131019098
19 Mart 2024, Salı

“KRİZ MASASI OLUŞTURULMALI”

23 Mart 2020, Pazartesi 06:33

     


Koronavirüs salgınına karşı alınması gereken önlemler konusunda açıklamalarda bulunan İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar, Kaymakamlık ve İlçe Sağlık Müdürlüğünün, 65 yaş üstü hastaların tespitini yapması ve bu kişileri karantina altında tutması gerektiğini söyledi. Adar, bununla ilgili kriz masası oluşturulmasını önerdi.

İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar, KoronaVirüs salgını ile ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Adar, küresel bir salgın haline gelen Koronavirüsün, dünya çapında paniğe ve olumsuz koşullara sebebiyet verdiği gibi Aliağa’da da olumsuzluklar görülmeye başlanacağını belirterek, “Vatandaşlarımızın paniğe kapılmamaları ve sağduyulu olmaları gerekmektedir. Her vatandaşımız bireysel olarak virüsten korunma yöntemlerini, sağlık bakanlığımızın öneri ve talimatları doğrultusunda uymaları resmi açıklamalar haricinde, sosyal medya gibi haber kaynağının güvenirliği bilinmeyen açıklamalara ya da haberlere itibar etmemeleri, vatandaşlarımızın toplu ortamlarda bulunmamaları eş, dost, akraba ziyaretlerine bu süre zarfında ara vermeleri önem arz etmektedir. 65 yaş üstü ve kronik hastalıkları olanların dışarıdaki ihtiyaçlarının giderilmesinde yakınlarındaki gençlerden yardım istemesi gerekmektedir. Bu tedbirler esnasında bazı işletmelerin faaliyetlerine ara verilmiş olup, okullarımız da bilindiği üzere tatil edilmiştir. İlerleyen günlerde salgının yayılma durumuna göre önlem ve boyutları arttırılacaktır. Bu sebepler doğrultusunda, küçük ve orta ölçekli işletmelerin iş kaybı ile beraber işletme çalışanlarının da ekonomik olarak olumsuz olarak etkilenecektir. Bunlara istinaden İzmir ve Aliağa Belediyesi, esnaf kefalet, ticaret odası, kooperatifler, ALOSBİ, İzmir Gaz Dağıtım ve GEDİZ elektrik gibi kurum ve kuruluşlara çağrımız şudur; aidatların, emlak beyanlarının, vergilerin, faturaların ödeme günlerinin uzatılması, ödeme yapamayan vatandaşlarımızın ise özellikle su -doğalgaz ve elektrik gibi temel ihtiyaçların kesim işlemlerinin yapılmaması, vatandaşların bu konuda mağdur edilmemesi adına önem arz etmektedir. Zira virüsten korunma yönteminin temelinde temizlik faaliyetlerinin sıkça yapılması ve ısınmanın sağlanması gerekmektedir.” İfadelerini kullandı.

“Her daim göreve hazırız”

İYİ Parti tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde esnafın ve küçük orta ölçekli işletmelerin yaşayacağı ekonomik bunalım sebebiyle her türlü ödemelerinin 3 ay ertelenmesi hususunda verilen önergenin reddedildiğini hatırlatan Adar, bu konuyla ilgili önerge vermeye devam edileceğini belirterek, “Bu önlemlerin alınmaması durumunda virüsün olası yayılma durumunda hızını arttıracağı aşikardır. İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanlığı tarafından kurum ve kuruluşlara öneri ve tedbir konusunda çağrımızdır. İlerleyen günlerde ağırlaşan şartlar dahilinde tüm parti temsilcileriyle bir kriz masası kurulmasını teklif edeceğiz. Her daim göreve hazır olduğumuzu beyan etmek isteriz.” Şeklinde konuştu.

“Yaşlı ve hastaların can güvenliği bizlere emanet”

Açıklamasının ardından önerilerini ve sorularını paylaşan İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar, “Aliağa Belediyesi 10 bin kişiye yakın vatandaşımızı 18 Mart 2019’da Çanakkale’ye ejdadımıza götürmüş ve tüm masrafları bütçesinden karşılamıştı. Şimdi aynı hassasiyeti, elindeki imkanları ve çalışma ekiplerini ilçemizde Koronavirüs salgını tam anlamıyla baş göstermeden yaşlı ve hasta yakınlarına göstermeli. Tedbir sadece vatandaşa değil, bu vahim durum bizlere de görev yüklemektedir. Kaymakamlık ve Aliağa İlçe Sağlık Müdürlüğü, Aliağa’da 65 yaş üstü hasta insanların tespitini yapmalı ve bu kişiler karantina altında tutmalıdır. Bununla ilgili kriz masası oluşturulmalıdır. Yaşlı ve hasta olan vatandaşlarımızın can güvenliği bizlere emanettir.” dedi. Konuyla ilgili olarak Aliağa Kaymakamlığı’nı ve İlçe Sağlık Müdürlüğü’nü bilgi almak için ziyaret edeceklerini belirten İYİ Parti İlçe Başkanı Yavuz Adar, açıklamasında Belediye Başkanı Serkan Acar’a da soru sordu? Adar, “Belediye Başkanı Serkan Acar, milletin ekibi ile yapmış olduğunuz çalışmalar neticesinde 65 yaş üstü yaşlı ve hastalarımızın listesi sizde mevcut. Bu vatandaşlarımızla ilgili planladığınız bir destek programınız var mı? Lütfen bizlerle ve kamuoyuyla paylaşın.” İfadelerini kullandı.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler