131019098
26 Nisan 2024, Cuma

PARTİDEN İHRAÇ EDİLDİ

21 Kasım 2019, Perşembe 07:09

     


Bayraklı Belediyesi Eski Başkanı CHP’li Hasan Karabağ partiden ihraç edildi. Hakkında disiplin süreci başlatılan Menemen Belediye eski Başkanı Tahir Şahin ve Selçuk Belediye eski Başkanı Vefa Ülgür ise 3 Ocak'ta disiplin kuruluna ifade vermeye çağrılacak.

Bayraklı Belediyesi Eski Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Hasan Karabağ hakkında, 31 Mart yerel seçim sürecinde yaptığı sert açıklamalar nedeniyle CHP Bayraklı İlçe Başkanlığı tarafından partiden kesin ihraç istemiyle dosya hazırlanmıştı. Karabağ, söz konusu disiplin suçunu işlediği süreçte belediye başkanı olduğu için il yönetim dosyayı Merkez Yürütme Kurulu'na (MYK) sevk etmiş ancak MYK dosyayı il yönetimine geri göndermişti. İl yönetim de dosyayı il disiplin kuruluna sevk etmişti. İl Disiplin Kurulu’nun ‘yetkisizlik’ kararı almasıyla dosya önce MYK'ya oradan da Yüksek Disiplin Kurulu’na (YDK) gönderilmişti. YDK da geride kalan hafta aldığı kararla dosyayı il disiplin kuruluna geri gönderdi. Dosya dün İl Disiplin Kurulu toplantısında görüşüldü. Karabağ hakkında partiden kesin ihraç kararı alındı. Karabağ’ın kararla ilgili 10 gün içerisinde YDK’ya itiraz hakkı bulunuyor

NE DEMİŞTİ?

Hasan Karabağ 31 Mart yerel seçimlerinden önce "Atatürk'ü sevmeyenler Türkiye'yi zapt etmek istiyor. Bu her siyasi çizginin içinde var. Benim bulunduğum siyasi çizginin içinde de var. Hasan Karabağ'ı etkisizleştirelim, onu silelim diyenler Ankara'dan başlayarak Bayraklı'ya kadar bir pislik organizasyonuyla saldırıyorlar. Yalnız bu salaklar bir şey bilmiyor! Ulan ben sizin canınıza okurum. Sizin hiç tahmin etmediğiniz kadar deli cesuru bir adamım. Topunuz gelin! Bundan sonraki süreçte hepimiz göreceğiz. Siz mi adamsınız, biz mi adamız! Çöplükten gelen çöplüğe gider" açıklaması yapması nedeniyle disiplin dosyası hazırlanmıştı.

İKİ ESKİ BAŞKAN GÖRÜŞME ODASINA!

Öte yandan CHP'de hakkında disiplin süreci başlatılan Menemen Belediyesi Eski Başkanı Tahir Şahin ve Selçuk Belediyesi Eski Başkanı Vefa Ülgür ise 3 Ocak'ta disiplin kuruluna ifade vermeye çağrılması kararlaştırıldı.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler