131019098
28 Mart 2024, Perşembe

CHP’Lİ BAŞKANLAR KAMPA GİRECEK

22 Ekim 2019, Salı 06:32

     


CHP’li başkanların altı aylık performanslarının değerlendirileceği kamp programı 21 Kasım’da İzmir’de başlatılacak. Toplantıda belediye başkanlarının görevlerini yaparken karşılaştıkları zorluklar da masaya yatırılarak çözüm aranacak.

CHP, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından göreve gelen belediye başkanlarını ikinci kez kampa alıyor. CHP, 250 belediye başkanını Temmuz sonunda Afyonkarahisar’da bir araya getirmişti. Kılıçdaroğlu, başkanlarla ikinci kampı Kasım ayında yapacak. 21-22-23 Kasım’da İzmir’de yapılması planlanan kampta, belediye başkanlarının ilk altı aylık performansı masaya yatırılacak. Ayrıca yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un başkanlığındaki Yerel Yönetimler Koordinasyon Merkezi’nin belediyelere yönelik inceleme çalışmalarından çıkan sonuçlar değerlendirilecek. Toplantıda, CHP’li belediyeler arasındaki kardeş belediye sayısının arttırılması konusu ile yeni yerel yönetimler yasasına ilişkin önerler de alınacak.

Yedi madde önemli

Ayrıca belediye başkanları kampında, Kılıçdaroğlu’nun daha önce belediye başkanlarından ilke edinmelerini istediği ‘atamalarda liyakat, yoksullara pozitif ayrımcılık, kimseyi ötekileştirmeme, adaletli yönetim’ gibi yedi maddelik talimata uyulup uyulmadığı alışverişinde bulunulacak ve başta Avrupa Birliği olmak üzere yurtdışındaki fon imkânlarına başvurulması için yapılan çalışmalar anlatılacak.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler