131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

ABDURRAHİM AYDEMİR YENİDEN BAŞKAN

21 Eylül 2020, Pazartesi 06:55

     


MHP Aliağa İlçe Başkanlığı’nın 13. Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Kongrede mevcut ilçe başkanı Abdurrahim Aydemir güven tazeleyip yeniden başkan seçildi.

MHP Aliağa İlçe Başkanlığı 13. Olağan İlçe Kongresi’ni hafta sonu gerçekleştirdi. Aliağa Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen kongreye MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, MHP İl Başkanı Veysel Şahin, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, MHP İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir, AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Hamdi Erdem, Saadet Partisi Aliağa İlçe Başkanı Mahmut Koç, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Salih Yiyitalp, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Serdar Berk, dernek başkanları ve delegeler katılım gösterdi.

Acar: “Cumhur İttifakı’nın sancaklarından birisi olmanın haklı mutluluğunu yaşıyoruz”

Kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra divan seçimi yapıldı. Divan Başkanlığı’na Serkan Acar oy birliği ile seçildi. Divan seçiminin ardından partide uzun yıllardır emek veren üyelere plaket takdimi yapıldı. Bu aşamada kongrede divan başkanı olarak seçilen Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar bir konuşma yaptı. Acar konuşmasında, “Bugün Aliağamızda Milliyetçi Hareket Partisi Aliağa İlçe Teşkilatımızın 13. Olağan Kongresi’ni gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Bugün Aliağamızda 2014 yılında sancağımızı diktiğimiz belediyemizin meclis salonunda bu kongreyi gerçekleştirmenin haklı mutluluğunu ve onurunu yaşıyoruz. Bugün Aliağamızda ülke bekası diyerek yola çıkılan Cumhur İttifakı’nın 2019 yılında sancaklarından birisi olmanın haklı mutluluğunu, onurunu yaşıyoruz. Bizlere bugünleri yaşatan rabbime hamd-ü senalar olsun. Kongremiz ülkemize milletimize partimize hayırlara vesile olsun.” İfadelerini kullandı.

Ardından kongrenin 12. Dönem Faaliyet Raporlarının okunması bölümüne geçildi. Faaliyet raporunun okunmasının ardından mali rapor okundu. Daha sonra siyasi konuşmalar bölümüne geçildi. İlk olarak konuşmasını yapmak üzere MHP İl Başkanı Veysel Şahin kürsüye davet edildi.

Şahin: “Bize benzerler ama talimatı başka yerden alırlar”

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin konuşmasında, “Ülke olarak çok yoğun günler geçiriyoruz. Yıllardır söylediğimiz küresel emperyalizm, 100 yıl evvel tamamlayamadıkları, kendilerince yarım kalan işlerini bitirmek üzere sınırlarımızda arzı endam ediyorlar. Küresel emperyalistler sömürerek yaşıyorlar, öldürerek yaşamlarını sürdürüyorlar. Ama bizi daha çok yerli işbirlikçileri rahatsız ediyor. Bize benziyorlar, bizden değiller. Bize benziyorlar düşmanla beraberler. Adı Türk Tabipler Birliği olan, ülkemizin yetmiş yıllık bir odası var. Afrin Harekatı’nda PKK’lıların öldürülmesine dayanamayıp açıklama yapan ve Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nden 10 ar ay ceza alan, devletimize ve ordumuza düşman bir oda. Bu oda ülkemizin Koronavirüs salgınıyla mücadelesini akamete uğratmak maksadıyla siyah kurdele eylemi başlatma kararı almışlar. Liderimiz, Genel Başkanımız da "Sadece adında Türk bulunan Tabipler Birliği derhal ve gecikmeksizin kapatılmalıdır” dedi. Sen misin diyen, ilk açıklamayı Kemal Kılıçdaroğlu yaptı: ‘İyi ki varsınız Şükran borçluyuz.’ Arkasından HDP, arkasından Davutoğlu, Babacan. En son kim yaptı biliyor musunuz? Meral Akşener. Telefonla aradı, destek telefonuydu bu. Türk Tabipler Birliği ve sağlık çalışanlarına teşekkür etti. Şaşırdık mı? Hayır. Bekliyor muyduk? Tabii ki evet. Ne demiştik, bize benzerler ama talimatı başka yerden alırlar. İşbirlikçidirler, haindirler. Zaten bu beşli Libya konusunda Fransa tezini, Akdeniz konusunda Yunan tezini savunuyorlar. Bu beşliye dikkat edeceğiz. Bunların ağzına değil Genel Başkanımızın gözüne bakacağız, işaretine bakacağız. Liderimiz ne diyorsa, ne söylüyorsa onu dinleyecek, ona bakacağız. Milliyetçi Hareket Partisi her şeyden önce teşkilat partisidir. Teşkilatçılık anlayışımız Türk’ün binlerce yıldır biriktirdiği kabiliyeti, devlet kuran, devlet yaşatan özelliğidir. Teşkilat anlayışımız zafere giden yolda, omuz omuza mücadele aynı yolda birlikte yürümekten geçer. Teşkilatımız bizim güç merkezimiz, mücadele karargahımız, gönül evimizdir. Teşkilatımız birliğimiz, bütünlüğümüz ve kutlu mücadelemizin karargahıdır. Bizler üzerimize oynanan oyunları, sinsi planları ve küresel saldırıları hep liderimize sadakatle ve teşkilatımıza bağlılıkla yendik. Bu kongrenin ilçemize, İzmirimize memleketimize hayır getirmesini Cenabı Allahtan niyaz ediyorum.” Dedi.

Osmanağaoğlu: “Emperyalist planların yeniden hayata geçirilmeye çalışılması beyhude bir çaba”

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin’in ardından MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldi. Osmanağaoğlu, “Sadece düne ve bugüne değil yarına da imzasını atacak olan, geleceğin lider ülke Türkiye'sinin mimari olan Milliyetçi Hareket Partimizin 13. Olağan Kurultayına giden kutlu yolda ilçe kongrelerimizi gerçekleştirmenin heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Ülkemizin içinden geçtiği kritik dönemlerde, devletimizin tökezlemesi için ellerini ovuşturanların fazlasıyla olduğu bir dönemde MHP'nin ortaya koyduğu net iradenin, kötü niyet sahiplerini her zamankinden çok rahatsız ettiği muhakkaktır. Dün Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ve kahraman silah arkadaşlarının buruşturup attığı emperyalist planların yeniden hayata geçirilmeye çalışılması beyhude bir çabadır. Teslimiyetçi ya da neme lazımcı tavır sahiplerinin ortaya çıkardığı riskleri kullanmak suretiyle, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, Doğu Akdeniz'de, Ege'de, Kuzey Afrika'da, Kıbrıs'ta ve var olduğumuz birçok coğrafyada sıkıştırmaya çalışanlar elbette kaybetmeye mahkûmdurlar. Tutarsız, samimiyetsiz, sorumsuz, ahlaki ölçüleri günübirlik değişen siyasi kimlikler aziz milletimizin nefretinde boğulmaya, statülerini kaybetmeye mecburdurlar. İşte böylesine hassas bir dönemde ihtiyacımız olan birlik ruhu ve dirlik ciddiyeti 13. Olağan Kurultayın parolasını “İstiklal için birlik, istikbal için dirlik” olarak belirleyen Milliyetçi Hareket Partisinin gayretleriyle bundan sonra da varlığını muhafaza edecektir. Sözlerime son verirken; 98 yıl önce yazılan Milli Mücadele destanının son cümlesini bu topraklarda haykıran, bizlere bağımsız, saygın ve onurlu bir Cumhuriyeti hediye eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve kahraman silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyorum. İzmir'in hemşerisi olmakla övünen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kutlu emaneti İzmir'imize sahip çıkma kararlılığımızı, mensubu olmaktan övünç duyduğu Türk milleti adına yineliyorum. Türksüz bir İzmir hayal edenler, İzmirsiz bir Türkiye Cumhuriyeti hülyasına kapılanların kâbusu olacağımızı ifade etmek istiyorum. MHP Aliağa ilçe Teşkilatımızın 13. Olağan Kongresinin hayırlara vesile olmasını diliyorum.” Şeklinde konuştu.

Aydemir: “Yeni mutluluklara yelken açmak için göreve talip olduk

Son olarak MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir bir konuşmasına yaptı. Aydemir, “2009 yılından bu yana yapmış olduğumuz ilçe başkanlığı görevinde, iki dönem üst üste Allah Belediyesi’ni kazanmak nasip oldu. Bundan sonrada yol arkadaşlığımız, dava arkadaşlığımızla beraber devam eden Cumhur İttifakımızla yeni başarılara, yeni mutluluklara yelken açmak için göreve talip olduk. Hepinize katıldığınız için saygılar sunuyorum. Allah yolumuzu açık etsin. Bugüne kadarki destekleriniz içinde çok teşekkür ediyorum. Hepinizden Allah razı olsun.” Dedi.

MHP’nin yeni ilçe yönetimi

Siyasi konuşmaların ardından seçime geçildi. Seçim sonunda 232 delegenin oyuyla Abdurrahim Aydemir yeniden MHP Aliağa İlçe Başkanı seçildi. MHP’nin yeni ilçe yönetimi; Abdurrahim Aydemir, İdris Arslan, Hasan Nasır, Rahmi Keskinoğlu, Altan Yıldırım, Hilkat Çelik, Raşit Özkan, Abdullah Erikçi, Alaaddin Süner, Emin Çam, Faruk Güvercin, Tuğşat Kozar, Mehmani Baktemur, Orhan Ay, Gülseren Alkış, Hakan Memiş, Hasip Şengül, Ziya Dalkılıç, Mehmet Ali Gürlek oldu. İl delegeleri ise; Abdurrahim Aydemir, Serkan Acar, Cihan Köybaşı, Ahmet Küçük, İdris Arslan, Nurten Yaşar, M. Ali Özkurt, Rahmi Keskinoğlu, Altan Yıldırım, Hilkat Çelik, Hasan Nasır, Hilal Sadıkoğlu, Ali Fuat Yaşar, Hasan Bulut, Ali Kara, Mehmet Akbulut, Yaşar Acar, Hasan Mesut, Emin Çam, Enver Özdemir, Ahmet Acar oldu.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler