DAĞ: "İÇ SİYASETE DEĞİL, DIŞ SİYASETE ODAKLANMIŞ DURUMDAYIZ"
22 Ağustos 2020, Cumartesi 07:10Tweet |
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, vizyonu olmayan muhalefetle uğraşmak yerine dış politikada başarı kazanmayı hedeflediklerini söyledi.
Dağ, AK Parti Bergama İlçe Başkanlığı tarafından Ilıca Sosyal Tesislerinde düzenlenen toplantıda ana kademe, kadın kolları ve gençlik kolları üyeleri ile bir araya geldi. Burada partililere seslenen Dağ, AK Parti'nin 19 yıl boyunca büyük projelere imza attığını ancak muhalefetin bu başarıları idrak edemediğini dile getirdi. Suriye ve Doğu Akdeniz politikaları gibi konularda muhalefeti dinlemediklerini, vatandaşın görüşüne kulak verdiklerini vurgulayan Dağ, "Doğu Akdeniz'deki, Libya'daki politikamızda biz milletimizi düşündüğümüzü gösterdik. 'Amerika, Rusya ne der?' diye bakarsan ona göre politika yaparsın. 'Konya, İzmir, Bergama ne der?' diye düşünürsen ona göre politika yaparsın. Biz bu milletin görüşüne bakıyoruz." dedi. Dağ, son dönemde kazanılan başarılar sayesinde AK Parti döneminde Türkiye'nin izlediği dış politikanın tarih sahnesinde haklı çıktığını ifade etti.
Dış politika konusundaki tartışmalar
Vizyonu olmayan, ortaya proje koyamayanlarla uğraşmadıklarının altını çizen Hamza Dağ, şöyle konuştu: "İç siyasete değil, dış siyasete odaklanmış durumdayız. Bugün ABD seçimlerinde gündem Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti oluyor. Almanya'da, Fransa'da aynı şeyler konuşuluyor. Biz Joe Biden'a 'Böyle bir konuşma yap' demedik ki. Kendileri açıklıyorlar. Almanya'da, Fransa'da, Avusturya'da Erdoğan'ın, Türkiye'nin yükselişini engellemeyi konuşuyorlar. Biz de oraya gittiğimizde bunu görüyoruz. Vakti zamanında beyaz Türk yazarlar, Şanzelize ile ilgili bir şeyler yazardı. Şimdi Türkiye'deki sokaklarda aynı genişliği, rahatlığı kazanmış durumdayız. Allah daha güzelini yapmayı nasip etsin." Dağ, merhum Başbakan Adnan Menderes'in birçok icraat yaptığını ve Arapça ezan ile hatırlandığını belirterek, "Biz de Ayasofya'yı cami olarak açmakla belki hiç unutulmayacak tarihi bir hamle gerçekleştirdik. Liderimizin öncülüğünde her teşkilat mensubumuzun bunda imzası var. Tarih boyunca unutulmayacak bir icraat oldu." dedi.
"Memleketin menfaatine ne uygunsa karşısında duruyorlar"
Dağ, kamuoyu araştırmalarına göre, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin ibadete açılmasına Türkiye'de yaşayanların yüzde 70'inin olumlu baktığını vurgulayarak CHP içindeki azınlık bir güruhun ise karşı çıktığını iddia etti. "Memleketin menfaatine ne uygunsa karşısında duruyorlar." ifadelerini kullanan Dağ, şunları kaydetti: "Libya konusunda, Doğu Akdeniz konusunda karşısında duruyorlar. Özellikle iki partinin CHP ve HDP'nin üst kademede aynı noktada durduğunu görüyoruz. Muharrem İnce niye çıkıp 'CHP eski CHP değil.' diyor? Bu kendilerinin sorgulaması gereken bir konu. Sadece kongrede çok olumsuz bir yere oturtuldu diye mi? Yoksa CHP, anti ulusalcı, anti milliyetçi, anti Türkiye menfaatleri olan bir gruba mı dönüştürüldü? FETÖ, PKK ile mücadelede ses oradan çıkıyor, Libya ve Doğu Akdeniz konusunda ses oradan çıkıyor."
(AA)

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu (İEKKK), son günlerde kenti etkileyen

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Gezici Açıkhava Film Günleri

Aryom Yazılım, İzmir merkezli siber güvenlik başta olmak üzere, kişisel

İYİ Parti İzmir Milletvekili Hüsmen Kırkpınar, İngiltere’den söküm

Son bir ayda İzmir’i etkileyen orman yangınlarının geride bıraktığı hasar ürkütücü

Alevi Kültür Dernekleri Aliağa Şubesi, 13 Temmuz Pazar günü geleneksel

Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Menemen Belediye eski Başkanı

Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkan

Menemen Belediye eski Başkanı Tahir Şahin, geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını

DEM Parti Aliağa İlçe Eş Başkanları Aynur Gezici ve Veysel Özbay, belediye

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 ilçede 27 ekiple sivrisinek ve haşereye

Yeni sezonda TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele edecek olan Aliağaspor FK,

Türkiye’de ilk kez İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan

TFF 2. Lig Kırmızı temsilcisi Aliağaspor FK, transfer çalışmalarına hız kesmeden

Reseller hosting günümüz dijital dünyasında kendi hosting işinizi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın yangından zarar gören

Ocak-mayıs döneminde Türkiye'den yapılan 110 milyar doları aşan ihracatın

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, köylerin yeniden yangınlara

Eğitim-İş İzmir 7 No'lu Şube Başkanı Mustafa Gök, yaklaşan 8. Dönem

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Aliağa Petkimspor, Letonyalı

2 Temmuz 1993’te Pir Sultan Abdal Kültür Etkinlikleri’ne gelenlerin

SOCAR Fiber ve TurkNet, Türkiye’nin internet altyapısını güçlendirmek,

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC), Bakırçay’daki gazetecilerle mesleki

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Dilek Gappi ve yönetim kurulu üyeleri,

Tüm dünyada ekonomik belirsizlikler ve riskler arttıkça bireyler

Portföy yönetimi, yatırımcıların varlıklarını en iyi şekilde değerlendirmelerine

Finansal hedefler, kişisel ve kurumsal yaşamda uzun vadeli başarının anahtarını oluşturur.

CHP Genel Başkanı Özel, CHP İzmir İl Başkanlığı önünde, İzmir Büyükşehir

Aliağa, Foça, Gaziemir, Bornova, Menderes ve Seferihisar ilçelerinde

Türk denizciliğinin bağımsızlık ve egemenlik simgesi 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Aliağa Petkimspor, Hollandalı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, yolsuzluk soruşturması kapsamında

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ile Aliağa Şoförler

Karşıyaka Veteran Hentbol takımı, Burhaniye Turnuvası’nı namağlup birincilikle