131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

ADAR: “KAMUOYUNDAN DERHAL ÖZÜR DİLEMELİLER”

21 Ağustos 2020, Cuma 07:00

     


İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar, yaptığı basın açıklamasıyla, AK Parti Aliağa İlçe Başkanlığı’nın geçtiğimiz günlerde ilçede düzenlediği bir toplantıya bürokratların ve memurların katılmasına tepki gösterdi.

AK Parti İlçe Başkanlığı, geçtiğimiz günlerde, ilçedeki mahallelerin sorunlarının ele alındığı istişare toplantısı düzenlemiş, toplantıya ilçedeki bürokratların ve memurların da bir kısmı bu toplantıya katılım göstermişti. İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar, yaptığı basın açıklamasıyla duruma tepki tepki gösterdi. İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanlığı binasında gerçekleştirilen basın toplantısına Adar’ın yanı sıra İYİ Partili Aliağa Belediye Meclis Üyesi Sedat Sarı ve partinin ilçe yöneticileri de katılım gösterdi.

“Anayasal bir suç işlediler”

Açıklamasında AK Parti İlçe Başkanlığı’nın düzenlemiş olduğu toplantıya değinen İYİ Parti İlçe Başkanı Yavuz Adar, “Hafta içerisinde sosyal medya hesaplarında bir haber ile karşılaştık. Haberin başlığı ‘AK Parti’den İstişare Toplantısı’. Başlığa baktığınızda, her siyasi partinin sıkça gerçekleştirdiği siyasi bir faaliyet olduğunu zannediyorsunuz. Ama haberin detayını okuduğunuzda işin aslının görünenin çok ötesinde ve adeta bir skandal olduğuna şahit oluyorsunuz. İktidar partisinin ilçe başkanı görev ve yetkilerini karıştırmış olacak ki ilçenin bürokratlarının bir kısmını partisinin istişare toplantısına getirtmek suretiyle anayasal bir suç işlemiş ve o memurların da suç işlemelerine vesile olmuşlardır. Yani temsil ettikleri makamlar gereği tarafsız kalıp halkın tamamına eşit mesafede olması gereken devlet memurları bu davranışları ile adeta politize olmuşlar, siyasi bir algıya sebebiyet vermişlerdir.” diye konuştu.

“Parti devleti kurma çabalarının vücuda gelmiş hali”

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun ‘disiplin cezaların çeşitleri ile ceza uygulanacak fiiller ve haller’ başlığındaki 125. maddesi incelendiğinde yapılan bu faaliyetin ne denli büyük bir kusur olduğunun daha net anlaşılacağını vurgulayan Adar, “İktidar partisinin ilçe başkanının bu davranışının, yıllardır iktidara atfen yapılan eleştirilerin başında gelen parti devleti kurma çabalarının artık vücuda gelmiş hali olduğunu görmek hiç de zor değildir. Buradan iktidar partisinin ilçe başkanına ve bu kötü algıya sebebiyet veren bürokratlara sesleniyoruz. Toplumun birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğu bir dönemde sebebiyet verdikleri bu ayrıştırıcı görüntüden dolayı kamuoyundan derhal özür dilemeliler.” Dedi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler