“Sallanan masalarına takoz yaratmaya çalışıyorlar”
23 Ocak 2023, Pazartesi 06:59Tweet |
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, ‘30 İlçe Eş Zamanlı Ziyaretler’ kapsamında Foça, Bornova, Gaziemir, Karabağlar ve Buca ilçelerinde partililerle bir araya geldi.
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, AK Parti İl Başkanlığı’nın düzenlediği ziyaretler kapsamında Foça, Bornova, Gaziemir, Karabağlar ve Buca’da program gerçekleştirdi. Foça’da bölge ilçe başkanları toplantısı yapan Sürekli’nin gündeminde, 14 Mayıs seçimlerine yönelik gelişmeler ve Cumhurbaşkanlığı adaylık süreci vardı. Sürekli; “4 yıldır, yarın seçim olacakmış gibi çalıyoruz. Biz hazırız. Muhalefetin Cumhurbaşkanımız için yeniden körüklediği aday olamaz tartışması çok yersiz. Anayasa ortada. Kendilerince bir hukuk yaratmaya, kendi çıkmazlarına kılıflar yaratmaya çalışıyorlar. Hatta tabiri caizse sallanan masalarına takoz yaratma çabasındalar.” diye konuştu.
“Buyursunlar, seçim sahasında rekabet edelim”
14 Mayıs’ta yapılacak seçimde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ikinci kez aday olacağını vurgulayan Sürekli, “Cumhurbaşkanımız, Hükümet Sistemi'nin ikinci Cumhurbaşkanı olarak adaydır, ikinci adaylığıdır. Anayasa'nın 75, 77 ve Cumhurbaşkanı seçimine ilişkin 101. maddesi, 2018'de yapılan Cumhurbaşkanı ve Parlamento seçimiyle yürürlüğe girdiğini ifade ediyor. 101. maddenin ilk uygulaması, Anayasa'ya göre de 2018'de oldu, ikinci uygulaması 2023'te olacak. Muhalefet, hukuku tanımıyor, anayasayı bilmiyor olamaz. Ama Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, guguk işlerine geliyor. AK Parti, Cumhur İttifakı malum masanın alengirli işlerine takılmıyor. Sokakta, milletle kucaklaşmaya devam ediyor. Buyursunlar bizimle seçim sahasında rekabet etsinler, sandık güvenliğini sağlasınlar. Hukuk ve demokrasi işlesin." diye konuştu.
“Kongre hazırlıkları hızla sürüyor”
17 Şubat’ta gerçekleştirilecek İktisat Kongresi 100. Yıl organizasyonu için hazırlıkların hızla devam ettiğini belirten Sürekli, “Yokluk ve imkânsızlıklar içinde verilen milli mücadelenin ardından ilk ekonomik reformlarını hayata geçiren, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşunda büyük rol oynayan İzmir İktisat Kongresi’nin 100. Yılı elbette devletin uhdesinde olacaktır. Ülkemizin iktisadi mücadelesinin simgesidir. Bu tarihi günden 100 yıl sonra aynı yerde o ruhu canlandırmak ve bir projeksiyon çizmek, devletimizin, hükümetimizin sorumluluğudur. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile gerçekleştireceğimiz kongre hazırlıkları hızla sürüyor. Programımız, Türkiye için üreten, Türkiye Yüzyılı için katma değer yaratan işçimiz, çiftçimiz, esnafımız ve sanayicimizi içine alacak. Türkiye, yaşanan küresel dalgalanmalarla baş edebilen örnek bir ülke. 21 yıldır Cumhuriyet tarihinin en büyük ekonomik ve sosyal reformlarını yapan, yatırımlarını gerçekleştiriyoruz. Türkiye Yüzyılı açılımını ortaya koyduk. 17 Şubat’ta yapılacak kongrenin anlamı bu açılardan da çok büyük. İnanıyorum ki; önümüzdeki sürece çok önemli açılımlar sağlayacak.” dedi.
Öğrenci evine konuk oldu
Foça’da; Dikili, Foça, Menemen, Aliağa, Bergama, Kınık İlçe Başkanları toplantısının ardından, Bornova ve Gaziemir’de üye ziyaretleri yapan ve Karabağlar’da partiye katılanlara rozetlerini takan Sürekli, vatandaşlarla da sohbet etti. Sürekli, ilerleyen saatlerde Buca’da, öğrenci evine konuk olup, gençlerle gündemi değerlendirerek, sohbet etti. Sürekli gençlerle sık sık buluşmanın ve görüş alışverişinde bulunmanın kendilerine olağanüstü bir dinamizm kazandırdığını söyleyerek şöyle konuştu; “Onlarla yaptığımız hoş sohbetler, yaptığımız beyin fırtınaları çok değerli. Her ilçe programımızda, eş zamanlı ziyaretlerimizde onlarla mutlaka bir araya geliyoruz. Gençlerimizin siyasete, ekonomiye, toplumsal olaylara bakışlarını ve değerlendirmelerini çok önemsiyorum.” ifadelerini kullandı.
(SAMİYE ÖZTÜRK)

İMEAK DTO Aliağa Şubesi; resim, şiir ve kompozisyon yarışmasının bu yıl 5’incisini

Basketbol Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu K Grubu'nda Aliağa Petkimspor çeyrek

Protez Tırnak Kursu Alarak Kendi İşinizi Kurun! Güzellik sektörüne

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Aliağa ve Menemen’deki vatandaşların belediyelerden

Koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında İzmir’in 30 ilçesinde ağız ve diş

ESHOT, Kınık-Aliağa arasında hizmet verecek yeni hattı devreye soktu. ESHOT Genel

Aliağa Petkimspor, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin 21. haftasında

Aliağa Belediyesi Spor Okulları’nda eğitim gören güreş ve karate kursunun

CHP Aliağa İlçe Başkanı Ali Serçe, Aliağa Belediye Meclis Üyeleri

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzdemir Enerji Aliağa Termik Santrali’nin

Aliağa MHP İlçe Başkanlığı, Ramazan ayı dolayısıyla ''Mahalle Mahalle,

Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, ilçede görev yapan sağlık çalışanlarıyla

Kolay Olmayacak, Yeniden Tanışalım ve Rüya Tasarımcısı kitaplarının yazarı Tuğba

Nesine 3. Lig 3. Grup’ta mücadele eden Aliağaspor FK, 24. hafta karşılaşmasında

CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, Türkiye’nin cumhuriyet

Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri, Alevi Kültür Dernekleri

İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi, bu yılki iftar programını Aliağa Belediyesi

Aliağa Ticaret Odası (ALTO), Excel programı ile ilgili eğitimleri yoğun talep üzerine

Hataylı 16 yaşındaki genç yazar Furkan Dağlı, edebiyat dünyasına hızlı

İzmir Körfezi’ne evsel atık suların arıtılmadan deşarj edildiği iddialarının

Helvacı kilimi, Aliağa Belediyesi’nin başvurusu sonucunda Türk Patent ve

12 Mart Dünya Deliryum Farkındalık Günü dolayısıyla Sağlık Bilimleri

İzmir Körfezi'ne arıtılmamış evsel atık su deşarj ederek kirliliğe neden

İstiklal Marşı'nın yazarı Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı'nın

Basketbol Şampiyonlar Ligi son 16 turunda BAXI Manresa’yı 89-86 mağlup ederek

CHP İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Aliağa Belediyesi Meclis Üyesi Savaş

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın ev sahipliğinde

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile Nur Bilgisayar firması arasında indirim

CHP’den istifa eden Aliağa Belediye Meclis Üyesi Erdoğan Çoban,

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İzmir'de partililere

Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde

Alevi Kültür Dernekleri Aliağa Şubesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar