20 Mart 2025, Perşembe

“Sallanan masalarına takoz yaratmaya çalışıyorlar”

23 Ocak 2023, Pazartesi 06:59

     


AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, ‘30 İlçe Eş Zamanlı Ziyaretler’ kapsamında Foça, Bornova, Gaziemir, Karabağlar ve Buca ilçelerinde partililerle bir araya geldi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, AK Parti İl Başkanlığı’nın düzenlediği ziyaretler kapsamında Foça, Bornova, Gaziemir, Karabağlar ve Buca’da program gerçekleştirdi. Foça’da bölge ilçe başkanları toplantısı yapan Sürekli’nin gündeminde, 14 Mayıs seçimlerine yönelik gelişmeler ve Cumhurbaşkanlığı adaylık süreci vardı. Sürekli; “4 yıldır, yarın seçim olacakmış gibi çalıyoruz. Biz hazırız. Muhalefetin Cumhurbaşkanımız için yeniden körüklediği aday olamaz tartışması çok yersiz. Anayasa ortada. Kendilerince bir hukuk yaratmaya, kendi çıkmazlarına kılıflar yaratmaya çalışıyorlar. Hatta tabiri caizse sallanan masalarına takoz yaratma çabasındalar.” diye konuştu.

“Buyursunlar, seçim sahasında rekabet edelim”

14 Mayıs’ta yapılacak seçimde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ikinci kez aday olacağını vurgulayan Sürekli, “Cumhurbaşkanımız, Hükümet Sistemi'nin ikinci Cumhurbaşkanı olarak adaydır, ikinci adaylığıdır. Anayasa'nın 75, 77 ve Cumhurbaşkanı seçimine ilişkin 101. maddesi, 2018'de yapılan Cumhurbaşkanı ve Parlamento seçimiyle yürürlüğe girdiğini ifade ediyor. 101. maddenin ilk uygulaması, Anayasa'ya göre de 2018'de oldu, ikinci uygulaması 2023'te olacak. Muhalefet, hukuku tanımıyor, anayasayı bilmiyor olamaz. Ama Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, guguk işlerine geliyor. AK Parti, Cumhur İttifakı malum masanın alengirli işlerine takılmıyor. Sokakta, milletle kucaklaşmaya devam ediyor. Buyursunlar bizimle seçim sahasında rekabet etsinler, sandık güvenliğini sağlasınlar. Hukuk ve demokrasi işlesin." diye konuştu.

“Kongre hazırlıkları hızla sürüyor”

17 Şubat’ta gerçekleştirilecek İktisat Kongresi 100. Yıl organizasyonu için hazırlıkların hızla devam ettiğini belirten Sürekli, “Yokluk ve imkânsızlıklar içinde verilen milli mücadelenin ardından ilk ekonomik reformlarını hayata geçiren, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşunda büyük rol oynayan İzmir İktisat Kongresi’nin 100. Yılı elbette devletin uhdesinde olacaktır. Ülkemizin iktisadi mücadelesinin simgesidir. Bu tarihi günden 100 yıl sonra aynı yerde o ruhu canlandırmak ve bir projeksiyon çizmek, devletimizin, hükümetimizin sorumluluğudur. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile gerçekleştireceğimiz kongre hazırlıkları hızla sürüyor. Programımız, Türkiye için üreten, Türkiye Yüzyılı için katma değer yaratan işçimiz, çiftçimiz, esnafımız ve sanayicimizi içine alacak. Türkiye, yaşanan küresel dalgalanmalarla baş edebilen örnek bir ülke. 21 yıldır Cumhuriyet tarihinin en büyük ekonomik ve sosyal reformlarını yapan, yatırımlarını gerçekleştiriyoruz. Türkiye Yüzyılı açılımını ortaya koyduk. 17 Şubat’ta yapılacak kongrenin anlamı bu açılardan da çok büyük. İnanıyorum ki; önümüzdeki sürece çok önemli açılımlar sağlayacak.” dedi.

Öğrenci evine konuk oldu

Foça’da; Dikili, Foça, Menemen, Aliağa, Bergama, Kınık İlçe Başkanları toplantısının ardından, Bornova ve Gaziemir’de üye ziyaretleri yapan ve Karabağlar’da partiye katılanlara rozetlerini takan Sürekli, vatandaşlarla da sohbet etti. Sürekli, ilerleyen saatlerde Buca’da, öğrenci evine konuk olup, gençlerle gündemi değerlendirerek, sohbet etti. Sürekli gençlerle sık sık buluşmanın ve görüş alışverişinde bulunmanın kendilerine olağanüstü bir dinamizm kazandırdığını söyleyerek şöyle konuştu; “Onlarla yaptığımız hoş sohbetler, yaptığımız beyin fırtınaları çok değerli. Her ilçe programımızda, eş zamanlı ziyaretlerimizde onlarla mutlaka bir araya geliyoruz. Gençlerimizin siyasete, ekonomiye, toplumsal olaylara bakışlarını ve değerlendirmelerini çok önemsiyorum.” ifadelerini kullandı.

(SAMİYE ÖZTÜRK) 







 
Son Eklenen Haberler