131019098
24 Nisan 2024, Çarşamba

ÖZCAN DURMAZ: “BU SATIŞLARIN ARKASINDA KİRLİ MENFAAT İLİŞKİLERİ VAR”

22 Mayıs 2018, Salı 06:39

     


CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, Çaltılıdere’de yaşanan gelişmeler nedeniyle kendisini eleştiren MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir’e cevap verdi. Durmaz, satış ve devir şeklinde yapılan işlemlerin hepsinin kirli ve şaibeli olduğunu söyledi.

Çaltılıdere Mahallesi’nde, mahalle halkının tepki gösterdiği imar düzenlemeleri ile ilgili açıklamada bulunan MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir, tartışmayı alevlendirenlerin CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz ve İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yücel Karaşan olduğunu söylemiş, Özcan Durmaz’ın verdiği yanlış bilgilerle masum halkı galeyana getirmeye çalıştığını ifade etmişti. CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, Çaltılıdere’de yaşanan gelişmeler nedeniyle kendisini eleştiren MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir’e cevap verdi.

“Sizin adam yerine koymadığınız Çaltılıdere halkını ziyarete gittik”

Satış ve devir şeklinde yapılan bu işlemlerin hepsinin kirli ve şaibeli olduğunu söyleyen Özcan Durmaz, “Aliağa’nın 15 yıllık geleceğini çalıyorsunuz, utanmadan bir de üste çıkmaya çalışıyorsunuz. Biz sizin adam yerine koymadığınız, konuşmaya tenezzül etmediğiniz Çaltılıdere halkının sesini duyup ziyaretine gittik. Bizi halkı galeyana getirmekle suçlayan ilçe başkanına soruyorum. Senin başkanın ya da sen oraya ne yapıldığı hakkında neden halka bilgi vermediniz. Belediye başkanın utanılacak bir şey yapmıyorsa neden günlerdir halkın karşısına çıkıp sorularına cevap vermekten kaçıyor. Siz Çaltılıdere’nin en kupon arazilerinden birisini hileli bir satışla değerinin onda birine bir yandaşınıza devretmediniz mi? Yandaşınıza devrettiğiniz bu arazinin milyonlarca lira tutan hafriyat işlerini belediyenin iş makinaları ve kamyonlarıyla bedavaya yapmadınız mı? Çaltılıdere’de 430 bin metrekare imarlı alanı diğer hissedarlara el altından kimsenin haberi olmadan devretmediniz mi? Şimdi de Çaltılıdere’nin elde kalan değerli son arsalarını adrese teslim olarak, satış kisvesi altında devir etmeyecek misiniz? Satış ve devir şeklinde yapılan bu işlemlerin hepsi kirli ve şaibelidir.” dedi.

“Bu satışlar ahlaki değil”

Çaltılıdere’de ilk satılan 300 bin metrekarelik arazinin 12 milyon 350 bin TL’ye satıldığını, 430 bin metrekare imarlı arazinin diğer hissedarlara bedavaya devredildiğini söylen Durmaz, “Şimdi satılacak olan 597 bin metrekarelik son 3 parselin de 15-20 milyon TL civarında bir rakama satılacağı anlaşılıyor. Özetle Çaltılıdere’nin yaklaşık olarak 1 milyon 300 bin metrekare imarlı arazisini, toplamda 35 milyon TL civarı bir fiyata, satış kisvesiyle devir etmiş olacaksınız. Başta belediye başkanına, ilçe başkanına, tüm Aliağa kamuoyuna ve vicdan sahibi olan herkese soruyorum 1 milyon 300 bin metrekare imarlı ve deniz kenarında arsalar 35 milyon TL’ye satılırsa buna inanılır mı? Bu arada Aliağa Ziraat Bankası karşısında bulunan 260 metrekarelik parselin 13 milyon TL’ye satıldığını hatırlatmak isterim. Başından beri söylüyorum bu satışlar ahlaki değildir. Arkasında kirli menfaat ilişkileri vardır.” diye konuştu.

“Sizinki millet sevdası değil, milletin malını yağmalamak sevdası”

Bu arazilerin değerinin en az 1,5 milyar TL civarında olduğunu sözlerine ekleyen CHP İlçe Başkanı Durmaz, “Aliağa Belediyesi’nin 15 yıllık bütçe miktarı kadar bir kıymet bu işlemlerle iç edilmektedir. Yazıklar olsun size. Çaltılıdere köylüsünün geçmişte evindeki öküzünü ineğini satarak bin bir zorlukla satın aldığı arazileri yağmalayacaksınız, itiraz edeni de halkı galeyana getirmekle suçlayacaksınız. Sizinki millet sevdası değil, milletin malını yağmalamak sevdası. Üstelik yağmacılığınız sadece Çaltılıdere arsalarıyla da sınırlı değil. Sırasıyla hepsini hemşerilerimizle paylaşacağız. Milletin malını yağmalayarak en büyük provokatörlüğü siz yapıyorsunuz.” ifadelerini kulandı.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler