27 Temmuz 2024, Cumartesi

“Başarı hikâyemizi yazmak istiyoruz”

22 Temmuz 2023, Cumartesi 06:28
Son güncelleme: 22 Temmuz 2023, Cumartesi 13:39

     


CHP Aliağa İlçe Başkan Adayı Ali Serçe, yarın yapılacak olacak olan merkez mahallerin delege seçimleri öncesi açıklamalarda bulundu. Beyaz liste ile delege seçimlerine girecek olan Ali Serçe, “Partimiz üzerinde oynanan kirli oyunları bozarak, başarı hikâyemizi artık yerelde zaferi çok özleyen halkımız ile birlikte yazmak istiyoruz.” Dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aliağa İlçe Başkanlığı’nda kongre süreci devam ediyor. Yarın İzmir Büyükşehir Belediyesi Aliağa Kültür Merkezi’nde merkez mahallerin delege seçimleri gerçekleştirilecek. Beyaz liste ile delege seçimlerine girecek olan CHP Aliağa İlçe Başkan Adayı Ali Serçe, merkez mahallerin delege seçimleri öncesi açıklamalarda bulundu. Serçe, kurtuluşun ve kuruluşun partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurultay sürecine girdiğini, parti içi seçim sürecinin başladığını belirtti. Demokrasi şölenine dönmesini umut ettikleri bu seçim sürecinin partilerine ve tüm partililere hayırlı olmasını dileyen Serçe, “Uzun yıllardır dürüst çalışma ilkesinden ayrılmayan, emeği ve alın teri ile geçimini sağlayan bir iş insanı ve hayatımın her döneminde partimize elimden gelen her türlü maddi ve manevi katkılarını sunmuş, sözde değil özde CHP’li bir parti neferi olarak, onurlu bir görevi yerine getirmek adına yola çıkıyorum ve Aliağa CHP İlçe Başkanlığına adayım.” Dedi.

“Aliağa’nın geleceğinde sadece Aliağa halkı söz sahibi olmalı”

Genel seçimlerde aldıkları oy oranı ile ilçede açık ara birinci parti olmalarına rağmen, bu sonuçların son iki dönem yerel seçim sonuçlarına yansımadığını üzülerek gördüklerini kaydeden CHP Aliağa İlçe Başkan Adayı Ali Serçe, “Halkımızın partimize, adaylarımıza yeniden güven duymasını sağlamak konusunda bizlere çok büyük görevler düştüğünün farkındayız ve parti siyasetimizi ilçemizin her bir noktasından, tabandan başlatarak var olan gücümüzü yeniden ortaya çıkarmak, örgütümüz ve tabanımızla el ele hareket ederek yerel seçimlerde de zafer kazanmak birinci önceliğimizdir. Aynı yanlışları tekrar ederek, sürekli aynı isimler etrafında dönen bir ekip ile doğruya ulaşılabileceğini ummak akılcı bir yaklaşım değildir. Siyaset bizim anlayışımıza göre binalarda, kapalı kapılar arkasında, sermaye gücünü elinde bulunduranların tek taraflı yönlendirme ve dizaynları ile değil; alanlarda, evlerde, işyerlerinde ve halkımızın bulunduğu her noktada kuracağımız bire bir temaslarla yürütülmeli, Aliağa’nın geleceğinde sadece Aliağa halkı söz sahibi olmalıdır” diye konuştu.

“Gün birlik olma günüdür”

‘Ben merkezli siyaset’ ve ‘küçük olsun, benim olsun’ anlayışlarının hiçbirini benimsemediklerini ifade eden Ali Serçe, “Bu kez, başaracağımıza ve kazanacağımıza olan inancımızı kırmak için türlü oyun ve siyasi entrika ile bölünmemizi arzu eden ve bu bölünmeden medet uman kişi ve gruplara, iki dönemdir bize seçim kaybettiren bu yapının devamında menfaati olanların bu düzenin devamı için yaptıkları kurgulamalara karşı dik durmak ve bu bölme operasyonlarına izin vermemek konusunda kararlıyız. Yine aynı odaklarca aynı kurgu ve dizaynların başladığını gördüğümüz bu gidişata tam da zamanında müdahale edebilmek ve dur diyebilmek için bu zor ve onurlu yola baş koyduk. Bu nedenle başarımızı engelleyen ve ayrışmaya sebep olan ‘ben merkezli siyaset’ ve ‘küçük olsun, benim olsun’ anlayışlarının hiçbirini benimsemiyoruz. Bizler tam bir ekip ruhu ile farklı meslek gruplarından işinin ehli olan, arkasında hiçbir şaibesi bulunmayan, her dönem ve her şartta CHP’li olmaktan hiç vazgeçmeyen tertemiz, dürüst ve liyakatli bir ekiple yola çıktık. Partimize emek veren akil insanlarımızı, gücümüze güç katan kadınlarımızı ve pırıl pırıl idealist gençlerimizi de bu sürece dahil ederek parti binamızı yeniden yuva sıcaklığında halkımıza açmak, ilçemizde partimizin üzerindeki negatif enerjiyi umuda çevirerek CHP’nin Aliağa’daki gerçek gücünü yeniden ortaya çıkarmak, tüm partililerimizi tek bir yumruk olarak bir araya getirmek, ilçemizde tertemiz bir siyasi sayfa açmak ideali ile, farklı fikir ve düşüncelerin de bize güç katacağına inanarak, nefret değil sevgi dilini yerleştirerek, kimseyi ötekileştirmeden, ırk, din, mezhep ayrımı yapmadan enerjimizi, koyduğumuz hedefler doğrultusunda dışa dönük siyaset ile sürdüreceğimize söz veriyoruz. Gün bölünme, birbirine zarar verme ve ayrışma günü değil, birlik olma günüdür. Birlik ve uzlaşı atmosferini ilçe başkanlığı ve yönetimi seçimlerinde de, önümüzdeki yerel seçimlerde de hayata geçirmek ve partimiz üzerinde oynanan kirli oyunları bozarak başarı hikâyemizi artık yerelde zaferi çok özleyen halkımız ile birlikte yazmak istiyoruz.” Dedi.

“Halkımızın partimize duyduğu güven ve umut artacak”

Ali Serçe, partililerin desteği ve teveccühü ile çıktıkları bu yolda, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerinin yollarını aydınlatan ışık olacağını belirterek, “Yerelde elde edeceğimize inandığımız başarılarımız partimize güç katmak ve ilçedeki partililerimizin yeniden yüzünü güldürmekle kalmayacak, ülke genelinde de CHP’nin ve Atatürk İlkelerinin kurtuluşun tek yolu olduğunu gösterecek, halkımızın partimize duyduğu güven ve umudu da arttıracaktır. Son olarak, ilçemizdeki olumsuz gidişatı umuda ve başarıya çevirmeye en az benim ve ekibim kadar istekli olan ve bu onurlu yolda birlikte yürüyeceğimize inandığımız partililerimizin desteklerini bekliyor, tüm Aliağa halkımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” İfadelerini kullandı.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler