayın Orhan Ulaşzade kendi bireysel kimliği ve iradesi ile CHP’ de Aliağa’ya hizmet etmek istemiştir ve etmektedir. Geleneksel Türk misafirperverliği gereği iftara gelmek isteyen bir kişiye hayır demek ayıptır. Bu görüş ve düşünce ile Sayın Ulaşzade’nin kardeşinin evinde AK Partili vekillerin iftira için gönül alma ziyareti olarak gerçeklesen bu ziyaret AK Parti'nin Aliağa’da yaptığı çirkin siyasetin tasdiklenmesi olmuştur. Seçim için yapılan bu çirkin saldırıyı yapıp, gönül almak siyaseti kirletmenin en açık kanıtıdır. Vatan haini diye ilan ettiğiniz bir kişinin ayağına neden gidersiniz ki? Hoşgörüsüz, samimiyetsiz, çirkin iftiralarla siyaseti yürütmek kimsenin hayrına değildir. Aliağa’da ve ülkemizde ilkeli, temiz siyaset hepimizin hakkıdır ve özlemidir.” ifadelerini kullandı.

ÖZCAN DURMAZ, “HAKKIMI HELAL ETMİYORUM”

Konuyla ilgili bir açıklama da Millet İttifakı’nın 31 Mart Yerel Seçimleri’ndeki Aliağa Belediye Başkan Adayı Özcan Durmaz’dan geldi. Durmaz, şahsi sosyal medya hesabında yayınladığı açıklamada, “Yazıklar olsun! Siyaset bu kadar ucuz ve onursuzca yapılmamalı. Bir seçim uğruna her türlü yalanı söyleyip, teröristlikle suçlayarak insanları linç ettiniz, hayatlarını kararttınız. Amacınıza ulaştınız, seçimi kazandınız şimdide gidip evlerinde iftar yaparak, arayı düzeltmeye çalışıyorsunuz. Zamanında her türlü iftirayı ve linci basın önünde yaptınız. Şimdide basın önüne çıkarak açıklama yapın. "Biz seçim için yalan söyledik, aslında Orhan bey dürüst, onurlu, namuslu insandır" deyin, önce Orhan Bey’den sonra da yanıltarak iradesine müdahale ettiğiniz Aliağa halkından ve Orhan Bey’in meclis üyesi adayı olduğu partimizden özür dileyin. Biz Orhan Bey’in vatanını ve milletini seven, dürüst, onurlu, namuslu bir yurttaşımız olduğunu bildiğimizden kendisiyle çalışmak ve birlikte Aliağa’ya hizmet etmek için meclis üyeliği önermiştik. Sizin utanmadan teröristlikle suçlayarak linç ettiğiniz Orhan Bey seçildi ve şimdi mecliste Aliağa'ya hizmet ediyor. Orhan Bey’in çiğnenen onurunun, kaybettiği ticari itibarının ve uykusuz geçirdiği gecelerin hesabını kim verecek. Aliağa halkının yanıltılmasıyla partimize kaybettirilen seçimin hesabını kim verecek. Ne yazık ki bu ülkede size yaptıklarınızın hesabını soracak bir adalet kalmadı. Ama inşallah ilahi adalet yakanızı bırakmayacak. Benim seçimime ahlak dışı karalamalarla bu müdahaleyi yapanlara, yayanlara ve bu haksızlık karşısında susanlara hakkımı helal etmiyorum. Bu vebal size yeter.” ifadelerine yer verdi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler