131019098
6 Mayıs 2024, Pazartesi

CHP’NİN GÜNDEMİ ERKEN SEÇİM

21 Aralık 2021, Salı 06:47

     


CHP İl Başkanı Deniz Yücel, aralarında CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan’ın da bulunduğu ilçe başkanlarıyla Seferihisar'daki konaklamalı zirvede bir araya geldi. İki oturum halinde gerçekleşen zirvenin ana gündem maddesi olası erken seçim oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İlçe Başkanlığı kritik bir zirve gerçekleştirdi. Seferihisar’da düzenlenen konaklamalı zirvede CHP İl Başkanı Deniz Yücel, aralarında Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan’ın da bulunduğu ilçe başkanlarıyla bir araya geldi. Toplantıya CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Özcan Durmaz da katılım gösterdi. Ana gündemi seçim olan toplantı iki oturum halinde gerçekleşti. Toplantıda ilçelerin üye ve seçmen sayılarının gölgesinde bir demografik sunum yapıldı. Veriler üzerinden çalışmalarda hangi ilçede hangi kesimlere yoğunluk verilmesi gerektiği anlatılırken, ilçe başkanlarına vatandaş ve esnafla sürekli temas halinde bulunmaları ve AK Parti’ye bağını koparan dindar kesimle güçlü ilişki kurmaları talimatı verildi. CHP İl Başkanı Deniz Yücel’in her an bir erken seçim olabileceğini söylediği toplantının ikinci bölümünde ise karşılıklı görüş alışverişiyle sandık hazırlıkları masaya yatırıldı.

“Bu toplantılar bizler açısından çok verimli geçiyor”

Konuyla ilgili açıklamada bulunan CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, “Her zaman gerçekleştirdiğimiz rutin ilçe başkanları toplantımızı gerçekleştirdi. Geçen ilçe başkanları toplantımızda bazı hedefler verilmişti. O hedeflerimizin ne kadar gerçekleştiğimiz hakkında konuştuk. Sandık çalışmalarımızın nasıl gittiği değerlendirildi. Seçim çalışmalarımızın nasıl gittiğine ilişkin görüş alışverişinde bulunduk. Bu toplantılar bizler açısından çok verimli geçiyor. Diğer ilçelerin örnek projelerini görüyoruz. Diğer ilçeler bizim örnek projelerimizi görüyor. Bu şekilde birbirimizin örnek projelerini paylaşmış ve ilçelerimizde uygulama fırsatı yakalamış oluyoruz. Böyle bir örgüt değerlendirme toplantısıydı diyebiliriz. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” Dedi.

“Katliam mağdurları ölülerini bile gömemedi”

Toplantı hakkındaki değerlendirmenin ardından, 19 Aralık- 26 Aralık 1978 Maraş Katliamı’nda yaşamını yitirenler için bir açıklamada bulanan Başkan Oğuzhan, “Maraş katliamı, her anı hesaplanmış, adım adım uygulanmış, sonrasında üzeri kapatılmış organize bir katliamdır. Bu katliamın hesabı sorulmadığı için sonrasında yaşanan Çorum, Sivas, Suruç, Ankara katliamlarına zemin hazırlamıştır. Katliamın sorumlularından hesap sorulmazken, katliam mağdurları ölülerini bile gömemedi. Hayatını kaybedenlerin cenazeleri mağdurların yakınlarına verilmedi, devlet tarafından gömüldü. İçimizi hala kor gibi yakan Maraş Katliamı’nın 43’üncü yıl dönümü nedeniyle yaşamını yitirenleri anmak için Maraş’ta yapılmak istenen anma etkinlikleri Maraş Valiliği tarafından yasaklandı. Maraş, Çorum, Sivas katliamlarının unutturmak istiyor ama bizler, ne olursa olsun unutmayacağız, unutturmayacağız. Tarihimizin büyük utançlarından biri olan, yüreğimizde derin acılar bırakan Maraş Katliamı'nın yıldönümünde, hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, ülkemizin barış ve kardeşliğin adresi olmasını ve bu acı olayların bir daha yaşanmamasını diliyorum.” İfadelerini kullandı.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler