131019098
26 Nisan 2024, Cuma

BÖKE’DEN DURMAZ’A DESTEK ZİYARETİ

23 Mart 2019, Cumartesi 06:42

     


CHP Parti Meclis Üyesi İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, seçim çalışmalarına katılmak için geldiği Aliağa’da CHP Merkez Seçim Bürosu’na ziyaret gerçekleştirdi. Böke konuşmasında Millet İttifakı Aliağa Belediye Başkan Adayı Özcan Durmaz’a desteklerini dile getirdi.

CHP PM Üyesi İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke seçim çalışmalarına katılım sağlamak için Aliağa’ya geldi. Merkez seçim bürosunda Millet İttifakı Aliağa Belediye Başkan Adayı Özcan Durmaz, CHP Aliağa İlçe Başkanı Gülsen Cirit ve Belediye Meclis Üyesi Adaylarıyla ve vatandaşlarla bir araya gelen Böke, kendisini evine gelmiş gibi hissettiğini belirtti. Aday Özcan Durmaz’a “Başkan” diyerek teşekkürlerini ileten Vekil Selin Sayek Böke “Kendisine artık başkanım diyebiliriz, seçim bitti diye düşünüyorum.” dedi.

“Türkiye’de ağır bir kriz olduğu gerçeğini görüyoruz”

Bir araya gelinen bu günlerin içerisinde bir umut barındırdığına değinen CHP’li Böke, “Bu umudu var eden Türkiye’nin içerisinde bulunduğu karanlığa çare olmak üzere yola koyulmuş olan lider adaylarımız. Türkiye’de ağır bir kriz olduğu gerçeğini görüyoruz. Bu krize çare üretmek için bu sandığı bir fırsat olarak değerlendirmek gerekiyor. Bu seçim her ne kadar bir yerel seçim olsa da her birimiz Özcan Durmaz’ın önderliğinde yeni bir Aliağa nefesi ortaya koymak için yola çıkmış olsak da burda vereceğimiz oyun sadece nasıl bir Aliağa istediğimizin oyu olmayacak. Aynı zamanda Aliağa’da nasıl bir Türkiye istediğimize dair bir hikayenin başlangıcını yazıp yazmama kararlılığı göstereceğiz. Oyumuzu Aliağa’ya dair hayalimizin aslında Türkiye’ye dair hedefimizin nasıl olduğu gerçeğiyle birleştirerek vereceğiz.” diye konuştu.

“Toplumu bölen anlayışa dur demek için bir arada yaşayacağız”

İktidarın kendi bekasını korumak adına yerel seçimlere Beka Mücadelesi adını verdiğini belirten İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, “Bu bir yerel seçimdir ama yerelden, kendi mahallemizden kurmak istediğimiz, hayal ettiğimiz gerçeği bir Türkiye hikayesine dönüştürmek adıyla bu adımı atmayı önemsiyorum. Bu gün içerisinde bulunduğumuz çok boyutlu bir kriz. Ağır bir demokrasi krizi var. Yurttaşın yok sayıldığı, halkın yönetimin içinde olmadığı, demokrasini yıkıldığı bir yerde yaşıyoruz. Bize düşen bu seçimde vereceğimiz oyla ‘Biz de bu yönetimin parçası olmak istiyoruz. Halkın içinde olduğu, şeffaf aktif bir yönetim kurmak istiyoruz.’ deme fırsatını yakalamaktır. Demokrasiye sahip çıkan her bireyin oy vereceği bir seçim bu. Merkezden yaratılan demokrasi krizine kendi mahallemizden yanıt vermek için bir fırsat var karşımızda. Adaletin olmadığı, vatan haini ilan edildiği ve iktidarın bu toplumu kendi eliyle ve hukuk yoluyla bölüp parçaladığı ağır bir yıkımdan geçiyoruz. O zaman bu seçim bizim bu adaletsizliğe, toplumu bölen anlayışa dur demek için bir arada yaşayacağız diyeceğimiz bir Türkiye hayalini Aliağa’dan yaşatmak için yola çıktığımız bir seçim.” Dedi.

“Bu seçimleri bir Türkiye fırsatına dönüştürelim”

Rantçı, talancı anlayışın karşısına halkla yöneten bir yeni düzeni Aliağa’dan kurma çağrısında bulunan Selin Sayek Böke, “Bu gün Türkiye’de kimin omzuna dokunsanız aynı sorunlarla karşı karşıya olduğumuzu görüyoruz. Krizi aşmak için yerel seçimleri kendimiz için fırsata dönüştürmeliyiz. Var olan iktidar anlayışı Türkiye’de bütçeleri, halkın olan kaynakları rant için, kendi iktidarı için kullandı. Bunu Aliağa’da da görüyoruz. Belediyenin borçlu olduğu, kamu kaynaklarının kendilerini zenginleştirmek için kapalı kapılar ardında kullanıldığı bir anlayışı Aliağa’dan Türkiye’ye yansıtan bir anlayışın karşısında şeffaf, katılımcı, halkın kaynağını halk için kullanan bir anlayışı buradan başlatırsak Türkiye’de yaşanan krize çare olabiliriz. Bu seçimleri bir Türkiye fırsatına dönüştürelim, şimdi Aliağa’dan Özcan Durmaz’ın kuracağı aydınlık düzene ortak olalım. Bütün bir karanlığa rağmen umut tam da bu nedenle filizleniyor.” İfadelerinde bulundu. CHP PM Üyesi İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke buradaki konuşmalarının ardından seçim çalışmalarına katılmak üzere partililerle beraber harekete geçti.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler