131019098
4 Mayıs 2024, Cumartesi

AK KADINLARDAN "TUTUM YATIRIM VE TÜRK MALLARI HAFTASI" ETKİNLİĞİ

21 Aralık 2021, Salı 06:44

     


İzmir'de yerli malı kullanımına dikkat çekmek amacıyla AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığının organizasyonuyla Menemen’de düzenlenen "Yerli Ürün Pazarı" ilgi çekti. Etkinliğe AK Parti Aliağa Kadın Kolları Başkanı Şule Akman Yıldırım da katılım gösterdi.

Menemen Kent 2 Kafe'deki organizasyonun açılış kurdelesini, İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ ile beraberindeki İl Başkan Yardımcıları, aralarında Aliağa İlçe Kadın Kolları Şule Akman Yıldırım’ın da bulunduğu İlçe Kadın Kolları Başkanları ve etkinliğe katılan üretici kadınlar birlikte kesti. Yerli üretim farkındalığı oluşturmak için düzenlenen organizasyonda üreten kadınların el emeği göz nuru ürünleri ve ev yapımı yöresel lezzetler sergilendi. İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ da açılışın ardından beraberindekilerle pazarı gezerek üretici kadınlarla bir süre sohbet etti. Satışa da sunulan ürünler pazarı gezen vatandaşlar tarafından ilgi gördü.

“Salgında evde ekmek yapmanın bile önemi anlaşıldı”

Etkinlikte Aliağa'dan üretici kadınlar da stant açtı. Aliağalı kadınlara öncülük eden İlçe Kadın Kolları Başkanı Şule Akman Yıldırım, kadınların yerli ekonomiye katkısını teşvik etmek istediklerini ifade etti. Üreten ve büyüyen Türkiye'nin kadınlarının ekonomik kalkınmada önemli rol üstlendiklerini dile getiren Yıldırım, kadınların bu gücünün farkında olmasını istediklerini belirti. Kadın girişimcileri desteklediklerini bildiren Yıldırım, "Türkiye'nin gücüne yerli üretimleriyle katkı sunan üretici kadınlarımızla birlikte yerli üretim ve tüketime dikkat çekmiş olduk. Cumhurbaşkanımız da her zaman yerlilik ve milli olma vurgusu yapmaktadır. Bizler de bu doğrultuda kadınlarımızı da üretime ve ekonomiye katkı sağlamaya yönlendirmeye devam edeceğiz. Özellikle son dönemde Covid-19 sürecini yaşadık. Kapanma süreçlerini, gıda güvenliğinin ön planda olduğu sıkıntılı günleri yaşadık. Bu süreçte yerli üretimin önemini bir kez daha anlaşıldı. Salgın sürecinde evde ekmek yapmanın bile ne kadar önemli olduğu anlaşıldı." şeklinde konuştu.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler